sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Jyväskylä Marathon. 13.09.2014

Jarin loppurutistus


Lauantai päivä mäni tosi mukavasti Jyväskylässä. Aamuyöstä heräsin kolmelta, ja hetekalta puol neljä ylös, ja kuuven maissa lähin taas kolmen tonnin kierroksilla nykimään kohti Jyväskylää.

Perillä olin ysin pinnoissa, ja kävelin reilut 3 kilsaa maalialueelta juoksureittiä takaperin. Keli oli mahtava +15 astetta, 2m/s tuulta, ja aurinkoista. Sitte jo Olliki tuli Uunon hepalle majottumaan kisapäivän ajaksi. Heppa oli parkissa ihan lähtöpaikan liki.

Kateltii kympin juoksuu... Jari veteli mukavan näkösesti 38 pintoihin. Sitte lähettii pissaputkia etsiskelemää, ja maratonin lähtö mäni meiltä sivu suijen.

Sitte jo valmistautumaa omaan puolikkaan sutimiseen. Muta-Markku oli myös lähössä puolikkaalle, ja Kuopiossa harhaan juosseet Friarin "Late" ja Lehkosen Kari. Rata kyl pitäs olla niin hyvin merkattu, ettei juoksijan siinä pitäs väsyneenäkään arpomaan päästä kulkusuuntija, eikä varsinkaan eksymään...harmi juttu.

Sitte lähettii lönkyttämään....eka kilsa 4:23 ja toka 4:18, kolmannella tasottelin 4:29. Homma mäni nyt paremmin ku viikko sitten, ja 16 kilsan vauhit kaikki alle 4:30...ja loputkin kuitenkin alle 4:40. Jossaki puolessa välissä sain kiinne vähän liijan kovaa lähteneen Veikko Kososen, joka tuli M65 kakkoseksi Ollin jälkeen.

Tälläki tuloksella (1:35:14) Uuno kyl voitti M60-sarjan. Ollihan tietty voitti ylivoimasesti M65. Late ja Kari oli myös omissa sarjoissaan ykkösijä. Markku harkitsi välillä keskeyttämistäkin, mutta maaliin kuitenkin sinnitteli.


Lehkosen Kari ylimmällä pallilla...

Late samalla paikalla....

Ja Olli takuuvarmasti ykkösenä.



No viime talven parhaasta kisasta keskivauhtiin on tullu vajaat 15s lisää....se olis kyl tarkotus yrittää saaha talvella rutistettuu takasin. 1:30 alitus vaatisi kyllä keskivauhiksi 4:10 lukemija, ja taitaa olla Uunolle liijan kova pala?

Sitte rupateltii Mutan, Virmalaisen Penan ja muutaman muun Jyväskylän rautakuntosen kanssa.

Pimmeetä jo oli kotijatullessa ku toppasin ketaroita leppuuttamaan.


Mukava oli päivä, ja hyvä viilis jäi Perslantijan viimosesta kisasta. Kiitos Ollille ja muillekin tutuille kertakaikkisen hienosta päivästä!

Tulokset löytyy TÄÄLTÄ.

6 kommenttia:

  1. Kovia poikia! Uunoki ihan numero uno. Hyvin ehit kisoja täällä kotomaassa kiertää, hyvää matkaa sinne juoksijan paratiisiin! Myö kärvistellään täällä, onneksi vaan noin 7 kuukautta tulossa kylmää ja pimeää ... Siinä kesän komiat rusketukset ehtii lasehtia. Mutta mekin tulemme syslomilla espanjaan!

    VastaaPoista
  2. Jep...mukava, että työki pääsette ees vähäksi aikaa leppuuttelemaan....hyviä intoja kaikkeen, ja mukavaa syyslomaa....viimene mökkireissu. Mahtavat syyskelit!

    VastaaPoista
  3. Onnea voitosta!
    Onneksi tuo kuva on loppusuoralta eikä pari kilsaa ennen maalia. Olisi ollut ilme ja juoksutyyli hieman toisenlainen ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jari. Talven kunto on ruostunnu muijen kohellusten takia...heh, mutta viikon päästä sitte taas on toivottavasti aikaa keskittyä myös tennareihin. Ne pikku nyppylät on maalista vielä suht kaukana, kyn käännytään veden ääreltä maaliin päin. Pitelehän yhteyttä, ja terveyttä ja kuntoo yllä. Tiije vaikka innostusit leiriytymään?

      Poista
  4. Hyvää matkaa!
    Halua kyllä olisi leiriytyä, mutta taitaa tulla realiteetit vastaan, mutta eihän sitä koskaan tiedä... :-)

    VastaaPoista
  5. Kiitos Jari, sellastahan se reaalimaailma tahtoo olla. Mahtavaa talvee kuitenkin...hmm niin ja terveitä päiviä. Into on Uinolla hyvä, ja mukava on kyllä lähteekin.

    VastaaPoista