perjantai 12. heinäkuuta 2019

Kymi-Joki Kymppi. 11.7.2019

Kymi-Joki Kympin kisa-aluetta.

Heräsin hetekka märkänä ja suu rutikuivana neljän tunnin unien jälkeen jo ennen kolmee. Vajaaksi jäi unoset, mutta nyt peli on pelattu, ja ei auttanut muu (jos sekään?), kuin singahtaa kahvin keittoon veen heittelyn jälkeen.

Liian aikanen herääminen johtui tuosta eilen iltasesta Kymi-Joki Kympin juoksun vanhukselle aiheuttamasta rasituksesta....no miullahan on aikaa kyl tänää nuokkua ja notkua luomet lerpassa koko päivä, kun ei muuta askaretta oo ainakaan vielä sovittu tälle päivälle?

Aikasemmin en oo tässä kisassa käynny, mutta nurinniskoin olevan L-kirjaimen muotonen reitti ja olosuhteet oli nyt lähes kympin arvoset. Lähtö ja maali sijaitsevat, lähes tikkusuoralla pyörätiellä, jota ladotaan vajaa 5km, yks ysikymppinen mutka kääntöpaikalle, ja sitte takasin lähtöpisteeseen. Mäkiä nolla! Uuno tykkäsi kovasti! Ennätyskelponen paikka!

Juostavia matkoja oli aikuisille tarjolla vitonen ja kymppi, sekä nuoremmille myös lyhyempiä.

Kisan lähtö- ja maali.

Pakollisen sössimiseni tein onneksi jo ennen kisaa, kun Rusinantella kurvasin yhtä risteystä liian aikasin sillalle, ja siitä edelleen tehas-alueelle. No siellä porttivahti ja auton "akregaattori" herätti Uunon usvasta vaatimalla kurkut suorina tekemään U-käännöstä. Sillä selvittii tällä kertaa, ja oikee risteyski sitte löyty koulun pihaan, jossa kisa-alue parkkipaikkoineen sijaitsi.

Keli oli ihanteellinen +14°, pikkusen vastatuulta alkutaipaleelle, ja muuten taivas pilvessä lähes kokonaan.

Palkittavina P15, 5km:n mitalistit, Lasse Peltonen 1. ja Roope Sakkara 2.

Järjestävän seuran "Jarrumies" Kiintola kuulutteli lähön alkavaksi. Uuno ei nytkään halunnu kellolle suurempia tasotuksia anniskella, ja mänin keulariviin, kun sinne ei muita halukkaita tuntunnu oikeen olevan nopiampikinttustenkaan joukosta.

Päämatkan (10km) mitalistit. Vasemmalta Heikki Vento 3., Ole Antti Halonen 1. ja H-P Pukema 2.

Sitte päästii irti koko joukko ja lenkin heittoon. Alku lähti vähäsen lapasesta  tai oikeemmin jalasta, ja kyykättii tahilla 4:31, eli rapijasti alle Uunon tavotetahin 4:48. Kovasti mäni kiireisimpiä ohitte molemmilta sivuilta ensimmäisten satasten aikana. Mie koitin saaha vauhtia vähän hijastumaan...meno oli kuitenkin helpon tuntusta vaikka tuulen vire oli vastanen.

M50 (10km) mitalistit vasemmalta: Mika 2., Heikki 1. ja Timo3.

Kääntöpaikalla keskitahti oli 4:46, eli vielä pari sekuntia alle tavotteen ja edessä 5km myötätuuleen juoksua. Peesattavia sopivavauhtisia ei ollu saatavilla, ja loppumatka juostiin myös issekseen imitoimalla ilman apuja, vaikka muutama ukko paluumatkalla ohi mänikin, ja iteki muutamia ohittelin. Takatullessa kilometritahit oli pääsääntösesti nopeempia kuin menomatkalla, ja hyvin jaksoin maaliin saakka pinnistellä.

Olin kovasti tyytyväinen lähes "soolona" juostuun juoksuuni...matkaa kerty kelloon 9,99km, aika 47:03 ja keskitahti 4:43/km, eli tahti parani 5sek viime lauantain Mikkelin juoksusta. Kelloki palkitsi parin pykälän maksimaalisen hapenoton nousulla Uunon. No sillä heltisi kunniakas 5. eli viimonen sija viimosessa M60 sarjassa. Kaukohan joutu keskeyttämään jossakin 5km:n kohilla? M60-sarjan (10km) voitti ylivoimasesti Heimo Aalto, toisena Kari Hietamies, ja kolmantena Pekka ja nelosena Soini.

Kisassa saavutettiin myös uusi osanottoennätys 145 ilmottautunutta juoksijaa. Luonnollisesti mukana oli Iitin, Elimäen ja Kouvolan "vakiokalusto", ja osanottajia myös Lappeenrannasta ja muualtakin. Mukava oli nähä Juha P pitkästä aikaa myös osallistumassa.

Kello on nyt vasta kaheksan aamulla, ja mie kerkesin parin kilsan lenkin kävellä ja pistäytyä Allun torikahvilassa possumunkkikahvilla, ja pyykitki jo pesasta....nyt jo nuo silmämunuaisten yläluomet kyl lerpahtelee siihen malliin, että enempää en jaksa rutista....

Kiitos järjestäjille ja Onnittelut mitalisteille ja kaikille osanottajille! Mukava ilta kertakaikkijaan! Jarrulle kiitokset tuloksista ja numeronpalautusjuomista!

TULOKSET löytyy TÄÄLTÄ.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti