sunnuntai 17. helmikuuta 2019

I Carrera Solidaria "Pasion por Turkana". Cartagena. 17.2.2019


Kävästii tänää ajelulla Cartagenassa, ja ku muuta järkihommaa ei jaksettu tehä, ja osallistuttii siellä juoksukilpailuihi.

Meijän mörskän ukkojen osallistumine ei mikkää itestäänselvyys ollu. Oli hankaluuksia ja sössimistäki Uunon toimesta sinne ilmottautumisen kanssa.

Suomalaisen passin numerovormaatti ei soveltunnu ilmottautumiskaavakkeen kanssa yhteen, ja piti uunoespanjalla lähetellä järjestäjille viimesenä mahollisena iltana "eemeli". Vastausviesti tuli heti samana iltana, mutta mäni roskapostiksi, ja sitte sitä roskapostii kerkis tulla lootaan niin paljo, että se oikee posti siellä seassa jäi Uunolta huomijoo vaille...heitettii jo kuperkeikat ja hanskat tiskiin kisan suhteen, mutta sitte Olan pyynnöstä vielä kerran tihrutin roskapostit lävitte, ja siellähän se viesti oli tomintaohjeijen kera, ja myökii saatii ittemme kisaan....HYVÄÄ TOIMINTAA LINEADESALIDAN PUOLELTA...heh...ja raskasta uunoilua  miun osalta.

Aamu oli vilponen, ja pilvinen, mutta kisapaikalla ei sitte kuitenkaa ollu niin kylmä, mitä ooteltii, ja rinkkapaijassa, ja sortsiloissa pääs taas juoksemaa.

Kassin katsastus mäneillään.

Suunnistaja Suomenmestari Jore ohjasti "meijän" pirssin parhaaseen maholliseen paikkaan ihan torsaalipaikan ja lähtö- ja maalipaikan viereen. Kyyvissähän kökittii myö Olan kanssa takapenkillä, ja Hanne repsikan paikalla.

Juoksuhan järjetettiin Kenian Turkanan seudun tukemiseksi.

Torsaalien ettimisessä kierrettii pari korttelinpätkää ylimäärästä, ku meijän espanjalaisopas ei ollu ihan kartalla, eikä oltu kyl myökään, mutta hommat kyl hoitu, ja aikaa oli rutosti sössimiseenkin. Miutha sitte talutettii ystävällisesti kapsäkkijen säilytyspaikkaaki katoomaa vaikka meillä ei sinne mitään jätettävää nyt ollu.

 Ystävällistä ja avuliasta Cartagenan kisan toimihenkilöstöö, joista osa ymärsi jonkunverran myös uunoespanjaa, vaikka ko. kielen puhujia maailmassa on vähän.

Sitte nuuhkittii vähän aikaa lähtö- ja maalipaikkoja, jotka oli ihan nurkan takana. Nykästii kisakahvit, ja autolle retonkijen vähennykseen, ja verruttelemään. Takasin reilun vartin päästä, ja loputki ylimääräset rättikerrat niskoilta ja kökkimää putken alle, ja oottelemaa lähtöö.

Päästii lähtemää, ja päristeltii jo aikasemmiltaki kisareissuilta tutuksi tullutta marmoripintasta, leveetä ja tasasta Callee eteenpäin. Kisa lähti hyvin käyntii, mut kilsan pari kohilla olevien kahen mäjen jälkee alko Uunon hymy kyl hyytymää ja tennarit ja ote lipsumaa. Ja mäkijä ja vaan pelkästään ylämäkijä pukkasi lissää, ja alko näytää pahasti siltä, että myö pertsuikki noustaa tuonne Castillo de la Conceptionille, jonka historia ylettyy tuonne 3000 vuuven päähän....tänhän piti olla tasanen kaupunkikisa...heh...hätäsesti kartalta katottuna, vaan ois pitänny kattoo ehkä vähä tarkemmi? No miun viimepäivät on männy kaikenmaaliman turaamisten kanssa, ja reitin tutkailu jäi ihan nollille. Nysse kostautu.

Sinne Castillon muurin vieree kavuttii kielet vöijen alla, ja takasin tultii "nyppylän" toiselta puolelta, useita portaita myöten. Uuno ei uskaltautunnu kahen rappusen "loikkaporukoihin" mukaan lähtee, vaan kipitti lähes joka rapun eriksee, ja se ei ripein etenemismuoto tainnu olla? Raukasi jo rutosti ku tasamaan Calleille päästii "mukajuoksemaa". Uunon tyylii ei varmaan kävelystä kukkaa erottannu.

Putken ali mieki lopulta kiihyttelin takatukka suorana päässä olevan Cartagenan vinon lippalätsän alla.

Maalialuveella oli mainio rytke.

Juoksu kulki nyt kuitenki paremmin ku viime viikonloppuna keskisykkeellä 149. Matkaa kerty mittariin 6,84km. Muista tiedoista ei miulle tuon rataprofiilin takia oo hyötyy, enkä niitä tähänkään lätkäse.

Mietitytti vähän tuo Olan juokseminen, ku vajaatehoselle ja läpivuotavalle "konehuonelle" nää ylämäkikisat on myrkkyä, mutta hyvin Olaki sieltä maaliin tuli vähäsen miun jälessä.

Hanne oli sarjassaan kolmonen. Onnea!!!

Hanne oli sarjassaan sijalla 3. Mie olin VetM50 sarjassa 2. ja Ola 4. Onnittelut meille kaikille juoksusta, ja Jorelle kaikesta muusta!

TULOKSET ilmaantunevat TÄNNE.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut kaikille ja Uunolle kiitokset mukavista raporteista.

    VastaaPoista
  2. Kiitti meijän kaikkien puolesta. Mukava oli tuollaki käyvä ja "hiippailuinto" on kohillaan, ja taitiosastossakaan ei oo isompia murheita, ja pienempijä ei lasketa. Yerveisii sinne kotio!

    VastaaPoista