maanantai 2. marraskuuta 2020

Aikasen heräämisen harmi

 


Ei jaksa nukkua enää. Tuosta liian aikasin väsähtämisestä, ja hetekalle vetäytymisestä koituu tää aikasen heräämisen harmi. Täysikuun valokaan ei näin pilvisellä kelillä riitä ulkotyövaloksi, ja niinpä pitää aikaansa vietellä ratijoo kuuntelemalla ja kahvia keittelemällä. 

Senverta paino perinteiset etelänleirit päälle, että kahvin kyytipojaksi tekasin ruisleivän ja päälle juustoo ja Chorizo-makkaraa. Samalla tiirailin Espanjan sivustoilta eileniltasen pikku maanjäristyksen tietoja. Voimakkuus oli vaan 2,6 ja keskus tuossa Cabo Cerveran niemen kohilla. Ei semmonen tärinä ilmeisesti mitään suurempia vahinkoja liene aiheuttannu, kalsarijen ja jalkojen heilumisen lisäksi.

Miulla herätys oli tänä yönä jo ennen kolmee, kun alko jo hetekalle vääntäytymine kuuven jälkeen illalla. Mettässä riehuminen konesahan, kirveen ja vesurin kanssa on väsyttävää hommaa...yritin epätoivosesti vielä eilen puolenpäivän jälkeen lähtee juoksulenkillekin, mutta ei siitä reiluu neljää kilsaa pitempää reissuu tullu. Väsytti vietävästi, ja takasin palasin suosiolla kävelemällä ja nautiskelin aurinkoisesta syyskelistä ja siemailin eväsmehua pullosta.

Mörskällä kahvit täsjyväkeksin ja kinkkuleivän kanssa, ja sitte vielä vähäksi aikaa kirveen ja vesurin kanssa oksien karsintaan....sitte jo tuli pimeetä, eikä oikeen erottannu enää puihen runkoja omasta jalasta, ja oli parasta kerätä askarteluvälineet, ja hiipii sisätiloihin elpymään.

Leposykkeessä tuo riehuminen näkyy heti. Kymmenen viikon juoksureenijakso on saannu sen tippumaan kolmosella alkaviin lukemiin, ja nyt se on parikytä pykälää ylempänä. Tän päivän juoksureenistä (heh...lepopäivä) selviän kyllä (jos en tuonne kuusikkoon kyykähä). 



2 kommenttia:

  1. Ei perhana onko uuno ostanu mettäraktorin

    VastaaPoista
  2. Ei oo...ei oo miun rajallista omaisuutta...heh...miulla ei oo ku tuo Rusinantte, rukkaset ja parit kottikärrit.

    VastaaPoista