sunnuntai 22. tammikuuta 2017

28 Mitja Marató Internacional Vila de Santa Pola. 22.01.2017



Läskin voimalla taas voittoon! Onnea ylivoimasesta voitosta Ollille!

Onnea myös Vesalle! Tineroita varmaan kuorissa semmone määrä, että "kiharalle" ei taija taipuu koko loppuvuotena?

Kello oli 4.35 ku heräsin. Tarkotus on käyvä pikku "herätyslenkura" heittämässä tässä kohta osin juosten ja osin kävellen. Unen kanssa ei nyt tarvinnu tuskailla. Puoli kymmeneltä "pimennys" ja taju lähti lähes heti.

Luvattu on puolipilvistä, +11 astetta ja 17m/s tuulta. Saa nähä pitääkö ennuste, vai tuleeko vettä? Nyt pittää ruveta valmistautumaa kahvin keittelyyn ja kamojen kasaukseen ja muihin rutiineihin.

Sitte lähittii aamusella Jorman kyyvityksellä kohti Santa Polaa. Meitähän oli Jorma, Hanne, Tarja, Ola ja mie samalla kyyvillä. Kelistä ei vielä tiijetty mittää, ja pelko oli sateesta ja myrskytuulesta, mutta ei tullu kumpaakaan haitaksi asti. +12, 5m/s Uunon takalauvotustuntuman mukkaan mitattuna?

Myö oltii eilen investoitu reilu euro kymmeneen 100 litran vetoseen jätesäkkiin, joista iltapuhteena sitte askarreltii neljä kipaletta mainijoita sajeulstereita, jotka pelas myös hyvin lämpöhaalareina kisan jälkeen. Niille ois ollu kyl hyvät bisneksentekomahollisuuvet. Liki 8000 juoksijaa, ja jos vaikka joka toine ois ostannu sajeulsteri-lämpöhaalari yhistelmän, nettoo ois tullu reilut 3500€!

No sitte käytii verryttelemässä, kattelemassa maalialuvetta ja etiskelemässä ulstereille kätköpaikkoja ja lipsuteltii takasi autolle. Siellä riptiisijä ja liikarätit niskoilta ja jolkottelemaa lähtöpaikalle ja etiskelemää oikeeta lähtökarsinaa. Petriin ja Sariinki törmäsin siinä kiireessä, mutta ei kerinny paljo pakisemaa ku lähtö oli jo vartin päästä.

Oikijaan karsinaan pääsin ja lähelle sen etureunaa. Vähä aikaa vielä kökittii ja sitte alko kova huuto ja rytinä, joka meinasi sitä, että jalkoja piti ruveta liikuttelemaa ja etenemmää kovassa ruuhkassa...Uunon ei keykäsenä kääkkänä ekan kilsan aikana juuri tarvinnu tennareita maahan pistellä, ku raskastekosemmat hiissasi Uunoo etijäpäin molemmilta puolilta ja antovat selästäki työntöapuu. Siinä oli varmasti jo tiskaamine lähellä?

Eka kilsa mäni tahilla 4:45, jossa on parikytäsekuntia "karsinalisää". Se aika mäni ennenku pääs lähtöviivalle.

Olin vuntsinnu päissäni ihan ite, että 4:35 tahilla saattasi pystyy hyvällä tuurilla kisan läpäsemään. Reitiltäänhän kisa on lähes ihanteellinen. Yks pikku ylämäkipätkä ja yks pikkunen "hiekkapätkä" pahimmat vauhin hijasteet, ja jokunen mutka, jos ihan tikkusuoraan reittiin verrataan.

Juoksu mäni tavotteeseen nähen lähes oikeella tahilla, ollen parhaillaan keskitahissa 4:33, ja jatku hyvin tuonne 16km:n kohille, mutta sitte alko lievä etukeno muuttumaa lieväksi takakenoksi, ja hento ruumis takalauvotus mukaan lukijen viihtymää kauvemmi lähempänä maata, ja sillohan siinä rupee mänemää enempi tuota kallista aikaa ja juoksemisen perusajatus hävitä Uunon horisontista.

Perusajatuksenahan on käyttää tuohon järjestäjien ohjastamaan reittiin mahollisemman vähän tuota kallista kamaa, eli aikaa.

Viimesillä kilometreillä Uunon viihtyvyys oli jo yli 4:50 lukemissa ja joskus irtoova loppukirin tapanenki oli vaihtunnu tavalliseksi ja väkinäiseksi talsimiseksi. Maaliviivan yli talsin vajaassa 1:39 ajassa, ja sillä olin M60- sarjassa sijalla 11.

Osajoukko...kuvasta puuttuu Hanne ja kuvan ottaja Jorma.

Olli voitti mainijolla 1:26 ja rapijat ajalla M65- sarjan ylivoimasesti, ja Vesanki aika 1:27 rapijoineen yletty nyt myös pootijumille ja sijalle 3. M55- sarjassa.

Tarja anto muille vähän tasotusta ja lähti rauhallisella vauhilla loppua kohti kiristäen, ja oli 1:42 ajalla neljäs sarjassaan. Hannella oli tänää vaikee päivä ja joutu keskeyttämää neljännesmatka ennen maalia. Harmi homma.

Kiitokset mukavasta reissusta ja kisapäivästä!

TULOKSET löytyy TÄÄLTÄ.

Senverta eilenki sekalla olin, että tuloslinkki jäi askartelematta tänne. No nyt sen vääntelin.

4 kommenttia:

  1. Laitahan Uuno kiviä taskuun niin pysyt reitillä. Forecalta kun katot ennusteen niin vähemmillä painoilla pärjäät. Tsemppiä kisaan molemmille yökahvin keittelijälle.

    VastaaPoista
  2. En laittannu ja tarpeeksi oli raskasta ilman niitäki....ilman puoleen oli parempi mitä ennusteet. No muuten kyl oli jo melkosta kyykkäystä.

    VastaaPoista
  3. Taas niin mahtava kisarapsa ja noiden jälkipuolen kilsojen kuvausten kanssa pystyn niin hyvin myötäelämään, ei todella ollut Veteranon päivä tänään, samalta tuntui!

    VastaaPoista
  4. Hyvinhän se kuitenki mäni siulta ku "jumittamaa" yletyit! Kovia kilsoja nuo viimeset tahtoo olla jos ei nyt ihan aina ni monasti ainakin.

    VastaaPoista