lauantai 17. joulukuuta 2016

Joulumarkkinajuoksu. 17.12.2016


Uuno käi tänää lipsuttelemassa 10km:n kisan Joulumarkkinajuoksussa Kausalassa. Väkiä oli paikalla mukavasti, ku Ravilinnassa, jossa myös kisakanslia sijaitsi, oli joulumarkkinat samaan aikaan.

Vähäsen on Uuno- kääkän suupilet vetäytynny alaviistoon näijen Perslantijan vilposten kelijen takia, jos näitä tuonne Iberian mantereen suuntaan vertaa. Tosin sielläki kuulemma nyt etiskellää kiivaasti saappaita, snorkkeleita ja kumilurtseja eli sajetakkeja nahkojen suojiksi. Senverta on ollu sateisija ilmat siellä viime päivinä.

Tän päivän kisassahan oli tarjolla 5 ja 10km:n matkat. Mie valittin tavoilleni uskollisena kympin, vaikka vasemman lumpijon lumpsahtelu on ollu noususuunnassa, eikä pikille lenkeille oo mieli senkään takia tehnny.

Lämpötila oli nyt kyllä suosijollinen jalkaliikehintään, -2astetta, tuuli lähes nollassa, ja taivas pilvessä.

Kaheltatoista lähettii sitte kiihyttelemää Ravilinnan portilta. Pari ekas kilsaa alikulkutunnelille saakka oli pyörätietä, jossa oli pohjalla kyllä hiekotus, mutta pinnassa 3-5cm lunta, joka lipsutti Uunonki tennarija ilkijästi. Esa P ei Uunon kyyvissä kauvan viihtynny vaan pyyhkäsi ohi alkukilsalla. Heimon pakaravaiva hillitsi täysvauhtista alotusta ja pari ekaa mäni Uunovauhtija, sekä myös Auvo, jonka kanssa on usijasti ollu kova kamppailu, ja sama toistu myös tänää.

Kahen kilsan jälkee loppu sitte pyörätie ja siirryttiin alikulkutunnelin kautta Valtatie 12 toiselle puolelle juoksemaan pikkutietä pitkin. Siinä oli vähän parempi lipsutella Uunonki kuluneilla jaloilla ja juoksukengillä. Auvo oli yhen tolpanvälin Uunoo eellä, ja kääntöpaikan jälkee rako pysy samana alikulkutunnelille saakka. Toivottomalta jo alko tuntumaa, mutta sitte rupes näyttämää, että Auvooki vaivaa jo vähän väsy, ja muutaman metrin sain kiinne.

Sitte paloaseman kohilla ja viimesessä ylämäjessä ja mahollisuuvessa jo yrittelin täysillä ja saavutin Auvon ja mänin ohi. Muutama metri pysy Auvoon rakoo ja Uuno tuli M60- sarjassa puolivaloilla alottaneen Heimon ja ylivoimasen voittajan Eskon jälessä kolmanneksi.

Yleisen voitti Anssi Laine, kakkosena Hoo-Pee Pukema ja kolmosena Reijo Ronnila. Markus oli kuuventena.

Naisten sarjan voitti Henna Mäkinen, kakkosena
Maiju Grönvall ja kolmosena
Janna Niemi.

Katri voitti N-40 sarjan, kakkonen Virve Valkeavuori ja kilmosena Hanna Lyyra.

M-40 sarjaa mestaroi Kiintolan "Jarrumies".

M-50 sarjassa mestaroi jälleen Rantalan Juha. Kakkoseksi tuli Katajamäen Esa pikkusen "Jarrun" jälessä. Esa P oli sarjassa kuuves.

N-50 sarjan ykkönen Arja Härmä, kakkonen
Pirjo Tenhu ja kolmosena Senja Vainikka

N-60 sarjan mestari Leena Jukarainen.

Perhe Sakkara oli hyvin edustettuna, vaikka Janne ei juoksuun osallistunutkaan.

SUURET KIITOKSET IITIN PORUKOILLE MUKAVASTA JUOLUNALUSTAPAHTUMASTA!!
TULOKSET löytyy IITIN PYRINNÖN sivuilta.




5 kommenttia:

  1. Joulu terveiset Elimäeltä.

    VastaaPoista
  2. Joulu terveiset Elimäeltä

    VastaaPoista
  3. Kiitokset suuret...alkaa jo taas vuosi olla taputeltu lähes valmiiksi. Nopeesti taas tuli vuos ikälisää.

    VastaaPoista
  4. Uutta Vuotta 2560 (tietenkin vain jos Uuno on vielä hengissä, muuten vain hyvää vanhaa vuotta9.

    VastaaPoista
  5. Kiitokset suuret...siellä on vissiin joku kärmeksen tai muun elukan vuosi mäneillään, tai miulla on vuosluvut jo pahasti sekasin ku täällä päässä on ihan eri lukemat? Hengittäminen on täällä vaikeeta ku on pakkasta 20 ja rapijat....happi ei taho milln riittää hengissä pysymiseen. Ulkona ois enempi happee, mut välihousut ja muutki talvikamppeet tuli muutama vuos sitte myytyy tarpeettomina eli on oltava visusti säsällä vällyjen välissä. Hampaatki on kovilla ku on joutunnu leukoja kalisuttamaan jo usijamman viikon ja jäisiä muonia pureksimaan. Hyvää Uutta Vuotta kuitenkin sinne!

    VastaaPoista