tiistai 23. lokakuuta 2018

Koiran pää

Somasti kukkii pusikot.

Aamullahan on tapanani lueskella "uutisia". No nykysin tuosta kirjotetustakaan tekstistä ei kyl selvää ota juuri koskaan, onko asioissa mitään perää, tai minkälainen perä niillä on. Tuo ison lähetystön kesken oleva asia on minuu kyl kiinnostannu kovasti.

Tänään mm. Ilta-sanomat otsikoi asiasta, että Roittersilta ois saatu tieto, että rinssin oikia käsi ois määränny lehti-ihmisen nitistettäväksi. Oikia käsi ois muka skypettänny, että "tuokaa miulle sen koiran pää".

Tästä tekstistä Unolle nousi ilmoille heti monta epäselvää kysymystä: Mistä tiijetää, että se oli juuri oikia käsi? Jos piti vaan koiran pää viijä oikialle käjelle, ni missä mäni tiedotus pieleen, ku nyt tais koiran omistajan pää irtaantua, vaikka tätäkään ei oo vielä todeksi näytetty? Ja aikasemminhan oli vaan jostakin "nyrkkirysystä" puhetta. Ihmetyttää myös se, että minkälainen tuo koira oli, kun 15 henkilön vahvuinen joukko-osasto piti lähettää päätä irrottamaan? Miksi sitten sitä toimitettavaksi haluttua päätä ei kuitenkaan toimitettu oikijalle käjelle? No ehkä syy tuohon tietokatkokseen oli tuon joukon määrän ylimitoitus? Mitä isompi joukko, sitä suurempi mahollisuus väärinymmärryksiin ja sähläyksiin.

Mikäli ois ollu kyse sian päästä, vois ajatella, että siitä joku haluais tehä vaikka alatoopia, mitä siitä ennen tehtiin, mutta miulla on sellanen käsitys, että tuolla suunnalla ko. eläimet saapi elellä ihmisiltä rauhassa, eikä niijen lihoihin jurikaan kajetuta, että tuokaan selitys ei oikijalta tunnu. Siintä ei oo miulla tietoo tehääkö koiran päästä sielläpäin alatoopija?

No tänäänhän tuohon asiaan ehkä saahaan lisäselvitystä Turkin suunnalta?

No totta puhuakseni, tuossa asiassa ei ole mitään leikin laskemista. Uuno on vahvasti pettynyt ihmisten toimintaan laajemmalakin tasolla. Tää on vaan yksittäinen, esiinnoussut tapaus muiden tapausten määrättömässä joukossa. Kellä valta ja riittävä tinerokasa on allansa, siihen ei näköjään lain kourakaan ylety, ja voipi tehä mitä tahansa. No tää ei mikään uutinen liene kellekkään? Yheltä ihmiseltä saatto nyt lähtee henki mm. sananvapautta puolustaessaan.

Huono juttu ihmisen ja Uunonki kannalta.

Eilen auringonlaskun aikoihin juoksentelin 16km:n lenkin luonnonpuiston päähän ja mörskälle takasin keskitahilla 5:35. Olin ihan sippi kun mörskälle kerkisin pimeessä. Pakko oli kuitenki jaksaa suihkuun kontata, ja laittaa osa kilonpainosesta läskikimpaleesta pannulle, ja makaryynit kiehumaan. Sitte hetekalle ja taju lähti heti, vaikka ketarat vielä itekseen yritti sätkytellä myöhäseen jäänee rasituksen jälkeen.

Liki yheksän tuntii tujuttomana oli rentouttava kokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti