lauantai 15. huhtikuuta 2017

Äimänkäkenä


Kuuskolmosilla on lähes kaikkee muuta, mutta yhtä asijaa ei oo, nimittäin aikaa. Sitä ei saa Eurojackpotin voittaja eikä kukkaan muukaan ostettuu. Lisäaikaa ei yleensä myönnetä, jos portti kiinni lopsahtaa, vaikka jokunen onkin portin lähimaastosta läheltä horsmakukkulaa vielä elvävien kirjoihin lueteltu.

Uunonki tämän kevään Espanjansessio vetelee jo viimesijään, vähän niinku Uunon muukin olemus, vaikka Kyllikki sitä koitteli tänää kohentaa katkasemalla Uunon hiuksen lyhkäsemmäksi. Lattijalle jäi muutama hiuksen pätkä, ja mie siinä vähän iteksee mietiskelin, että pitäskö nuo taltijoija ja yrittää jollaki liimakonstilla latvuksen kiiltävimpään kohtaan kiinnitellä illemmalla. No hylkäsin ajatuksen lähes heti. Kuuskolmonen mikä kuuskolmonen, ei siitä ennää liimalla, silikoonilla, ei potoksillakkaa nuorempaa tehä...heh eikä Uunon mielestä kyl tarvikkaa.

Sitte tuoho otsikon asijaan. Uuno ja Rouva- Uuno mäni Kiinan naisen kauppaan. Uuno siinä kysäsi, että "tiene usted alguna gaato? ", joka uunosuomennettuna tarkottaa, että "onko teillä jotakin kissan tapasta?". Tähän kiinan nainen vastasi, että "hugeete? ", joka tarkottaa, että "leluako?". Uunon vähänen solurykelmä oli nyt vähintäänkin kuuskolmosen tasolla, ja tuo sana ei Uunon huonomuistisesta yläkopan sanakirjasta esiin ilmestynny, ja niinpä Uuno toisti kysymyksensä, ja lisäsi "akii" (=täällä) -sanan kysymyksensä perrään.

Siihen Kiinan nainen sano...heh...tai Uuno ainaki luuli ja kuuli naisen sanovan, että "para comer?", joka tarkottaa "syötäväksi". Olin ihan äimän käkenä, ja epävarma kuulinko oikein vai ymmärsinkö väärin, ja ei tullu Uunon mieleen ku pari vaihtoehtoo....lähtijä rivakasti ulos tai kysyy kolmannen kerran. Valittin sen kolmannen kerran kysymisen ja niin tein. Mutta Kiinan naisen kolmas vastaus....tai niin ainakin luulin ja kuulin oli sama ku kakkonen, eli "para comer?". Naine oli totisen olonen, eikä sitä vitsinä kyllä sanonnu.

Tässä vaiheessa Uuno jätti kissan kyselyt sikseen ja alko valua pikkuhiljaa kohti Kiinan naisen kaupan ulko-ovvee, mutta asia on Uunoo vaivannu siitä saakka, ja selvyyttä siihen ei todennäkösesti saaha ikänä...

Heh...kaikkee sitä kuuskolmosen päässä, laineijen seassa liikkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti