torstai 26. kesäkuuta 2014

Häs-Täkki sekä maailmat


Mie tuossa löylyssä saunan lauteilla kattelin avoimesta, "puolikaiman" leventämästä ikkunasta Kuikkijen koilotusta ja hiirulaisten hiippailua poluilla. Ratijo oli pukuhuoneessa päällä ja sitä samalla kuuntelin "palauttavaa" siemaillen.

Korvaa särähti kovasti, ja niskavillat nous pystyy ja Uuno kanssa, ja kanavaa piti vaihtamaan sännätä. Siellä joku ihmine sano semmosen sanan ku HÄS-TÄKKI. Täkin mie kyl tiijen mitä se meinaa, ja se meinaa hyvää asijaa varsinki tässä kylmässä mökissä, mut HÄS-TÄKISTÄ en mittää ymmärrä.

Aikasemmi pahin kirosana, minkä mie tiesin oli ITSEASIJASSA, mut nytte se pittää vaihtaa HÄS-TÄKKIIN. Senverta kyl Uunoki viisastu, että jos ristisanatehtävässä lukkee "HÄS-", ni sitte pittää kirjottaa TÄKKI, ja jos siinä lukkee "-TÄKKI", ni sitte kirjotettaa HÄS. No ei ihan hukkaa männy tuonkaa ohjelman pätkän kuuntelemine.

Sitte mie sen kanavan kuitenku vaihoin, ja kipusin taas lauteille. No ei siellä kauvaa tarvinnu "palauttavaa" lipitellä ja ikkunasta "kaali" ulkona kärvistellä, ku tuli taas kiire ratijolle kanavaa vaihtamaan.... Nytte siellä oli joku helvatin kylpylämainos, ja puhuttii jostaki SAUNAMAAILMASTA. Voi helevata....saunalla ja maailmalla ei oo mittää tekemistä toistesa kanssa. Ne on toistensa vastakohtija. Mie ja moni muuki varmaan mänee saunaan, päästäkseen meitä ympäröivästä ja ahistavasta maailmasta mahollisimman kauas. Laitoin koko toosan kiinne, ja siirryin kuuntelemaa mukavampija asijoita saunan ikkunalle...

Tänää mie käin päivällä JUOKSUMAAILMAA kattelemassa reilun seiskan. Sitte olin TERASSIMAAILMAN kaijetta tekemässä, ja välillä PÖLKKYMAAILMASSA, ja kohta vetäyvyn UNIMAAILMAAN...

Voi HÄS-TÄKKI...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti