sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Big Band Run, Imatra 28.06.2014. Tulokset


Eilen lauantaina Taavetin torikeikan jälkeen kiivaasti hepalla Imatralle juoksemaan puolikasta Big Band Runissa. Toinen kisa ois ollu Peten puolikas, mutta se jo tarttasi klo 12, eikä Uunolla ollu mitään mahiksia sinne keritä.

Kisapaikan parkkialuveelle kerkisin kyllä ajoissa ja kaahasin taas kerran riehaantuneella hepalla pihhaan kolmentonnin tyhjäkäyntikierroksilla. Harmitti, kun kuulosuojaimet jäi mökille. Senverta kova oli meteli konin ohjaimissakin, että niille ois taas käyttöö ollu.

Sitte mänin sissää, ja maksoin hampaat irvessä ja liuhuletti kostuneena 50€:n jälki-ilmottautuneille määrätyn maksun. Kovasti kirveli ylisuuri maksu ottalohkoja, ja lompsassa ei ollu juuri ennää tyhjää enempi tavaraa, jos ei parijakymmentä muovikorttija mukkaan lasketa. Sarjajakoki oli viimevuotisesta senverta kutistunnu, että vaihtoehtoina oli puolikkaalle miesten ja naisten kilpasarjat, sejä hölkkäsarja.

Meikkausvälineet, hame sekä irtoripset ja -tissitki ynnä parranajovehkeet jäi neki taas mökille, että se naistensarjassa juokseminen piti unohtaa, ja kilpaahan mie olin tänne saakka tullu juoksemaan, että ainovaksi vaihtoehoksi jäi miesten kilpasarja.

Sitte käin tarkistamassa lähtöpaikan ja virittelin ikivanhat, seitinohueksi kuluneilla pohjilla varustetut Adidakset nilkkoihin, ku Rouva-Uuno ei muistannu paristakaan huomautuskerrasta paksumpipohjasia mökille hilata. No en miekää vielä kolmellakaan kerralla mittää enää muista.


Sitte päästii liikkeelle, ja eka kilsa mäni taas monennenko kerran "laukalle", eli liijan kovalla vauhilla 4:13. No niin se mäni kyl lähes kaikilta muiltakin, ja ohittelin siinä hittaammin liikkuvia.

Toisella kilsalla sain hijastettua oman vauhin tavotevauhtiin 4:20. Puolenvälin juottopaikalla ei saannu selvää kummalla puolella on sporttijuomaa tarjolla, ja sitä en siinä joutannu pitkää ruveta arpomaan, ja juomatta jäi....

Sitte jatkoin tavotevauhilla, ja muutamia ohitin ja taas oltiin puolenvälin juottopaikalla. Mie vauhissa yritin mukija käteen ja sen sainki, mutta juottoihmine piti tanakasti mukin pohjasta kiinni, ja sinne pitkin mäkijähän se muki sitte sisältöineen lensi ....eli juomatta jäi taas.

Juomapaikan jälkeen tokalla lenkillä tulin sitte kauhijalla Uuno-vauhilla Valtijonhotellin sillalle. Siinä jalkakäytävällä oli tungosta ja vastaan tuli käytävän täyveltä immeisijä. Miulla oli vaihtoehtoina hypätä tielle auton ettee, tai oikijalle aijan yli jokkeen, tai kolmantena yrittää juosta läskimuurin lävitte. Juoksuhenkilöllä ei tuossa tilanteessa pysähtymisvaihtoehtoo oo käytössä... Mieki valittin tuon läpijuoksuyrityksen, ja tiukalle mäni. Vasen olkapää tönäsi yhen naisihmisen kylkeen, mut ei siinä ainakaan Uunolle isompaa vyysistä vammaa tullu. Jos vastapuolelle tuli, pyyvän anteeksi hätäsesti tehtyvä vaihtoehtovalintaani.

Viimesellä kierroksella sitte vanhalla rautatiesillalla näky oranssipaitane juoksija. Se oli reilun sillanmitan miuta eellä. Metsuri (Forrest G) oli hommannu Forrest Guuri juoksutiimin kisaan mukaan, ja lähössä oranssipaijat erottu muusta massasta pusakan värin perusteella. Ennen tuota puolvälin juottoyrityspaikkaa mänin oranssipaijasta ohitte.


Sitte jo vauhtiki alko hyytymää, ja ennen juottopaikkaa tuli vielä viis kipaletta metrijä levijää ukkoo selkä eellä ja oluttölkit käsissä vastaan. Nytte en väsyksissä lävitte enää yrittänny, mut senverta jurppi niijen tientäyttävä meno, että huomautin asijasta, ja varmistukseksi kiersin kertaalleen koko porukan ympäri, ku oma aikatavoteki alko valumaan käsistä ja voimat jaloista....senhän voipi arvata mitä siintä seuras, ku 30kg:n kääpiö alkaa juoksennella ympäri viittä satakilosta kyrmyniskaa.....kova möyke ja mölinä.

Mie sain siintä vähän lisävauhtija kinttuihin nokkiinsaamisen pelossa, mutta sitte oltii taas puolvälin juomapaikalla. Nytte en ennää ees yrittänny juomaa otella kummaltakaan puolelta vaan paahtelin hiljalleen nylkyttämällä ohitte niskat kyömyssä, ja tappijomieliala päällä.

Sitte alko jo vettäki losottelemaa ennen maaliin hiipimistäni.

Lopussa ennen kalkkiviivoja takkaa rupes kuulumaa kovaa ääntelyä, ja nuoriso siellä oli ohi tunkemassa. Uuno yritti iteki kolmevaihteisesta lootastaan roplata isompaa vaihetta kehiin, mutta toivottomaksi yritykseksi homma jäi, ja nuoriso veteli ennen Uunoo linjojen yli.

Juhan kanssa ooteltiin sitte tuloksija, ja kahville yritettii kahvijoon, mutta ei siitäkää mittää tullu, ku kahvijo oli kiinne.

Aikojen määritys ei nyt ihan kisassa onnistunnu. Tais olla kaikilla 1 minuutti ajoissa ylimäärästä. En tiije korjattiinko tulokset? Uunon aika oli 1:34:51 (eli 1:33:51) ja sillä heltisi 8. sija miesten kilpasarjassa. Juha oli 6. ajalla 1:31:21 (1:30:21) ja Metsurihan kisan voitti ajalla 1:24:03 (1:23:03).

Lämpötila oli jossakin +17 vaiheilla ja tuuli puuskissa välillä 6m/s.

Kisasivusto TÄÄLLÄ.
Tulokset TÄÄLTÄ.
Korjatut tulokset TÄÄLLÄ.

2 kommenttia:

  1. Hauska kisaraportti jälleen. Konista sen verran, että multa puuttui joskus tyhjäkäynti (autosta) kokonaan. Ei sekään hyvä ole. Sitä paitsi, kolmen tonnin tyhjäkäynti on oikein sopiva, jos joutuu ottamaan paljon mäkilähtöjä. Ja kuulostaahan se hienolta, kun liikennevaloissa piikkipaikalla korkeilla kierroksilla odottaa vihreän vaihtumista. Saattaa vielä yllyttää jonkin kanssa-autoilijan spurtille kilpailuhenkisen Uunon kanssa. T:Pate

    VastaaPoista
  2. Hauskaa hommaahan tuo juoksu on...heh...välillä. Konin ja muijenki sähkövekottimijen kanssa oon tänääki taistellu koko päivän....voi perkele....laitan siintä kyl jonkun kirjaimen tekstijä, kunhan henkinen kantti on siinä kunnossa...nyt saunan lauteille....koitta sitte loman jälkeen jaksaa "talokoija"....

    VastaaPoista