sunnuntai 12. marraskuuta 2023

Täystyöllisyys

Kuva Uunon korsun lähipoluilta.

Isukin päivää oon vietelly hiljaiselon merkeissä, ja vastaillu onnentoivotuksiin. No lähes kaikki päivän humpuuki-uutisethan tulee kateltuu varsinkii tupapäivänä tarkoin.

Silmään pisti semmonen, ku Suomi oli kieltänny rajanylitulon polkypyörillä tuolta itärajalta. Sitä ennehän oli muistaakseni UE kieltänny samasen rajan ylityksen autoilla.

Tuli nyt vaan mieleen semmone juttu, että vielähän samasen rajan voi ylittää ainakin esimerkiksi hevosella, lehmällä, aasilla, muulilla, oriilla, tammalla, lampaalla, laamalla, kottaraisella, västäräkillä, linnulla ja vaikka ilolinnulla, ja monella muulla vielä kieltämättömällä.

Lainsäätäjällä on kyllä siinä melkonen savotta eessä, ja täystyöllisyys taattu moneksi vuuveksi jos koitetaa jokahine kapine ja kaakki, jolla rajan voi ylittää, erikseen kieltää, ja jälkijunassa ollaa aina, niinko näijen Karunarokotteijenki kanssa.

Tää ei ollu mittää ritiikkiä meijän laillista valtiovaltaa vastaan, vaan yksinkertasesti yksinkertasen Uunon huumorija, jota harvat ja valitut ymmärtää...heh...hyvää isukin päivää kaikille, oli lapsosia tai ei.


4 kommenttia:

  1. Niinpä edellisen pakolaisaallon aikaan pakolaista tuli Venäjältä tuolta pohjoisemmalta rajalta jalkapelillä ja pyörällä, säädettiin pykälä ettei saa tulla kun autolla, niitä loppuun ajettuja rotiskoita oli sitten siinä rajanjälkeen niin paljon että niitä myytiin myöhemmin huutokaupalla.
    Parempi olisi olla päästämättä maahan millään pelillä jos dokumentit ja rahapussi ei ole hyvässä tikissä.

    VastaaPoista
  2. Justiisa kyl niin. Heräsin taas vähä etuajassa. Pakko oli "jämäkahvit" juuva...heh....eli keittää se vesi, ja liuottaa siihe pari päivää kylmähauvutettuu kahvii, josta sieki muistaakseni niin kovasti tykkäät...

    VastaaPoista
  3. Vierotukseen, katkaisuhoitoon tai johonkin makuhermojen uudistus hoitoon sinut pitäisi saada.
    Kyllä kahvin täytyy olla justiin keitettyä, hätätilassa eräolosuhteissa termospullokahvit voi juoda muttei kovin usein.

    VastaaPoista