sunnuntai 7. lokakuuta 2018

IX Carrera Popular Villa de Dolores. 6.10.2018

Hanne taas sarjassaan ykkösenä! Hienoa Hanne ja Onnittelut!

Tänää iltapäivällä lähettii ajajelemaan kohti Kipukylää, eli Doloresia. Huoltopäällikkö  Jore ohjasteli ajopelinsä minuutilleen mörskän etteen. Siintä ajeltiin ottamaan Veteraano-Vesa myös rattaille Guardamarista, ja edellen ajotus oli ihan sekuntitarkkaa työskentelyä, ja nelistään sitte nelisteltiin liikennympyräviidakon kautta kohti kaikille tuttua kisakylää.

Pirssiki saatiin semmoselle paikalle, josta uunompiki osasi lähtöpaikalle, ja suoran näköyhteyven takia myös autolle takasin, tarpeen vaatiessa, vaikkapa ihan itekseen, ilman käjestä pitäen talutusta, jota joskus on jouvuttu harrastamaan Uunon sekopäisyyven takia.

Ilma oli helteinen +26°C, 3m/s tuulta, ja aurinko kurmootti ankarasti vielä viimesillä säteilläänkin.

Hilpeissä tunnelmissa...

Torsaalien haku oli ripijä toimitus. Ensin varmisteltii torsaalinumerot, sitten tiskiltä torsaalit, ja juoksijan polsa, joka sisälsi teknisen paijan.

Tuttavia oli siellä jo monia Uunollekin, vaikka Uuno ei kaikkia muista ees tavannensa. Ilmapiiri oli letkijä, ja siinä letkeessä piirissä sitte käytii Vesan kustantamilla lähtö-kahveilla. Mie kurnutin mainijon makusen Kortaadoni hyvällä janolla, vaikka annokseen kuuluva kakkupala jäi koskematta, mutta konjakilla maustettu kermavaahto vilahti livakasti Uunon helttaan. Kiitos Vesalle ponsoroinnista, velkataakka kasvo yhen Kortaadon verran.

No siintä autolle kisavarustuksen varusteluun, ja se ku saatii tehtyy, kyykkäilemään verryttelyä, ja "seipäällisen heittoa". Näijen toimitusten jälkee, jo hirvee hiki pinnassa, pientä venyttelyä ja kykkimistä lähtöputkilon alla.

Tartti tapahtu tasan klo 19, ja alku kyyti oli Uunolle vähän liijan kylmää....laukalle mäni liikaa alussa. Ois voinnu vaikka mieluummin alotella ravilla. Eka vilkasu esijuoksijaan näytti tahtia 4.29 ennen ekaa ysikymppistä mutkaa oikijalle. Tällä kunnolla se oli liijan lova alku.

Pystiseremonijan alkupään osallistujia...

No jatkohan mäni sitte tuon "laukka-alotuksen" mukasesti, eli jatkettiin pikku hiljaa hiipuvalla keskitahilla. Osasyy hiipumiseen saatto olla myös tuo lämpötila? Mäne ja tiije.

No ennen lähtöö kyselin viisaamiltani reitistä, ja pohiskelun tulos oli, että reitti koostuu kahesta lenkistä...heh...no Vesa tuli toisen lenkin alkupuolella vastaan jo aikaa sitten kääntöpaikan ohittaneena, ja huikkasi, että kolme lenkkiä. Mie vilkasin esijuoksijaan, ja perhana masenti, ku se näytti jotakin kakkosella alkavaa lukemaa....heh....eli samalla rahalla ''sai" nyt kyykätä yhen lisälenkuran.

Jompikumpi kerkisi "pytylle", ja toisen kerkiiminen jäi sekunnin päähän. (Edellinen lause osin kolleegaltaklainattu) Onnee molemmille kuitenkin hyvistä suorituksista!

Siintä raahauvuin aikojen riittävästi kuluessa maaliputkilon alitte mieki. Tän illan kyykkäys anto ajan 32:39, keskitahti 4:49(oma), ja ajalla sijotuin Categoria E:ssä (M55) sijalle 10. Takanani oli vähempi jengiä ku eessä.

Vesa oli ajalla 27:50 sijalla 4. Harmittavasti, koska sijalle 3. ois riittänny sama aika.

Hannehan rypisteli jälleen kerran sarjassaa ylimmälle "tuolille". Onnea!

Senverta oma analysaattori jakso vielä toimia, että kattelin tän illan kyykistelyäni, ja vertailin viimeviikonlopun Rojalesin 10km:n kisaan. Tämä oli kaikin puolin huonompi, ja siltä se myös tuntu "luonnossa". Keskisyke oli 149, eli pari pykälää alempi, kuin viikko sitten (tietysti vauhti oli nyt vähän kovempi, joten kunto noussutkin? Se on mahdollista?). Askeltiheys 3 pykälää pienempi, sekä ns. Training Efect vain 3,6, viikko sitten 4,3. Keskitahti vain 4 pienempi kuin viimeviikonlopun kisassa. No esijuoksija kuitenki ilmotti taas yhen yksikön maksimaalisen hapenoton noususta, joten hyvä reeni muuten, ainakin sen perusteella.

Jorelle kiitokset kyyvityksestä ja muustakin huvista! Tässä vaiheessa velkataakka oli kasvannu entisestään, eli yksi kyyti siihen taakkaan vielä lisää.

TULOKSET löytyy TÄÄLTÄ.

2 kommenttia: