sunnuntai 19. marraskuuta 2023

Tsempalot

Guardamarin huvijahtisatama.

Tänää lähin auringonnousun aikoihin jalottelemaa kohti linjapirssiasemaa. Herätysaika kellossa oli kuuvelta, mutta vartin yli kolme jo aistit ja Uuno heräsi. Tunti ja muutama minuutti päälle tärväyty aikaa hiljalleen sinne lompsiessa ilman kiirettä. Reilun vartin kytistelin vitoslaiturille tulevaa autoo. Sieltähän se ajallaan ryttyytti linjapirssiaseman portista oikijalle laiturille.

Miullahan oli mänö Alicanten lentoasemalle, ja taskussa kuumotti uunotuore linjapirssi kortti. Epäselvää oli vielä itelle paljonko matka maksaa, mutta seki selvisi kun korttia hinkkasi hetken kuskin osoittamaan lukijalaitteeseen. Hinta oli vaan 3,15€!

Perillä kysäsin, voinko maksaa takatullessa kortilla myös jälkikasvun matkan? Vastaus oli, että kyllä voit! Ilman korttia kolme matkaa ois maksannu 21€, ja nyt selvisin 9,45€:n hinnalla! Tästä kannattas jo humaltua!

Jälkikasvusto sieltä onnellisesti rantautu, ja käytii pikane visiitti lähtöaulassa ja mäntii sitte kytistelemää Torreen paluukyytiä linjapiilillä. Onneksi ei ollu ryysistä nyt yhtään, ja bussi oli vajaatäyttönen.

Linja-asemalta lähettii sitte suuntaaman kohti rantaa. Siinä jollakin sivukujalla kuulu hirmune flamengon, laulun ja tanssin jytke. Jälkikasvusto tokasi, että "siellä taitaa olla tsempalot mäneillään". Minnuu kovasti nauratti tuo Uunolle lystikäs ilmasu.

Sitte lompsittii rantaa pitkin kohti Locosia ja Habanerasin alkupäässä käytii kahvilla ja espanjan tortilloilla, ja jatkettii lompsimista kohti mörskää. Laskuu maksaessa piti kysästä mikä on pedazo:n ja pincho:n ero. Myyjän selityksen mukaan "pinchoo" käytetään pohjoisempana, ja merkitys lienee sama. No Googlen mukaan, jos tilaat "pincho de tortillan" , saat "tortillatikun"...heh...minuu on jymäytetty ja monta kertaa, ko mie oon saannu aina "palan tortillaa". Tais nyt Googlelta männä vikaan, niin väittäsin?

 Torre del Morolla käytii, ja Torrejonin kuppilarivistön kautta katottii mörskän viereiset linja-autopysäkit ja siintä pikku huikonen mörskälle.

Mie käin auringonlaskun aikoihi lenkillä. Oisko tullu 5-6km, josssa 4xtonni, 5:n minuutin palautuksella. Vähä ennen peltomarkkinapaikkaa tuli Guardia Civilin auto vastaan vilkut päällä ja pysäytti miut. Kysy, että tuliko miuta vastaan autoo, jossa oli kuskina "musta mies". Sanoin, että muutamia tuli vastaan, mutta olin keskittynny juoksuuni enkä huomannu katella kuskien pläsien väritystä. Auto käännähti kuitenki ympäri, ja jatko matkaa Peltomarkkinoijen suuntaan.

Jälkikasvu on jo väsynny yön ja päivän matkustelusta, ja itelläki silmät jo lurpsahtelee, mutta tähä aikaa jos hetekalle hiipii, ni aamuyöstä saa keitellä monet kahvit ennenko aurinko nousee...parempi yrittää nyt pysyy hereillä mahollisimman pitkään. 
 


6 kommenttia:

  1. No niin pikku hiljaa lenkkeilyjäkin siellä suunnalla. Hiljaa hyvä tulee :-) Jos ja kun saat säännöllisen lenkkeilyn päälle niin jospa se unikin maistaisi paremmin. Itsellä ainakin on unen tarve ihan suorassa suhteessa ulkoiluihin.

    VastaaPoista
  2. Joo. Kyl täällä nyt on ihan hyvä "juoksu" päällä. Lähes päivittäistä...heh..ja sunnuntaina pitäs jo uskaltautuu 5km:n numerohölkkään tuossa lähikylässä. Hengissä yritän selvitä. Se on vakaa tavote. Jaksamista sinne "lumivuorille"! T.uuno

    VastaaPoista
  3. No nii tolppapaikka Onnittelut

    VastaaPoista
  4. Kiitos Ola, sinuu oltas kaivattu, ni ois tuon tasonki saannu korjattuu kääkkäsarjassa. Nyt mörskällä toipumassa vällyjen alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kake.hienoa uuno onnittelut.

      Poista
    2. Kiitos Kake, ja terveisiä sinne "kunnon keleihin"!

      Poista