tiistai 3. marraskuuta 2015

Uuvet tekarit?


Aamulla käin taas käppäilemässä ja kyyläämässä merta ja sitä, että nouseeko se airinko. Kyllä se sieltä taaski nousi....heh...mahtava möykky.

Mörskältä on 500m rantaan ja viimepäivien tuulet sai meren riehaantumaan ihan tosissaan. Nytteki oli vielä meininki rantakallioilla semmone, että ihmisen ei sitä meininkijä vastaan kannata kapinoimaan käyvä...lopputulos on selvä ennakolta. Mieki kattelin niijen myrskylaineijen "liplatusta" nöyrin mielin.

Siintä jatkoin meren ja auringon aamutouhuja silmäillen köpöttelyväni Masan mäkkeen...välillä pikkusen hölökäten ja välillä kävellen. Torren puiston ohi mänin ja siintä pitkää "kotikujaani" alaspäin mörskälle.

Sitte jo pitiki ruveta tekemää lähtöö sinne Linikalle. Lompsimalla mänin, ja kapusin kolmantee kerroksee Tentaaliosastolle. Tamara miut heti tunnisti eiliseksi kääkäksi ja pyysi kohtelijaasti istumaa.

Mie siinä tovin istahtelin ja sölkkäsin engelsmannija ja sitte jo sovittuna hetkenä Operaattori kuttukii miut sissään ja pyyti istumaa "piinapenkkiin". Siinä aina häikäsee liikaa ja muutenkaa ei oo oikeen kotosa olotila, eikä tää Espanjan penkki siinä suhteessa Suomen piinapenkistä eronnu yhtään.

No sitte jo muutaman Uunovitsin tyngän jälkee käytiiki jo pelaamaan niillä Uunon suussa mukanaan tuomilla leegoilla. Sitte Operaattori teki alkupelin perusteella hinta-arvijon. Uunolla oli nyt kaks mahollisuutta jatkaa pellaamista.

Halvemmassa reilun 50€ maksavassa mahollisuuvessa korjataa rikkoontunnu leegopalikka vaan täytteellä. Homma saattaa huonoimmassa tapauksessa ripsahtaa jo rikki huomen aamusessa aamuvellin syönnissä.

Toisessa mahollisuuvessa Uunon pitäs nokittaa 195€ leegopelin jatkamiseksi. Siinä mahollisuuvessa olis 3 kipaletta piinapenkkisessijoita, mutta todennäkösesti aamuvellin sais syötyy loppuun ilman ylimäärästä piinapenkkisessijoo. Tässä kalliimmassa tapauksessa värkättäsiin kokonaan uus "hattu" hampaalle, eli uus "kruunu" niinku ammattitermi sannoo.

No ei miun tarvinnu kauvaa mietiskellä asijaa....näijen monijen kymppitonnijen jälkeen, mitkä Uunonki leegopelit on tullu maksamaa tuo 195€ tuntuu suorastaan halvalta hinnalta, ja samalla rahalla Uunoki nyt sitte lyyvää kuninkaalliseksi....ja saapi tulla tänne istahtelemaa usijammanki kerran.

No sitte käärästii hihoja vähä ylemmäs ja käytii Uunon nokituksen vaatimiin hommiin.

Enstee piti otta X-rei vilmi, millä vähä saatii vihiä Uunon leegon syvemmästä olemuksesta. Ekaks kyseltii tietysti onko allergijoita havaittu..ei oo...ja sitte otettii se anestetic-ruutta ja ruuttailtii koko oikija poski ja ikenet täytee myrkkyvä. Ooteltii kymmenisen minnuuttija ja ei tuntunnu nyt Uunon leukaperät puutuvan, eikä juuri persuksetkaan. Nehän ei tässä penkissä juuri tuolille jouva ylettymään. Sitte kaivettii isompi ruutta ja taas ooteltii. No nyt ei ennää ollu tunto tallella ja alettii syväkairaus. Välillä otettii muottivalu ylä-ja alahampaista...

Sitte jo vejeltiiki väliaikaset plastiikat kraaterin suojaksi ja kieliki pääs jo leppäämään ja eroon tuota sen sivuu jyystäneestä hammasluuterästä....helepotti...

Tamara sitte miut rahasti, ja mie toivottelin Astat ja Luegot ja hyökkäsin lärvi puuduksissa ja tuskanhiki pinnassa ulkoilmaan...

Senverta oli dumpattu latvustooni puudutusta, että mörskälle ku kerkisin nukahin olohuoneen rahille...

Tässä nyt mörskällä vaan mietiskelen tuota valumuotin ottoo, että tulikohan nyt tilattuu uuvet tekarit kaikille leegoille???

No se selvinnee seuraavalla vissiitillä.

Nii sieltä ekalta Linikaltaki tuli vähän tankero-suomenkielellä jo viimein vastaus, että aikaa olis tarjolla sinneki, ja hinnatki näytti olevan kohillaa, mut näissä Tentaalihommissa on yleensä kyse ajasta, ja liijan hittaasti reakoivat Uunon hättään. Laitoin oman vastaukseni varmuuveksi kahella kielellä, ettei tuu ylimäärästä kulunkija siitä, että oon jättänny mänemättä tilatulle vuorolle....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti