torstai 18. kesäkuuta 2015

Teräketju- ja muutaki öljyvä

 

Kello näyttelee vasta tasan yheksää ja mie oon saannu kaikki toimitettavat toimiteltuu saunaa myöten ja oon jo vetäytymässä hetekalle. Tästä ei kyllä hyvvää seuraa. Täähän tarkottaa, että aamulla jo viimestää neljältä saje alkaa sillee häikästä, että Uunon silmämunuvaiset aukijaa ja ylös on noustava jo paljon ennen kukkojen lauluu ja kanojen kotkotusta.

"Lepposa" on kuitenki ininä korsussa, ja se voipi tuota unen tuloo onneksi viivästyttää. Joku seinä kyllä nyt vuotaa, tai sitte inisijät on tullu sissää moninaisten ovenaukasujen avittamana? Kaminan luukku ja piipun juuri on teipattu tiukasti ja sieltä nuo liki kottaraisen kokoset inisijäröykkijöt ei sissään kyllä pääse.

Päivällä piti heppakyyvillä käyvä kylällä ku hommattava romumäärä oli liijan iso reppusouvilla raijattavaksi...oli pensakanisterin täyttöö, vesipöntön täyttöö ja omalleki pöntölle piti pitkäripasesta hakija täytettä....sitte oli vielä muutama muukin pienempi täyttöhomma toimitettavana.

Korsulta oli halokeenipoltin kärvähtänny ja heti perrään kärvähti Uunon päreet, ja ne vaati investoimista uuteen polttimeen. Yhellä ostolla onnistu kahen asijan kohille saattaminen, valolähteen ja Uunon päreijen.

Polttimopuotissa oli niin mukava pitkäpartane mies, että puheneulalla rokotettu Uuno vietti siellä ainaki puol tuntii sen polttimon ja muutaman patterin ostossa...vitosen normihintane poltin oli nyt alennuksessa ja juhannuksen kunnijaksi mie sain sen ostettuu eurolla. No samalla tuli puol mailmaa parannettuu ja pohiskeltuu myös elämän peruskysymyksijä.

Siintä mie sitte silpasin pitkäripasen kautta vielä ostamaa pönikän teräketjuöljyvä konesahaan, ku ilman sitä ei konesahhaa kannata tulille laitella. Siinä mänee laikka rusetille ja ketju suoraksi ja taas pallaa pärreet Uunolta.

Rantaan ku sen rompeläjän kanssa pääsin, oli taas mukavasti ruvennu vettä tihuttamaa, mut tennarit mie vielä sietasin jalkoihi ja linkutin puol tuntii pitkin Kutostien varren pyörätietä, ja huomenna sitte on ainakin takkuuvarmaa työtä tiijossa....astijoijen tiskuuta ja puijen kanssa temuamista. Illemmalla saatan keksijä jotaki muuta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti