maanantai 2. marraskuuta 2015

Linikoilla


Aamulla innoissani lähettelin jo varmuudeksi ennen virka-aikojen alkuu viestijä Nortik Tenttaali Linikalle. Kirjottelin ihan suomeksi noista miun leego- ja kielivaikeuksista. Niijen nettijulkasussa oli komijasti Suomen lippu ja kaikki, että aattelin ja pijin jo lähes varmana, että tännää noista vaikeuksista jo pääsen eroon. Muualtaki saaman tiijon mukkaan siellä saapi härmänki kielellä palvelua.

Pikkusen kyllä eppäilytti ku tarkemmin niitä nettisivuja läräsin, että onkohan niillä kuitenkaan nuo Perslantijan murteet hallinnassa. Sivujen kääntäjällä ne ei ainakaan ollu...virheistä päätellen veikkaisin, että kääntäjän sukunimi on ollu lähes varmasti Google. Etunimestä ei miulla sen tarkempaa tietoo, eikä veikkaustakaan oo.

Oli miulla siinä ootellessa niijen vastausta kyl muutaki ropeltamista, mutta ku päivä alko kääntymää iltapäivän puolelle ja mie olin vieläki varmempi kääntäjän sukunimestä, lähin lompsimaa kuuvenkymmenen asteen etukumarassa, kieli toisella poskella vastatuuleen kohen Linikka Centroo, eli toista Linikkaa.

Kysseinen linikkahan on siinä suihkulähteen takana olevassa korttelissa. Matkaahan täältä tullee sinne rannan kautta, josta lähes aina tykkään kulkija, reilut 3km.

No ovenkahvaa ku siinä hikipäissäni auki pari kertaa kiskasin ja mittää liikettä ei sen aukeemisen suuntaa tuntunnu tapahtuvan, rupesin tiirailemaa sen aukioloaikoja...no voi persuksen persus...ne viettelee tässäki paikassa viel siestaa tai fiestaa....tunnin päästä vasta ovi liikkuu aukisuuntaan.

No eipä hättää...nälkähän tässä jo vähän on, vaikka ei syyvä pystykkään. Taijan lompsija takasin ja käristellä päivän läskit ja yrittää niitä toisella poskella jauhaa minkä pystyn. No lompsin takasin ja taas kuuvenkympin kumarassa. Nyt oli tuuli takalauvotuksen puolelta ja homma hoitu ripijästi. Läskitki nopijasti käristy, mutta syömine oli vaikijaa. Kielen toinen sivu on ihan ruvella ja rakkulalla.

Sitte täyvellä mahalla taas etukumarassa vastatuuleen Linikalle. Nytte olin kyllä siihe varautunnu, että vaikka savon tai engelskan taitajaa ei ois lähimaillakaa, homman saisin hoijettua ja ajan varattua vaikka espanjalla. Ruptuurat, dientosit ja dentistat oli päähän päntätty ja henki oli korkijalla...

Se tentaali-osasto on talon kolmannessa kerroksessa ja vastaanottokomuutti oli täynnä posket turvonnutta väkijä...vähän masensi, mutta ne onneksi oli ooottelemassa operaattorille mänöö, ja miun asija oli saaha huomiselle aika jos mahollista.

Pääsin heti tiskille ja toinen sissäänheittäjäneitonen puhu engelskaa ja mie sain helposti ajan huomiselle tilattuu. Hintaa omalle operaatijolle ei vielä pystytty arvijoimaa, mutta operaattori sen alkajaisiksi miulle ilmottelee kun on selvinny montako kourallista muovii sen kielen kipijäksi tehneen terän tasotuksee mänee.

Viikonloppuna pitäs uskaltautuu juoksemaa eka puolimaratoni lähes puoleen vuoteen. Edellinen oli Terwamaratonilla "huippukelissä". Syöminen ja juominen olis syytä saaha jo hoitumaan paremmin ilman kirroiluva ennen sitä. Muuten ei tuu juoksemisesta mittää....

Mie pistän tähä alle ihan huvituksen vuoks perustelun tuohon omaan epäilykseeni kääntäjän sukunimestä. Tässä ekaks mainitun linikan sivustolta kopijoimani tekstinäytte. Ite oisin kyllä parempaan pystynny, ja tiijen kyllä mikä tuo Invisalign on....mutta allaolevan sivuston tekstin lukemisen jälkeen en oo enää varma...heh...

Suomen lippu, jos sillä tarkotetaan, että virmassa suomee puhutaan, joutas kyllä vaihtaa Googlen lipuksi. Liekö joku erimieltä asijasta?

TÄSSÄ TEKSTINÄYTE:

Mikä on Invisalign?
Sinun Invisalign hoito koostuu sarjasta lähes näkymätön, irrotettava aligners ettämuutat kahden viikon välein Seuraava joukko aligners. Jokainen Aligner onyksilöllisesti valmistettu hampaita, ja hampaita vain. Kun vaihtaa jokaisen Aligner,hampaat liikkuu - pikku hiljaa, viikko viikolta - kunnes ne ovat suoraksi jalopulliseen kantaan määrännyt teidän hammaslääkäri.

2 kommenttia:

  1. Tuohan oli aivan selvää pässin lihaa, voiko se selvemmin ilmaista.
    Lääkäri mukiloi kahdenviikon välein naamavärkkisi klinikan takapihalla nyrkeillä, jokka on ihan spesiaalit tähän tarkoitukseen, siihen asti kun lääkäri on tyytyväinen hampaiten suoruuteen. (riippuu lääkärin rahantarpeesta koska hampaiden suoruus on riittävä).
    Selvennyksen antoi käänöskone spesialisti op.

    VastaaPoista
  2. No sie ootki eritapaus ku muut. Siehän oot pesijalisti noissa käännöskoneijen käyttöasijoissa...heh...ja muistaakseni myös noijen leegojen kanssa pelaamisessaki, mutta perässä tullaan ja ainaki tuo leegotietämys lissääntyy kovasti ja pikku hiljaa myös tuo käännöskoneijen slanki. No hyvät kävelyt tuli eilenki vasta- ja myötätuuleen. Ilmatki taas viikoksi paranee ja vieläki kivutaan +25 asteen lukemiin...mukava on silti täällä söheltää, vaikka kaikki ei täälläkään ijan tötteröön aina mäne. Kohtahan sieki pääset kärvistelemästä....t.uuno

    VastaaPoista