perjantai 20. kesäkuuta 2014

Ei onnistu


Uunon tikku et saha. Eilen perustamani sahalaitos käyttökunnossa. Etualalla maassa sähkömaila, joka pitää ottaa käyttöön siinä vaiheessa, kun näkökyky heikkenee huomattavasti. Luonnollisesti ekaks on puhistettava suojalasit, ja tarkistettava, että sahaaja on pystyasennossa, eikä nurin tantereella.

Eilen ei ihan kaikki taas juohevasti kulkennu. Tökkäsi lähes joka soppa mihin sorkkani työnsin. "Puunjalostuslaitoksen" osastoilla ei isompija ongelmia ollu, mutta eilen perustamani "sahalaitoksen" homma oli yhtä takkuamista koko ajan.

Miehän raijasin Valkelan Sahalta 22x48 rimoja tuolta saakka tänne Kivijärven Haapasalon saareen. Siinä oli jo oma rojektinsa, ja rimat piti sitte vielä saaha halki, kun ei miun köyttötarpeeseen sopivaa kamaa löytynny.

Sitä varten piti tuuva kotonta pyörösaha mukkaan. No siintä oli ohjuri kateissa, ja sentakija oli ylimäärästä nikkarointija. Sitte vihdoin sain laitoksen käyttökuntoon, ja rupesin rimoja halkomaan. No akregaattista sittu sitte käyttökytkin, eikä sitä kytkimestä enää saannu sammumaan.

No kyllähän sen "ryypyn" kanssa sammuksiinkin sai, ja kovasti kone yski, ja Uuno kanssa. Satun Makijoilta sentään puolen tunnin ripijävauhtine kävely onnistu.

No sitä ennen kyllä Garminin lataus ei onnistunnu.....voihan röhmäkäpälä. Sen sain kovalla nypläyksellä kyllä toimimaan. Toinen nasta oli hapettunnu niin laturista, kun ite kellopelistäki. Neulalla sain putsattuu molemmat ja ainaki eilen pelitti.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti