sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Fransmanni

Tänää oon vietelly toista rillauspäivääni täällä kattoterassilla. Olan täällä ollessa annoin miuta vähän vanhemmalle etuoikeuven tähän lystiin tietosena siitä, että "jänkhälle" paluu ei tuu olemaan helppo jo noijen ilmojenkaan suhteen. Jänkhällä on vielä täys talvi ja aurinkoo ei juuri taivaanrannan yläpuolella liijemmälti näy. Miekää en auringonpuutteeseen kyllä oo vielä kuollu ja miulla on vielä aikaa rillata itteeni täällä terassilla monen monta viikkoo ennen Perslantijaan lysähtämistäni. Auringon polttavuus on kyllä lisääntynny viimesten viikkojen aikana kovasti.

Eilisen päivän reeni jäi yhteen kävelylenkkiin alta kymmen minuutin kilsakeskivauhilla. Matkaa tuli "kyykkäämiselle" reilut 15km ja aikaa paloi alle 2,5h.

Tänää aamupäivällä rymistelin sitte juosten tuonne "normisuunnille": Masa- La Mata- Luonnonpuisto- Pulukopit- Quiron- mörskä.

Luonnonpuiston portin vesipisteellä oli Skootterilla liikkeellä oleva Fransmanni täyttelemässä lukuisia mukanaan tuomia vesikanistereita. Tarjosi miulle välillä juomahukia, mutta mie sanoin epsanjaksi, että miulla ei kiirettä oo.

Siinä sitte kyselin, mistä on ja mikä kieli taittuu ja niihi ku oli jollaki kielellä vastaillu, mölähytin iteki ainoan ranskankielen lauseeni "ärrät päristen" jonka ossaan: "Par la vuu fransee". Ranskalainenhan siihe aina vastaa, että "Uii". Tässä vaiheessa Uunon pittää lyyvä pillit pussii ja levitellä vaan käsiään, ku enempää jutusteluu ranskan kielellä ei kyvyt riitä. Niin tein nytkii ja nauramaahan myö siinä molemmat ruvettii, ja mie muutaman vesiryypyn jälkee jatkoin matkaani luonnonpuiston poluille.

Poluilla tuli Uunon heimolaisia vastaan sauvakävellen ja niille tervehykset huikkasin.

Kämpillä sitte huikkasin huiviin usijamman juomalasillisen juomaa ja keitin perinnekahvit, nyt jo paperisuodattimen kanssa lirutus.

Lenkille tuli mittaa 15,3km keskivauhilla 5:11. Hyvältä näyttää ja tuntuu...

2 kommenttia:

  1. oli kevätpäivän tasaus, tai jokin sellainen
    Pohjoisella pallonpuliskolla päivä alkaa olla pitempi kun yö, ja tänäänkin oli nniin kirkasta aurinko paisto pakkasta ja valkea lumi vielä tehosti.
    Tosin aurinkoa ei 10 päivän jaksolle ole luvattu kun kahdelle päivälle.
    Terramotokin viereili täälläpäin keskiyöllä tärähti. tuntu täällä roissakin.
    Jotain 4.1 mangitudia tuossa perämerellä Luulajan kaupunkin kohdilla.

    Kyllä siellä kattoterassilla aurinko lämmittäs eri lailla kun täällä.

    VastaaPoista
  2. Joopa...katteeksi ei käy siellä eleleminen, laski sitte millä konstilla hyvänsä. Kalliiksi siellä käypi ja hermo aina alkaa päätä painamaan ja niskat taittuu väkisin kyömylle. Kyllä nää viimoset puolenkymmentä viikkoo äkkiä virahtaa. No Uunon on kyllä hyvä paeta vuorille (eli mökille), ja sieltä tehä vaan alkuun muutaman tunnin hyökkäyksiä ihmisten ilmoille. Koitahan jaksella.

    VastaaPoista