torstai 16. marraskuuta 2023

Tarjeta de Autobus

Aamulla aikasin lähin lenkille Luonnonpuiston suuntaan.

Ei se hetekkahomma viimeyönäkään oikeen onnistunnu, mutta paremmi kuitenki ku edellisenä. Lähin liikenteeseen pimeeseen aikaan, ku muutakaa hommaa ei nähnny tehä. Luonnonpuiston portilla käin kääntymässä. Yhteensä reilu 6km matkaa, josta taivalsin pätkissä juosten reilut 4km.

Iltapäivällä lähin pyörällä ostamaan linjapirssilippua lentoasemalle. Jonohan siellä taas oli, ja siinä piti jokunen aika kytistellä. Luukulle ku sitte pääsin, kysäsin että voinko ostaa ekaks tuon linjapirssikortin. Virkailija sano,että voit kyllä, ja ostin sen. Korttihan maksaa 2€, ja siihen ladataan ekalla kerralla 20€. Sitte kysyin, voinko käyttää heti korttia lipun ostamiseen lentoasemalle. No sekin onnistu.

Linjapirssilippuhan maksaa lentoasemalle vaan 7€, ja matkaa sinne tulee noin 50km. Korttihan on voimassa määrittelemättömän ajan ja siihen voi ladata lisää tineroita kun tuo 20€ loppuu. Nyt puhutaan, että kortilla tuo matka maksaa vaan 3€:n tai 3,5€:n verran. No mie en nyt tiije, kun vasta mörskällä rupesin tuota kuittipinoo kattelemaan, kun läjässä oli vaan kolme kuittia. 2€:n ja 20€:n kuitit Tarjetasta, ja paikkalippu linjapirssiin, jossa ei hintaa lukennu missään. Selviääkö matkan hinta sitten ku sitä paikkalippuu käytän, jää nähtäväksi.

Jatkan tätä juttuani nyt iltapäivällä kun oon "viisaampi", vaikka empi mie luotan Anssi Kelan sanoihi, joijen mukaan ihmine tulee vanhetessaan entistä tyhmemmäksi. Lentoasemareissu tuli heitettyy, ja maksuvälineenä käytin tuota aiemmin hommaamaani korttia mennessä ja takatullessa. Menomatka makso yheltä Uunohenkilöltä 3,15€, ja takasintulo kahelta henkilöltä 2x3,15€= 6,30€. Siis korttia voi käyttää myös muiden henkilöiden matkan maksuun. Eipä oo kyl paha hinta yhtään. Tuun kyl käyttämään korttia enempi tulevaisuudessa, kun on niin edullista tuo "korttiajelu".

Nyt vielä pitäs jaksaa pyykit viritellä nyörille, ja sitte yrittämään hetekointia. Vattanahka on ihan killillään paistettuu kanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti