maanantai 26. marraskuuta 2012

Pitäs kyllä pikkusen tarkentaa

Mietiskelin tuossa, että nytkähtäsikö jo nurin hetekalle, mut ei tuo Westöön lukeminekaa oikeen etene, eikä vielä tarpeeksi tunnu väsyttävänkään. Paljon olis kyllä muutaki turattavaa, mutta ei pysty enää innostumaan joutaviin.

Amulla oli tänää taas onneton tuo kopille lähtemisen yrittäminen. Ennen hevosen ratsatukseen saattamista piti sen vattanahka aukasta ja katella onko siellä vielä sitä kuravettä, jota se on ruvennu innoissan kurnuttamaan. Oli siellä vielä tilkka jälellä. Syy siihen nesteen kulutkseen on sama vanha vaiva. Vasta jokunen aika sitte vaihettu paisuntapötsi on taas halkiviivoja täynnä ja tirisee sieltä ja tirisee täältä.

Mie käin tänää vaihtajaaki morjestamasa ja julkasin, että en oo ennää valmis tuommosta "kuttaperkka-pönttöö" kustantamaan. Lupasivat kyllä ystävällisesti selvitää asijan. Eiköhän tuo selvinne ja hinnoistaki on aina päästy yksmielisyyteen vaihtajatahon kanssa.

Aamulla ku olin sen vattanahkan tarkastannu lähin ratsastelemaa tuoho Lehtokylän kauppojen nurkille pankkiholvin tykö pikkuse pöyhimää alimmaisija setelikasoja, etteivät homehtumaan pääse. Siinä sitte tuli taas Uunolle hätä kätteen. Hanskat oli käsistä haihtunnu, vaikka kotonta ne otin mukkaan "satavarmasti". Ei perkele ku konin turpa kohen kotikorsuva uuvestaa ja niitä pari kertaa kätösissä olleita hanskoja kyyläilemään.

Ei ollu hanskat tienposkissa eikä pihalla. Sisälle piti korsuun ahtautuva ja siellähän ne "satavarmasti" mukaan otetut kynsikkäät paisteli eteisen lattijalla.....Voi persukset miun hataraa ottalohko-osastova.

Seuraava järki-ihmisistäirtaantumisyritys käi sitte Kauppahallilla, jossa Uuno sinnikkäästi kapinamielellä maittavia keittolounaita käypi ryystämässä. Ruokaliput ku hinnoteltii niin ylös, että Uunon sietokyky ylitty, Uuno lopetti vanhoilla ehoilla syömisen ja syöpi nytte tammikuuhun asti Uunon omilla ehoilla ja paikoissa. Nii, se irtaantumisyritys....Mie ko sain vattan täytee, ni rupesin vetelemää topatakkijani nurinniskoin päälleni pöyvästä lähtijessä....Voi....

Pitäs kyllä pikkusen tarkentaa....vaikka ei tää latvalaho kyl tästä ennä millään pitämisellä eikä tarkentamisellakaan parane....Nyt sitte uutisten kansa hermoilemaan...

2 kommenttia:

  1. Heh, heh, tollasta se välillä on. Harmillista vaan se, että se Uunon konin korjaus oli tollalailla menny pielee.

    VastaaPoista
  2. Heh...vai "välillä". Tuntuu jo nykysin, että pikkusen usijamminki ku "välillä". Siul oli hauska takalauvotuskuvaki lokissa....heh. Tsemppijä edelleen!

    VastaaPoista