lauantai 5. marraskuuta 2016

Santiago de la Ribera

 
Miehän jo eilen pakkailin reppuu sitä silmälläpitäen, että tännää lähen vähä kahtelemmaa muolimaa, ja sillee myös tein.

Ennakkosuunnitelman mukkaan ennen toisten ylösnousuu reppu selälle ja ite Kankeen selkään ja suunta kohti San Javeria. Carretera 332:ta pitkin jäykistelin, ku Torreviejan asutusaluveet jäi taakse.

Sitte käännyin piitsille, ku oltii Pinatarin Pyhän Pietarin kohilla. Hiljakseen poleksin mutakylpypaikan ohitte ja jatkoin Santiago de la Riberan nurkille. Siellä olin ennakkoo kattonnu halvan hotellimajotuksen. Jätin Kankeen korskahtelemaan lyhtypylvään juurelle säppiin, ja varoiksi otin myös irti perskeelipäälisen satulan päältä, jottei tartu vahingossa vääriin käsiin. Olahan on jo aikasemmi ystävällisesti viritelly satulan lukkoon, jotta se ei iteksee siitä toistamiseen pääse haihtumaan enää.

No mie mänin naama marnilla respaan, ja esitin asijani jo lähes täyvellisellä epsanjankielelläni. Vastaus tuli vasten näkövä vieläki täyvellisemmällä kielellä, ja siinä vastauksessa sanottii, että on ihan täyttä....ja "lo sientot" vielä siihe päälle. No ne ei minnuu auttannu, mut neuvo tuonne Marino- hotellii mänemää.

Mie siintä ulostauvuin tappiomieliala päällä ja niskat kyömyssä ja lähin sitä neuvottuu hotellii kyyläilemää...ei löytynny muutaman korttelin kyykkäämisellä. Välillä käin nykimässä Turisti-infoo, mut se oli vielä kiinne.

Sitte käin yhestä hotellista hintaa kysymässä ja ois ollu 35€ hetekka yöltä. Valittelin vähä kalliiksi, enkä vielä sissään ittijäni heittänny.

Sitte jo alko kyrsimää tää majapaikan ettimine ja aattelin käyvä ettimässä huomisen San Javierin puolimaratonin kisapaikan ja haen samalla torsaalin ja Juoksijan polsan.

No sehän löyty helposti, ja oli entisessä paikassa. Siinä tuli yks Belgialaine juoksija etteen, joka oli samoilla asijoilla. Netin mukkaan Klo 10-13 piti olla torsaalijen ja sippijen jako. No ei sippejä kuitenkaa löytynny...meijät neuvottii urheiluhallille, jossa ne on joskus ollu jaossa, mutta nyt ei ollu sielläkkää. Siihe tuli sitte espanjalaine naisjuoksijaki, joka oli samoilla asijoilla ja meijät neuvottii takasi sinne mistä oltii tulossa. No ei kun lompsimaan kolmestaan takasin.

Vartin oottelun jälkee tuli henkilö polsijen, sippijen ja torsaalijen kanssa. Mie siinä hölöttelin tuota ens yön asuntopulaani ja sippihenkilö soitti yhen puhelun ja sano, että kymmenellä eurolla siulle löytyy hetekka ens yöks...käykö....no ilman muuta käypi, vastasin....sitte siihe virtas muutamia torsaalijen hakijoita ja mie oottelin kiltisti.

Sitte lähettii sippimiehen kanssa taas lompsimaa urheiluhallille. Siellä oli hallin keskellä ukkeli, jolta se kympin hetekka piti löytyy. Sippimies lähti takasin toimittamaan muita asijoita.

Mie siltä Halliukkelilta sitte kysyin sitä hetekkaa, mut hinta oli nyt noussu kympillä kahteenkymppiin. Se kakskymppii oli kyl miun putjetin alarajalla, mutta kympin nousu on sata rosenttija ja aikaa ei ollu kulunnu ku reilu vartti....ja kun siintä hinnasta oltii nimenommaa sen sippimiehen kanssa sovittu että se on kymppi.

Aattelin, että meen vaikka siihe 35€:n hetekalle ennemmi ku tuoho "hintaheiluuhetekalle". Huutelin halliukkelille, että jatkan ettimistäni.

Lähin siitä vähin äänin niskat kyömyssä ja raskas reppu selässä rannan suuntaan. No turistitoimisto oli nyt auki ja mie mänin sisälle. Sieltä sain kartan kättee ja pari vinkkijä, jossa saattasi olla halpoja hetekoita.

Minnuu sitte lykästi heti ekassa paikassa. Hetekkahuone, WC, suihku, TV, wifi yhteishintaan 20€. Ja ystävällinen palvelu, vaikka Uuno tuli sissään keittiön puolelta. Rannalle on matkaa muutama sata metriä. Kisapaikalle linnuntietä reilut 3km ja Uunonteitä 5-10?

Sitte ajelin rantaa pitki iltapäivän lämpösessä auringossa aina tuonne 5km:n päähän Pinatarin Pietarille ja sisämaan kortteleita takasin.

Mukava oli tääki päivä, vaikka sähläyksen puolelle mäni vängällä, niinku tahtoo täällä männä lähes aina, mutta väliäkö hällä.

Huomiselta juoksulta ei oo erityistä ootettavissa, vaikka nyt ois Uunolleki sopiva sarja tarjolla. Tänää tuli Kankeella kilsoja reilu 50.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti