perjantai 12. lokakuuta 2018

VI Carrera Popular de Santomera. 12.10.2018.


Aamulla ennen kukonlauluu ja auringon nousuu kytistelin kyytiä roskisten varjossa Santomeraan. Germaanit kyl kerkis "laulaa" ennen Uunon lähtöö. Heräsin yöllä mahottomaan saksankieliseen riitaan ja toraan kadulla. Kelloo en katellu, ja nukahin heti uuvestaan.

Luottokyyti-Jore tuli Hannen kanssa tarkasti ajallaan ja Veteraano-Vetsku hajettii Guardamarista mukaan, ja keula ja nokat kohti Orihuelan takana, puolvälissä Murciaa olevaan Santomeran kylään.

Hanne voitokkaana korkeimmalla lootalla. Onnea!

Uuno on siellä joskus Kankeella kangistellu kisan aiemminkin, ja reitti oli suunnilleen sama. Nyt jouvuttii männessä oheneville kujille aluksi, vaikka oltiin kyllä vaan muutamien kortteleijen päässä määränpäästä. Piti peruutella pariin otteeseen takasinpäin. Sivupeilit ois vielä pystynny kääntämään sisäänpäin, mutta sivuovien kääntö ois ollu liijan suuri operaatio. Jätettii auto sitte suosiolla N-340 pääpaanan toiselle puolelle.

Vetskulla ja Josella oli tiukka 7:n sekunnin "riita" siitä, kumpi joutuu kiipemään ylimmälle lootalle. Vetsku joutu. Tässä vielä tarkistettiin myös patiinien väri, ja valmistaja tiskaushommien varalta. Molemmilla oli kisajärjestäjien hyväksymät patiinit. Onnea!

Torsaalit saatiin käsiimme nopeesti Kunnantalon eestä, ja kahvit samaten myös aukion reunalla olevasta baarista. Samalla saatto "kekkaa napillisen" hyvällä omallatunnolla samasen baarin veskiin, kun oli asiakas.

Taktisten kuvioiden viimeistelyä.

Autolle kinkkaus, ja kisatamineet ylle, ja verryttelemään. Keli oli helteinen, +25°C ja lähes tuuleton, aurinkokeli. Meillähän oli kaikilla matkana 10km, joka juostiin kahtena lenkkinä.

Ennen päälähtöö juoksetettiin nuorison kilpailuja. Päälähtö viivästy lähes 30 minuuttia, mutta eipä paljoo haitannu, kun tässä kelissä paikat pysy lämsösenä ilman suurempaa liikettäkin.

Onnelliset voittajat, ja linssilude Uuno.

Sitte matkan taittamiseen jo päästiin. Alussa alamäkeen ja sitte puoltapitempään ylämäkeen, ennen oikijalle kääntymistä. Vilkasu kelloon, ja mäntiin sekunnilleen Redovanin kisan tahilla.Ylämäjessä ohitin Hannen. Sitte oli pari nopeempaa kilsaa, ja kisan vaikein kohta. Alko tuntumaa pahalta, ja kellossa vilahti jo ennen puolta väliä Redovanin keskitahtilukema.

No maalialueella oli niin kova möyke, että siinä ei vauhin pitämisessä ollu vaikeuksia, mutta sitä seuranneessa ylämäessä oli. Sain kuitenki itteni senverta koottua, pääosin askellustani lyhentämällä, että vauhti kuitenki pysytteli alle tavotteen.

Santomeran ja Orihuelan välinen maisema on vähän "muhkuraisempaa".

Kuljetuspäällikön kannustus etenki loppupuolella oli hieno juttu, ja Veteraanonki "murahukset" vastaantullessa aina vähäsen jelppasi. Viimesen kilsan usiamman korttelin tikkusuora osuus ei meinannu loppuu millään, mutta sitte päätty, ja muutaman viimosen ysikymppisen selvisin kaatumatta ja lyhyt konttailu maaliin...se oli siinä.

Pikkusen huohottelin nelinkerroin maalialueella penkin selkänojaa vasten, ja sitte juotto- ja syöttötiskien äärelle. Siellä sain ikuisuuvelta tuntuvan oottelun jälkee vihriän värisen oluttölkin kätteeni. Joku oli saannu kuulemma myös sinisen, joka on tarkotettu pelkästään veen korvikkeeksi, eikä suuren janon sammuttamiseen. Siinä on myös tehoainerosentti nollilla. Muona ei nyt maistunnu yhtään Uunolle.

Uunon keskitahti oli pari sekuntia parempi ku Redovanissa, ja aika 45:56. Sillä heltisi 8. tai 4. sija VMC(M55)- sarjassa, riippuu siitä, kummasta päästä lasketaan. Hanne jatko hyviä juoksujaan ja oli 1. sarjassaan, ja Veteraano myös 1. omassaan, eli VMC(M55).

Pystitoimitusten jälkee lähettii laputtelemaa kohti kotsee. Välillä piipahetii vielä "kahvilla", mutta kahvinkeitin ei ollu päällä, ni jouvuttii vängällä vielä yhet jarrutusjuomat kahvin sijaan nielemään, ja huoltopäällikkö tarjosi vielä juustosalaatin koko revohkalle.

Onnittelut Hannelle ja Vetskulle ykköspöntöistä, ja Jorelle ja muillekin muusta mukavasta!

TULOKSET löytyy TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti