lauantai 11. marraskuuta 2023

Uunoanalyysi

Aamu tänään tuossa "meijän" rannalla ennen auringon nousua.

Miehän pohiskelen asioita monasti. Liika pohiskelukaan ei aina oo hyväksi pohiskelijan ottalohkoille, muuta ittiä on aika vaikee saaha muutettuu. No kirveellä ja esmerkiks sirkkelillä tuon ulkosen hapituksen saa vähäse uusiin kuoseihi ja ulkomittoihi muutettuu, mut sitä ulkosta en tässä yhteyvessä tarkota, vaan sissäistä.

Muutaman viikon oon tehny analyysii perustuen omissa ottalohkoissa oleviin tietoihin, jotka ei oo missään nimessä riittävä peruste mihinkää tieteelliseen ja tarkistettuihi tosiasioihi perustuvaan tarkasteluun, mutta vallan mainijosti riittää Uuno-analyysin perustaksi. Hikiomassa lokissahan mie saan suoltaa minkälaista potaskaa tahansa, kunhan en loukkaa yksityisiä henkilöitä. Tän analyysin perusteet on suurelta osin kuvitteellisia, mut perustuu kuitenki Uunon pitkäaikaseen, koko elinijän kattavaan ottalohkojen taltioimaan tietomäärään. Suuri osa siitä tietomäärästähän on vuosien varrella jo pyyhkiytynny unholaan, mikä ei välttämättä oo kaikilta osin huonokaan juttu.

Osanhan mie näistä kuvitteelisista henkilötyypeistä luulen tuntevani hyvin, osan luulen tunnistavani nuoruuden hekilötyypeistä ja toisenlaisia tyyppejä en tunne ollenkaan. Puolet henkilötyypeistä on nykysuomeksi sanottuna ökyrikkaita (tähän laitan toimituksen huomautuksen, että öky-sanan huomatessani tekstissä jätän koko tekstin lukematta) ja puolet "köyhiä"....heh...no Uunoon verraten varmasti nämäkin köyhät henkilötyypit ovat rikkaita, jos rikkauvella tarkotetaa pelkästään tineromäärää lompsassa tai kirjekuorissa, niinko tässä tarkastelussa tarkotetaan.

Uuno on pohdiskellu, että mikä näillä kaikilla henkilötyypeillä on yhteinen ominaisuus, ja mistä johtuu, että puolet tyypeistä näyttää pärjäävän ylivertasen hyvin ja toinen "huonosti", jos vertailujoukkona on tuo neljän tyypin kokonaisuus. Kaikki neljä tyyppiä kepittää Uunon mennen-tullen, jos tuijotetaa vaan tineromäärää, niinku tässä tapauksessa tehhään. Yhteinen nimittäjä on se, että kaikki henkilötyypit näyttävät pitäneen TYÖN TAI OPISKELUN SUORITTAMISTA TÄRKEÄNÄ ja ykkösjuttuna koko elämänsä ajan.

Kahella näistä henkilötyypeistä Uunon ottalohkojen keräämien tietojen perusteella on yhteisenä nimittäjänä VAATIMATTOMUUS. Ja sattumoisin ne tyypit on noita "ökyrikkaita". Tuosta "ökyrikkaijen" tyyppien vaatimattomuuvesta on Uunolla luotettavan tietolähteen tieto, että jos Uunoo vanhempi "autovajassa" Ferraririvistön omistama henkilö on valmis oma-alotteisesti ja pyytämättä kiipeemää heti tikkaita myöten maalaamaan jonkun perhanan köyhälistöpytingin "otsanahlalaudan", se kertoo miehen henkisistä kyvykkyyksistäkin Uunolle paljon. 

Sitte mietiskelin, löytyykö tälle neljän henkilötyypin kahen häntäpään (jos häntäpäällä tarkotetaan vähemmän tineroita tienaavia, josta tässä on kyse) edustajille yhteistä nimittäjää. No sekin kyllä löyty helposti ainakin Uunon jo melko huonolla hyötysuhteella toimivan ottalohkotaltioinnin perusteella. Tuo yhteine nimittäjä oli OMAN YLIVERTASUUDEN JULKITUOMINEN lähes joka mahollisessa tilanteessa. Uunoanalyysin perusteella näyttää siltä, että tämmösen ihmistypin ottalohkoihi ei mahu se, että maalimassa on eläjiä, ihmisolijoita ja "uunoja" jotka ajattelee ja arvostaa erilaisia asioita ko hyö ite.

No ehkä tän analyysin perusteella vois ajatella, että kaikki vaatimatomat ihmiset ois rikkaita (rahallisessa mielessä), mut silleehän se ei mäne todellisessa elämässä. No Uunon ja mahollisesti jonkun muunki onneksi kaikkea rikkautta ei rahassa voija mitata.

Nytte saapi mietiskely ja pohdinta piisata, ja pittää heittäytyy hetekalle, ja unta kaalii. Huomenna on uus päivä ja uuvet kujeet. Mukava oli päivä, ja hyvä juttu, että joku Graham Bell tai Wilhelm Tell keksi puhelimen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti