keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Agressiivinen verosuunnittelu


Pientä sätkyy pukkasi Uuno-pojan päälle taas ku Iltalehen juttua tuosta otsikon aiheesta lueskelin.

Lehen mukkaan kansalaisjärjestö Finnwatch:in tekemän tutkimuksen mukaan valtio mänettää 430-1400 milliä "hiirikuivia" seteleitä ku agressiivisesti suunnitellaa...hyvä asia on se, että näitä tutkitaan, mutta nyt syytellää ja yritettää syyllistää väärää puuta.

Erityisesti jutun seuraava suora lainauskohta: "Suureen osaan aggressiivisesta verosuunnittelusta verottaja ei voi kuitenkaan puuttua, koska siinä hyödynnetään verolainsäädännön aukkoja", sai Uunon entuuvestaan jo happpivajeella hädin tuskin toimivan latvuksen erityisen sekalle.


Tuohan tarkottaa sitä, että agressiivinenki verosuunnittelu toimii laillisesti ja Suomen lakijen ja asetusten mukkaan. Vika ei siis oo siinä verosuunnittelussa, vaan laissa, jossa on aukkoja.

Tätä vartenhan meillä on vaaleilla valitut poliitikot ja niijen apuna virkamieskonneisto, joijen tehtävä on tilkitä nuo reijät siitä seulana olevasta laista. Nytte osa siitä meijän valihtemasta porukasta kyl toimii ihan päinvaston. Ne on yrittänny säätää vaan niitä possun ja hepanki mentäviä seulalakeja vaan lissää, eikä tilkitä niitä. Tästä on hyvänä esmerkkinä tuo "Hallintarekisteri-jupakka", jossa kaikki ei männy läheskään nappiin. Tarkotuksellista vejätystä sanoo Uuno.

Usijat poliitikot aina joskus käyttää ilmasua, että "On moraalisesti väärin sitä, ja tätä". Uunon mielestä moraalilla ja tineroilla ei oo mittää tekemistä toistesa kanssa, kuin ei myöskään moraalilla ja poliitikolla...

Nyt hetekalle ja sassiin, että ei mää koko yön seutu valvoessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti