keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Säästetää, säästetää!

Kovasti innoissani oottelin kopista kotijapääsyvä. Sinne ku sitte kerkisin, nakkasin ruisleivän päälle raavittua lohta ja pari salaatinlehtijä ja koko lystin parempaan talteen. Sitte lenkkivehkeet niskoille ja mänöksi.

Siinä oli jolkotellessa taas liijan paljon aikaa ajatella ja nyt ku kotija tulin koppa kihisi suorastaan raivosta. Olin vuntsaillu tuota julkisen talouven pitova ja sen hoito sai miut taas melkoseen hurmokseen.Oma mielipije on ollu ja on edelleen semmone, jotta sillo ko männee kovaa ja korkeelle pitäs kerätä holvit täytee seteleitä ja sitte ko alkaa männä hitaasti ja matalalle niinko nytte, pitäs alkaa törsätä.

Nyttehä meillä toimitaa justiisa päinvaston. Nytte ko männee huonommin, ni nytte jokahine jokapaikassa toitottaa kurkut vääränä jotta säästetää, säästetää! Se säästämine on sitte näennäistä homaa ja perspuolelta. Kyllä sen säästämisen aina joku joutuu maksamaa ja se joku on poikkeuksetta tavallinen Tahvo. Esmerkiks ku kunta vähentää syrjäkylien palveluita ja sairaaloja ja kaikea muuta mahollista lakkautetaan, ne samaset palvelut jouvutaa hakemaa entistä ettäämmältä. Persaukiset kuntalaiset sitte maksaa ne kunnan "näennäissäästöt". 

Sitte vielä toitotettaa, jotta nyt pitäs Tahvojen ja Uunojen ruveta kovasti kuluttammaa, että valtijon talous saahaa kondiksee. Siinä on sitte persaukinaisten hyvä kulutella, kun työpaikat on "säästetty" kilpailukyvyn nimissä ja kaikki loppukillingit on kuluttajalta "säästetty" kaikella "säästämisinnolla". Säästele siinä sitte ku on leivälle laitettavaksi pelkästään tuo nokan ja suuvärkin välissä heiluva nahkalerpukka. Itellä oli vielä onneksi muutakin.

Ajotus säästämiseen on taas kerran valtijovallan "säästäjillä" todella huono. Verot, säästöt ja työttömyys tappiin ni sillä saahaan kulutus ja teollisuuven pyörät pyörimään. (Ei vaineskaan, eiköhän tällä systeemillä taas sukelleta ja syvään niinku aina aikaseminkin. Ainakin syvemmälle, mitä toisenlaisella toheloinnilla).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti