keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Logaritmit


Eilinen ilta ja koko tämä päivä on männy Uunolta matemaattisten harrasteluijen parissa. Kakstoistatuntinnen ei riitä tuota sessijota kuvailemaan, vaan aikaa mäni rapijasti yli tuon ajan.

Uunohan on joutunnu viime vuoskymmeninä paneutumaa noijen kaavojen pyörityksee liijanki kanssa, ja tämmösen "pula-ajan inssin" pää oli siinä pyörityksessä välillä liijanki kovilla, mutta hengissä siitäki koettelemuksesta selvisin ja "täys uunona" PÄÄSIN eläköitymään.

No nyt oli mukavaki yrittää perehtyä logaritmiyhtälöijen ratkomiseen, vaikka aikaa oli käytettävissä vaan eilinen ilta, ja tää päivä yhtälöijen ratkomiseen.

Asijaan perehyin uunomaisella intensiteetillä, eli ihan täysillä, unohtaen lähes kaiken muun ympärilläolevan. Jelpata pittää kaikkija, se on Uunon motto ollu aina, vaikkakin viime vuoden tapahtumat on siihe mottoo tuonno PAHAN lommon.

Mukava, ja IHAN MAHTAVAA oli huomata, että tälläkin lyhkäsellä ajalla sain ratkottua lähes kaikki tehtävät. Uunon nuppi tutisee vielä alkavasta dementiasta huolimatta ihan uunoille esimerkillisellä tavalla, vaikkakin yksinkertasempi laskutoimitus tuottaa Uunolle vaikeuksia, koska Uunon pitäs päästä toimitusta miettimään issekseen ja rauhassa.


Siinä maalliksi yhen tehtävän "Uunoratkasu", joka ei sieltä vaikeemmasta päästä ollu. Uunon pää on kyllä sieltä vaikkeemasta päästä.

Iltapäivän loppupuolella käin viemässä Rouva-Uunon LaMatan rannikolle uiskentelemaan ja ommaa tulikuumaa kuuppani samalla vilvottelin rannalla. Kova oli aallokko, ja uiminen mahotonta.


No sitte lähin lompsimaan mörskälle. Siellä vermeijen vaihtoon ja luonnonpuistelualuvelle uuno-pitkälle lenkille. No se oli sieltä parhaasta päästä, ja nautin hirmusesti auringon viimesistä lämpösistä sätteistä luonnonpuistelualuveen päässä. Pienet venyttelyt, ja takasin kyykkäys...ihan mahtavan mukava lenkki, ja pulukoppimäkikin tultiin "juoksemalla". Kilsoja 16, ja keskivauhti jotaki 5:35 huitteilla, en muista tarkalleen.

Mie oon ilonen täällä omalla tahollani. Olkaa työki, missä sitte oottekin! Toivoo elämäänsä kuitenkin "lähes" tyytyväinen.

2 kommenttia:

  1. Joooo, kansakoulun Ojalan laskuopissa laskuissa oli numeroita, laskettiin prosentteja,pintaaloja,yhthen ja vähennelthi,jaetthin,korotethin potenshin,laskethin neliöjuuria ym.ärhäköintiä.
    Niistä niiki selvisin, mutta nuo kiriaimet ne kuulu aapiskirihan ja niitä yritelthin kiriotella, niistä en oppinu tuon taivhallista.
    Siksipä olenki joutunu aina leivän hankkimhan omila kätösillä, vääntäen puuta, rautaa tai ihan ihmisiä jos jonkunlaiselle mutkalle.
    Nämä kiriuotus hommat hoitelen mittanauhan kans mittailhen näppäimiltä kohan mistä seuraavan kerran näpshäytän, ja ko nykyhän varsinki tuo näköki vaatis pullonpohjalinsejä tuppaa tulehman minkäläista kiriainta sattuu.
    Muistahan ulkoillakkin, täällä pakkanen pitää pirtinpuolella.

    VastaaPoista
  2. Näihän se mänee..eilen iltasella tuo Internettimies päätti lopsahuttaa luukun kiinne. Nypläilen tätä repliikkijäni täällä Suomi-baarilla kahvin ja munkin kera. Koitahan saaha "testit" testailtuu, ni pääsisit sieki tänne valosammille seuvuille. T.uuno

    VastaaPoista