tiistai 10. kesäkuuta 2014

Paskojen talikointeja


Perhanan pitkää on lenssu "vatkoittannu". No ei se tuo lauvantaine kilpajuoksu sitä varmaan yhtään lyhentänny, mut vaikija oli Uunolla juoksunki jättämine, ku kaikki muut oli mukkaan vaivautunnu. Saman homman tekisin kyllä uuvestaanki.

Eilisen lähes koko päivän hetekalla. Välillä kyllä testasin pystyssäpysymistä, mutta hetekka vei lähes aina voiton. Iltapäivällä kuitenki jo makuuhaavojen pelossa vejin täyshaalarit niskoille ja tankkasin konesahan. No hetihän se alko pisaroita heittämään taivaalta ja ukkonenki äity jytisemää hetkeksi.

No sitte lopettivat molemmat, ja hain vielä tuon 2,5 tonnija työntävän "kaatoavustajan", vaikka tuo pirun vinossa oleva paksu koivuvanhus ei sitä kylkeesä ois kyl tarvinnu. Jälkikasvu oli jelppimässä.

Sitte konesaha pärisemää ja lastut ja hiki lentämään. Puun sain kaajettua, mutta kaatosuunta muutaman asteen heitti "optimista", ja niinhä puun paksut latvahaarat vei mukanaan toisenki koivun konkeloon.

Siinä sitte puolisairaan hiki virtasi kovasti, ennenku puu oli turvallisessa asennossa. Jälkikasvu ja Uunoki vielä teiskasi puolisen tuntija karsimishommissa. Siihe osallistu kyl myös Rouva-Uunoki. Sitte mie jätin homman hijestä ja tuskanhijestä likomärkänä. Saunassa viel jaksoin käyvä, ja taas hetekalle, Illalla viel Gimplee pelattii....


Tän aamun sitte alotin puolikkaalla kuussatasella Buranalla. Puolen päivän jälkeen käin viemässä Rouva-Uunon, ja jälkikasvun tyttökavereineen mantereelle, ja alko tuntuu siltä, että henkiin jään tämänki sairastelun jälkeen.

Sitte siirryin toisten rappujen tekoon, ja olotilani tuntu jo lähes normaalilta Uunon olotilalta, ja monen päivän makuuttamisen jälkeen oli tempo päällänsä. Laittelin toisetki terassin rappuset valmiiksi, ja saunan lämmitykseen pääsin hyvissä ajoin auringon vielä mukavasti paistaessa.


Mukava oli kelteisillään saunan rappusilla patsastella auringon laskiessa ja katella Kuikkien kiljuntaa, lokkien korpin jahtaamista ja kuunnella käkösen kukkumista, ja viitata kintaalla kaiken maaliman paskojen talikoinneille.

Huomenna aamulla jo ehkä keykäselle jalkalenkille???
 

2 kommenttia:

 1. Sehän siinä on kurjaa kun eläkeläinen ei voi edes hakea sairaslomaa.
  Kun se sairastaminen katsotaan vähän niinkuin luontaiseduksi eläkeläiselle.
  Tänne lupailleet kohtuullisen vilposia kelejä viikonlopulle, onneksi ne räntäsade ja nollakeli ennusteet on peruttu, joita vielä alkuviikosta ehdoteltiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhä se vähän on. Täällä ihan mahtava aamu....Satun makijoilla kahvilla juosten ja vesistön ylitte soutupelillä.

   Poista