lauantai 24. marraskuuta 2012

Mikkelin talvijuoksusarja 2

Miehän käin tännää riekkumassa siellä Mikkelin talvisarjajuoksussa. Oli kyllä mahtavan mukava päivä, niinko ennakkoon aattelinkin. Ruunan kanssa tosin ei oikeen tasasesti männy. Se oli ja vissiin ottannu nokkiinsa siitä, ettei ollu noihi kisareissuihi päässy köröttelemään sen Ollin kanssa tehyn Lassenhölkkä-reissun jälkeen.

Mie lähin ysin maissa ruunalla ratsastelemaa Mikkelin suunnille. Tuohikotissa piti topata ku pizza-poika oli tyhjä ja samalla vilkasin konepellin alle eli ruunan vattalaukkuunki, mikä siellä oli tilanne. No perhana ruuna oli tuosta kisailemattomuuvesta ottannu senverta painehia, jotta oli painesäiliönsä tyhjentänny kokonaan. Eihän siinä muu auttannu ku käyvä puotin puoleltaa litra sille ostamassa tarvihsemaasa nestettä. Ruunahan nieleksi sen koko litran, eikä vieläkään ihan kylläiseksi merkkilöijen mukkaan tullu.

Jätin kuitenki lisäkurnuttamisen siihe ja aattelin Ristiinassa toppuutella seuraavan kerran sen piltuuseen. Hiljakseen ratsastelin alivauhtija ja annoin Mersujen ja Bersujen ((Muuten en perhana ois antannu. Vaikka mie  ajelen ruunan ottalohkon mukkaan 140 kilometrijä otassa, ni Mersut ja Bersut ei takana pysy, oli sitte rajotus 80 tai 60 , vaan ohi ne painaa!!!! )) pyyhkijä ohitte suosijolla ja kattelin sumusija maisemia, kun oli tuo kurnutusvika ruunalla vielä päällänsä. Ristiinassa sitte ohjastin ruunan piltuuseen ja vilkasin vattalaukun alle ja vettä ei näykynny taaskaan ku pikkusen pinnasta. Pakko oli ostaa kallista ruunan kusta muistuttavaa lientä nyt jo 3 litraa siltä varalta, että se sitä alkaa ihan urakalla vaatimaan. Perhanan ruuna minkä taas Uunolle tekasi. Kalliksi käypi tää muuten niin "halpa" ja hullujen ja puolhullujen huvi!!!

No sitte sain ruunan senverta yhteistyöhaluseks, että perille pääsin sinne Mikkelin Rantakylän Rantakeithaalle. Siellä olin ekana innokkaana ilmottautumassa. Siellä oli tuttu ja mukava vastaanottokomitea vastassa ja mukavia MiIkkelin Veikkoja ja Tyttösijä sissään puski ja muualtaki kotosin olevia ilmottautumaan kisaan. Keli oli mahtava +5°C, sumuinen ja tuuleton.

Sitte lähettii monijen juttujen ja lähtölakanajuttujen siivittämänä matkan ja tuloksen tekoon. Mukavalta tuntu ko lähti rauhallisesti, eikä nyt tarvinnu ihan perssuolta viimesilleen puristella ainakaan vielä lähössä ku tulostavottehia ei isommin ollu. Konttailin siinä 4.30 vauhtija alun (eka kilsa 4.32 mäjen päällä). Samalla tahilla jatkoin ja melko tasaseen maaliin saakka. Puolväli 22.10 ja siitä miunntti lissää (koska se on lopussa enempi nousuvoittonen lenkki) niinku asijaan kuuluu toisella puoliskolla ja lopputulos odotettu 45.20 oman kellon mukkaan. Kisan vauriot oli "normaalit" vanhan miehen malliin.

Tuloksia Uunolla ei oo saatavana, mutta voiton tais viijä Late jotain 38 alkavalla ajalla ja toinen saatto olla Kimmo omalla ennätyksellään? Antti oli pikkusen toipilaana, eikä nyt osallistunnu kisaaan, mutta kannustamasa oli muita. Kari oli viime kesänä ennätykset pistänny uusiksi joka matkalla ja nytkin veteli mallikkaasti. Hannu tais ja tekasta parhaan aikansa? Hannun kanssa rupateltiin vielä elämää suuremmista kysymyksistä maalin jälkeen ja molemmat Nisosetki sitte yhty rupatteluköörin pikkuseksi ajaksi ennen köörin kotijalähtöä. Uunolla ei muuta oo ku kiitettävää koko Mikkelin porukalle! Mukava oli mukana taas olla ja toivottavasti taas kuukauven pästä tavataan.

Onnittelut Mikkelin Kilpa-Veikoille 110-vuotisesta taipaleesta!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti