sunnuntai 28. lokakuuta 2018

VIII CARRERA POPULAR 5 KM Y 10 KM VILLA DE BENEJÚZAR. 28.10.2018


Lasten kisat käynnissä. Kaikki kuvat: Petri.

Unta tuli viimeyönä vajaat 7 tuntia, ja hetekalle kyykistelin jo ennen klo 22:ta. Tuo iänikunen "kesäaikaselkkaus" varmaan rasitti alitajusesti Uunon "ylimmäistä koteloo" sen verran, että ennen klo neljää piti pompata kattomaan, onko Huan Viemä puhe-elin ja Karmee Esijuoksija osannu "selkata" ittensä oikeille lukemille verrattuna herätyskelloon...kyl ne oli molemmat asian huomioinnu.

 Sensijaan "vähempi-älynen" herätyskello on mainio vekotin, kun siitä tietää varmasti, että se ei mihinkään suuntaan itteesä visko itekseen suuremmin, jos huolehtii pattereijen kunnosta.

Miun Kankeella jäykistely vaihtu nyt autokyytiin, kun Petri oli myös kisoihin ilmottautunnu ihan viimetipoilla. Mahtavan mukava juttu. Säästy Kankeen kuulalaanerit, ja Uunon polvilumpiot ylimääräsiltä kulumisilta, jota tuo vajaa viiskymppinen ois mukanaan tuottannu.

Kasin jälkee lähettii ajelemaan kohti Benijofaria. Auto saatiin suht helposti parkkiin ihan kisa-alueen vierelle, ja torsaalitoimitus mäni rutiinilla hetkessä ohi. Yks tekninen paita tuli taas satamääräseen paitakokoelmaani lissää.

No senverta alko uunoilulla tääki aamu, että Hua Vei luurinsa senverta pois silmistä mörskältä lähtiessä, ettei se Uunon mukaan tarttunnu, ja Uunon vilmihommat tyssäs koko retkeltä heti alkuunsa. Silmien verkkokalvoilta ei kuvia vielä nykytekniikallakaan siirrellä mihinkään, ei lokiin eikä pilveen, eikä muuhunkaan paikkaan.

Ennen kisaa...Petri.

Lämpötitila oli kisapaikalla +15°C, tuuli luoteesta 4m/s, ja kisan aikana aurinkoista. Vastatuuli välillä haittasi matkan tekoa, mutta vastaavasti myötätuuli ei haitannu.

Ennen kisaa ...Uuno-kääkkä.

Sitte autolle ja verryttelemään, ja takasin autolle ja vehkeijen vähennys ja putkilon alle kytistelemään lähtölupaa. Lupa ku saatii, ruvettii laukkomaan alamäkeen.

Eka vilkasu Esijuoksijaan anto tulokseksi 4:49, mikä oli ihan passeli aika Uunolle, koska tiedossa oli tuo reitin vaativuus tuonne kaheksaan kilometriin saakka....jonne oli usempi kilsa nousuvoittosta konttausta.

Norberton ohitin kilometrin kohilla, ja se toivotteli onnea ja läppäsi olalle, mutta isompiin kättelyihin ei nyt "taistelun" tässä vaiheessa vielä ruvettu, maalissa kylläkin. Petri paahto mänemään ku juna puolentoista tolpan välin päässä Uunon eessä.

Kyläkorttelit saatiin kieriskeltyä, ja vitosen juoksijat lopetti urakkansa, mutta myö kympin juoksijat paahettii vielä liuhuletit märkinä, ja lätsät vinossa maaliputken ali toiselle "maaseutukierrokselle"....heh...alko tuntumaa jo homma leukaperissä, puulta ja "juoksulta".

5,5km:n kohilla alko nousuvoittonen, ja loputtomalta tuntuva rykiminen, jossa oli "sopivasti" tasamaapätkiä, ja hätäsempi näissä kohtaa luuli, että nyt loppu nousu, vaan eipä loppunnukaan, vaan taas pilkisteli mutkan takkaa "soma" ylämäkiosuus.

Petri oli edelleen 1,5 valotolppaväliä miun eellä , ja pari espanjalaista meijän välissä. Jossaki 7km:n kohilla ohitin espanjalaiskaksikon. Petrin selkä piti miut kisassa mukana, ja se alko vähän jo mielestäni lähestymään?

Siitä sain senverta lisävirtaa tennareihini, vaikka akku oli jo lähes lopussa, että sain Petrin kiinne ylämäjen päällä. Sitte ku tultii tasapätkälle, Petri ja toinen ohittamistani espanjalaisista alko taas saavutta Uunon n.25m:n rakoa kiinne, ja toisiks viimesen mutkan jälkeisellä suoralla ekaks mäni espanjalaine Uunon ohitte, ja sitte Petri.

Paellanvalmistusryhmä.

Maalisuoralle ku sitte käännyttii alamäkeen oli eroa Petriin vajaa 10m ja espanjalaine siinä välissä. Uuno taisteli siinä jo väsyneen mielensä kanssa, ja mietiskeli, löytyskö vaihelaatikosta vielä pienempää pykälää, ja saisko koneeseen vielä ohitukseen tarvittavia lisäkierroksia. No päätin "järtteslaakin" uhallakin vielä yrittää ohitusta. Espanjalaisen ohi pääsin, ja näytti jättävän pyyhkeen kehiin mutta Petrin ohi en millään. Välillä luulin jo olleeni ohi, mutta virallinen tuloslista näytti, että Petri oli parempi. Peräkanaa oltiin listoilla sekunnin aikaerolla Petrin hyväksi....heh....tiukka oli loppukiihytys. Kiitos Petrille tasasesta vauhinpidosta ja vauhikkaasta lopusta. Ilman siun selkää en ois ylämäkee tuolla vauhilla hiippaillu, enkä etenkään maalisuoraa.

Petrin aika oli 47:40, ja sillä heltisi sarjassaan 13. sija. Uunon aika oli 47:41, ja hetkahutti miut sijalle 5. sarjassani. Esijuoksija mittasi matkaksi 9,96km, keskitahiksi 4:48, keskisykkeellä 142 (matala verrattuna aikasempiin n.150?)

Sitte jo päästii tajoilupöytien kimppuun. Oli pöyvät notkollaan juomia, ja pikkusuolasta ja muuta purtavaa. Muijen antimien ohessa kerkisin ylilämmennyttä  ja ylikierroksille rynnännyttä runkooni jäähyttää parin tuopillisen verran, ja lopuksi vielä otettii makosat lautaselliset paellaa.

Patsastelua.

Kovasti oli porukkaa katsomossa ja juoksemassa, ja nuorten ja lasten kisoja kateltavaksi.

Tovi siinä vielä kateltii espanjalaisten ilosta kinkerinpitoa, ja lähettii sitte valumaa mahat killillää ilosilla mielin kohti autoo ja huomista aamuu.

Kiitokset Petrille kyyvistä, oli mukava ku Kankeiluun ei tarvinnu alkaa heti aamutuimaan. Nyt jo kyl harkihen kevyttä sytkyttelyä. No saa nähä innostunko asiasta tekojen asteelle?

Ehkä olin, ehkä en....heh...siinäpä pulma.

TULOKSET löytyy TÄÄLTÄ.


3 kommenttia:

  1. Harvemmin joutuu tuollaista loppupuristusta tekemään. Olisko ollut kelloissa klappia, vai pyörähtikö Chippisi selkäpuolelle maaliin riuhtoessa?? Maalikamerakuva paljastaa, jotta Uunon rinta ehti maaliinjalle reilusti ennen omaani. Tv: P.N

    VastaaPoista
  2. Heh oikea sijoitusjärjestys mitataan torson kohdalta, mutta näissä sähköisissä ajanotoissa pääsee joskus tulemaan virheitä.
    Jos oli kenkä sippi, ja uunolla sippi takajalassa petrillä etumaisessa jalassa, niin homma rakesi siinä.
    Jos numerolapussa sippi, ilmeisesti Petrin sippi on ollut herkempi, ja mitannut lähempää mittareunaa, luulisin.
    Onneksi olitta eri sarjassa ei tullut sijoitusmuutosta kummallekkaan.

    VastaaPoista
  3. No joo...viralliset tulokset on VIRALLISET. Kyllähän tuo maalikuva ja omaki miemielikuva oli, että saatoin olla vähän eellä. Siinähän oli numerolappusippi, ja siellä Petrin puolella ilmeisesti se mittavekotin, eli tuo jälkimmäinen vaihtoehto lienee tuon maalikuvan ja ajan erojen syy...no lystii kyl oli monin verroin tuon alta kympin osanottomaksun verran!

    VastaaPoista