tiistai 7. marraskuuta 2023

Uunon ohjelma

Kuva eiliseltä ekalta retkeltä Guardamarissa, Reina Sofian puiston kupeella.

Joopa joo...tällee tääl mänee nää hommat useasti. Miehän yritin eilen ekan kerran syöksyä asunnonvuokravirmaan setvimään tuota eilistä seittemän kohan ohjelmaani. Homma mäni ketuille, enkä mie kyl tosissaa ees yrittänny, ku arvelin jo alkuunsa, että ei homma ainakaan ekalla kerralla etene juuri mihinkään. No ei edenny minkään vertaa, ei ees millin puolikasta.

Olin etukätee ilmottannu, että "ehkä" tuun toimistolle maanantaiaamuna käväsemään, ja setvimään tuota eilen vielä seittemän kohan ohjelmaa. No täällähän on tapana, että "ehkä", joka kyl monta kertaa tarkottaa että "ei" ainakaa sillo ku luvataa. Miekii jo hyvin näytän tuon "ehkä" homman jo hallitsevan. 

Ajelin eilen kuitenki toimistolle reilun kympin matkan. Sermithän oli alhaalla ja putiikki säpissä, vaikka ois jo tuntia aikasemmi pitänny olla auki. Siinä oli nurkalla miliisiauto parkkissa ja kytistämässä läheisen liikenneympyrän liikennettä, ja ikkuna ku oli auki, Uuno kysäs varmuudeksi, että onko tää tavalline arkipäivä. Vastaus oli, että kyllä pitäs olla. 

No sitte soitin kiinteistön päätirehtööriskälle. Ei vastannu...lähin ajelemaa kohti rantaa ja Reina Sofian puistoo ja kattelin sopivaa kahvipaikkaa. Puiston kupeella kävin ja kahvilla. Sitte lähin ajelemaa takasi toimistolle. Kiinni oli ja näytti pysyvänki sillee.

No siintä lähin tappiomieliala päällä ja niskat kyömyssä kohti Torreviejan mörskää. Sinne ku sain itteni kankeiltua, tuli tekstari, että tänään ei toimisto oo auki, mut huomenna on. Ilmotin heti, että tuun amupäivällä sinne. Ja lähetin myös perään tuon eilen olleen seittemän kohan setvimislistan, joka oli sitte tänää kasvannu yhellä sössimisellä..huh. 

Sitä kaheksatta lisäkohtaa en jaksa nyt enempi ruveta aukasemmaa ku loppuu kirjaimet ja Uunon rajalline aika kesken.

Tänää sitte aamulla tuli ens ilmotus, että tuu 10:30, sitte että tuu 9:30, ja hetken päästä, että voitko tulla jo 9:15....heh...ilmotin, että oon eläkkeellä, ja kaikki ajat ovat sopivia, mutta nyt tulee kiire, ja että lähen ajamaa muutaman minuutin päästä, ja oon 'ehkä" siellä klo 9:15.

Miehä olin jo aikasemmi ilmottannu, että yritän selvittää asiat pelkällä espanjan kielellä, enkä muuta kieltä puhu enkä pukaha. 

Olin toimistolla klo 9:17, eli pari minuuttii myöhässä. Sitte alettii listan setvintä sujuvalla Uuno-espanjalla...heh...kyl siinä usiamman kerran naurunremakka kaiku toimistolla, mut asiat saatii selviksi ja Uuno kiitteli ilmasesta kielikurssista osallistujia. Asiat tuli selviksi ja Uuno pääs ulostautumaa toimiston varjosta aurinkoiselle tiestölle.

Käin hakemassa MasyMasista patonkin pätkän ja muuta murkinaa, ja ajelin Uunon vakipaikalle Segura- joen varteen tauolle. Siintä syklasin keskustan kautta Torren kämpille. 

Illalla viel käväsin 9km:n pätkän kävelemässä, josta reilu 3km juoksun tapasta. Ei oo keuhkojen puolikkaat vieläkään ehjinä, jotta isommi vois niitä rääkkäämää ruveta.

Tähä loppuu mie viel pistän tuon kaheksan kohan tän päivän pääohjelmanumeron....oli siinä setvimistä kerrakseen.

Estos son los temas que vendré a la oficina a discutir hoy a las 9-10:
1) el aire acondicionado
2) las llaves de la casa
3) las persianas de la casa
4) corte de luz y congelador
5) el consumo electrico y aqua
6) ultimo momento que tengo que salir
7) los fusibles a veces se funde
8) NUMERO DE CUENTA BANCARIA

Intento ablar solo Español, si es posible....tal vez no funcione.🙂🙂🙂😅

4 kommenttia:

  1. Kyllähän uuno espanjalla on monet asiat tulleet hyvinkin selvitettyä, on palkintoraha, sairaala, poliisilaitos ym. asiaa vuosien saatossa selvitelty ja aina on homma hoitunut.
    Jos vielä manjaana kulttuurin oppisi, ja poistaisi kellosta minuuttiviisarin ja heittäisi kalenteri roskikseen, ei Espanjalaisesta heti erottaisikaan.
    No pukeutumisesta kyllä erottaa Suomalaisen Espanjalaisesta, Suomalaisen yllä on aina yksi pipo ja pari villapaitaa enemmän, oli keli kuinka lämmin hyvänsä.
    Monet kerrat on Espanjan aamulenkillä tullut vastaan Espanjalais lenkkeilijöitä, lyhkäsissä urheiluhousuissa ja teepaidassa, kun itsellä on ollut rätti päässä, verryttelypuku ja sormikkaat kädessä.

    VastaaPoista
  2. Heh onhan sitä kyl monessa pinteessä jo täälläki riehuttu ja se viime tammikuun "tulojuhla" on hyvässä muistissa. Siintähä sitte vuorovejolla kyykättii lähes viikottain Quironin hospitaalissa. Saa nähä yltyykö tää syksypätkä samalle linjalle. Mahollisuuvet on kyl hyvät. Vaatetushomma ihan samlla mallilla...aina on rättejä liikaa niskoilla. Tsempit sinne suunnalle! T.uuno

    VastaaPoista
  3. On teillä kahdella kaveruksella hauskat jutut. Hyvää vointia molemmille.

    VastaaPoista
  4. Joo kyllä naurunvirne naamatauluilla on useimmiten, vaikka ois kyse ollu vakavammistaki asioista. Ola on kyl mainio kaveri. Kiitos kannustuksesta ja terveisiä sinne kotiin. T.uuno

    VastaaPoista