torstai 17. elokuuta 2023

Kolme ruskeeta silmää

 

Rappuset "tekasin" vihdoin "Iisakin huussiini. Suuri osa huussin romppeista on raijattu Haapasalon saaren vanhasta" paskaläjästä". Se läjä korventaa varmuudella Uunon sieluu omiin hautajaisiini saakka. 

Kattelin tuossa saunan lauteilta kolmen Anaslinnun iltapesupuuhia. Vaikka matkaa oli vaan parikytämetrii, en saannu selvää lajista. Heinä-anasta pienempiä olivat, ja ehkä Telkkiä? 

Uunon näkemättömyyteen saatto kyl vaikuttaa se seikka, että Uunon kolmesta ruskeesta silmästä pari on nyt vähän vajaalla toiminnalla ja poksahtaneita. Kahesta enemmin näkevästä silmästä vasen lienee tulehtunnu ja alimmainen huonosti näkevä on muuten vaan poksahtannu.

No ei oo eka kerta ku tämmöstä tapahtuu varsinkaan seitenkymppisille. Tuntuu, että normaalivaivoja ja perin yleisiä. 

Ennen saunaa käväsin taas pikkusella kävely/juoksulenkillä. Pätkissä on juostava ku muutakaan ei voi, ja ainanen väsymys kalvaa raihnasta, maatuvaa ruumistani. Juoksemine on kyllä varsin mukavaa, vaikka pätkissä

Kolmen kilsan verran pätkäjuoksuu, ja pari kävelyy ripijällä keskitahilla

Tyhjää parempi, ehkä. 


6 kommenttia:

 1. On se tyylikäs huussi, varsinkin tuota ovea olen ihastellut, siinä näkyy käsityön jälki.
  Ei mikään persoonaton tehdastuote.

  VastaaPoista
 2. No joo, näkyy siinä jo muitaki jälkiä.

  VastaaPoista
 3. Hieno on uunon huussi, paljon tyylikkäämpi kuin minun. Uuno on kätösistään aika taitava. Joko on uuno varannut lähdöt ja korteerit ensi talveksi torreen. Terveisin telkkari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyl mie varasin mörskän talveksi tuolta LaMatan ja Torren rajamailla. Oli tiukassa varaus ja mäni viimetipoille. Joulukuussa oon kyl Suomessa. T. Uuno

   Poista
  2. onko uuno koko talven torressa ja pystykkö juokseen yhtään kisaa oikein mukavaa reissua olissan tuo kiva itelläki siellä piipahtaa.

   Poista
 4. Joo ainaki toivon, että olisin. Ainaki kämppä vuokrattu ja lennot varattu. Yritys tai enempi varmaan toive, että pystysin johonki osallistumaan. No aika toivoton ehkä tuo toive. No liikutaan ainaki paljon vaikka pyörällä ja kävelemällä. T.uuno

  VastaaPoista