maanantai 7. marraskuuta 2016

Aamusykkeen mittaus

Niihän siinä kävi, että Uni-kaiman kanssa puolenyön jälkeen tehty kontrahti loppu liijan aikaseen. Heräsin jo ennen viittä ja peli oli niiltä osin pelattu loppuun.

Siinä hetekalla pimmeessä silmät auki rötkötellessä tuli mieleen, josko rupijas taas joutessaan mittailemaan tuota aamusykettä.

Joskus jo vuoskymmenijä sitten ja parempikuntosena niitä mittailin aktiivisesti pitkät tovit. Niistähän näki selvän laskevan trendin. Miulla oli systeeminä semmone, että mittasin käsikopelolla heti herättyäni puolen minuutin jakson sykettä kaulavaltimolta. Sitte nousin ylös seisomaan ja mittasin puolen minuutin seisaallaolon jälkeen puolen minuutin jakson sykkeitä. Molemmat sykelukemat kerroin sitte kahella.

Sitte laitoin lukemat exel-taulukkoon ja lisäsin grafiikkaan 7:n päivän keskiarvon mittauksen. Muistikuvani mukkaan leposykkeet oli alta 35:n lukemissa, ja isompijen rasitusjaksojen jälkeen tai tauvin iskijessä, oli selkeesti havaittavissa noijen kahen sykearvon eron kasvu.

Nyt aamusykkeen mittaus oli aikalähellä jo yösykettä, mutta arvoiksi sain 43 ja 51. Latasin hetekalla herättyäni "Vasarakaupasta", joka on pullollaan kaiken maaliman härpäkkeitä, semmosen ilmasen ohjelman, joka mittaa sykkeen, kun sormen pistää kamera-aukon päälle. Hommaan sillä mänee aikaa kymmenkunta sekuntia.

Katellaa mitä tästä tullee.....vai tulleeko mittää.

Sitte lähin kahvin jälkee köpöttelemää vielä pimeille keskustan kujille kuuven kilsan verran.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut podiumpaikasta eilisessä rupeamassa!

    VastaaPoista
  2. Jep, kiitoksia. Mukavahan siellä oli "sählätä", vaikka vähän hitaalla on jo tuo juoksu käppänällä. Kohtahan siullaki jo elo helpottuu.

    VastaaPoista