sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Murcia Maratón. 29.01.2017

 
Kohti lähtöpaikkaa...

Tännää kökittii aamulla sysipimmeessä kyytiä sovitulla noukkimispaikalla. Oltii lähössä Murciaan juoksemaan kympin kisaa. Jorma ja Hanne meijät noukki kyytii sovittuna aikana.

Päällä oli rättilöitä usijampi vuosikerta, ku oli aika vilposta ennen auringon nousuu. Kisapaikalle päästii mukavasti ajoissa ja pirssi vietii järjestäjien neuvomalle parkkialuveelle, mikä oliki mainijo paikka.

Mukavan näköstä seutuu tää Murcian keskusta.

Siintä lompsittii rullaluistelijoijen ja maratoonarijen lähtöö kattomaa ja tutkailemaan lähtö- ja maalialuetta. Sitte viel kertaalleen hampparoitii autolle ja vilponen kisavarustus päälle.

Maaliputkilo kirkon kuppeessa.

Lämpöö oli Sylvi ennustellu +8 asteen verran ja tuulta 5m/s, joka suunnilleen piti kutinsa. Aurinko vähän välillä pilkisteli, vaikka se ei oikeen yltänny aina korkeijen keskustan kortteleijen tietasoon asti, eikä kyllä tuulikaan onneksi.

Kisahan järjestettii nyt viijennen kerran, mut suuren miinuksen antasin järjestäjille lähtöaluveen meiningistä. Vaikka kaistoja ja leveyttä kadulla oli, mutta siinä suihki eri suuntiin samanaikasesti maratoonareita ja rullaluistelijoita, ja myös autopelejä yritti vastavirtaan tungokseen päristellä.

Pootijumiseremonijoita

Kympin lähtö myöhästy vartin verran, ku ei ollu muulta liikenteeltä sopivaa rakoa! No sitte meijät komennettii kaikki koko runsaslukune lauma tien toiselle puolelle kyttäilemää sopivaa lähtöhetkee. Sitte kovalla tohinalla kaikki lähtökarsinaan ja lähettii mänemää pikalähetyksenä.

Liijan kapija oli meille varattu lähtökuja, ja miun eellä juokseva törmäsi metalliseen aitaan tai sitte heittäyty vaan ihan liijan aikasin ja kaatu asvaltille miun eessä. Onneks oli Uunon refleksit senverta herkälle sääjetty, että kerkisin vanhuuven vapisuttavilla jaloillani loikata nippa- nappa heittäytyjän yli, enkä siihe jääny iteki "hetekoimaan". Pikkuse teki kipijää tuossa raihnajalassa. Ola tuli miun jälessä ja onnistu myös tuon lihaesteen ylityksessä.

Rullaluistelijoijen alkykiihytyksijä.

Kovasti oli kapija väylä tukkeessa ja Ola ei omalla vauhilla päässy juoksemaa. Miulle oli varmasti etu, että ei päästy, eikä Uunon ravi päässy nyt ryöstäytymää alkulaukalle niinku monasti käypi. Kello näytteli yli 5minuutin kilometritahtija, mutta siintä se rupes kyllä laskemaa ja tasaantumaa. Ola mäni jossaki puolen kilsan kohilla ohitte, mutta Uunonki jalka ja pumppu läpsytti ihan mukavalla vauhilla.

Jore kannustaa Maratonin voittajaa loppusuoran vihreellä matolla.

Hanne voittajana pootijumilla. Onnea!

Toinen kilsa mäni tasan 4.00 tahilla eli liijan rippeesti. Siintä keskitahti vakiintu 4.13 lukemiin ja kuuven kilsan kohilla rupes vähän epäilyttämään, että miten tässä kääkälle käypi ja kestänkö katkijamatta loppuun asti. Sitte mäni taas kilsa ja keskitahti jökötti samoissa lukemissa...hyvä. Joren kannustus autto mukavasti usijassa kohtaa ja kulku oli Uunohyvää laatua.

Olli taas tutulla paikallaan. Onnea!

Ennen maalii tuli vielä vastatuulipätkä ja sain hyvävauhtisen ja levijän selän etteeni suojaksi. Vuntsin, että tässä roikottelen ja lopussa sitte ohitte. Niin tehtii, ja ennen viimosta mutkaa parisataa metrii ennen maalija nilkutin ohitte.

Sitte vielä viimone pieru ja pinnistys maalisuoran vihrijää mattoo pitkin läkähyksissä maaliin.

Senverta jo silmissäki haritti, että olin näkevinäni lukemat 40:37....tai jotaki....heh, mutta oikee lukema oli 42:37. Kellonki sammuttamine tais unehtuu maaliviivan ylityksessä, kun sillo oli niin paljo muuta toimintaa seuhtovissa käsissä ja nilkuttavissa jaloissa. Uunon keskitahti oli 4:13 ja matkamittariin kerty lukemat 10,178km. Sillä heltisi Veteranos F- (M60)- sarjan kakkostila. Yläkanttii mäni tänää rapijasti.

Uuno ja muut kääkät.

No niin mäni myös Hannella ja ykköspaikka heltisi vähän yli 50:n ajalla, vaikka matkalla suoritettii lukuisia kättelyitä.

Ola otti myös normipaikkansa ja oli ykkönen sarjassaan hyvällä 39 alkavalla ajallaan, vaikka polvee aristaaki.

Mukava oli päivä ja vielä mukavampi ku nilkutuskin tuntui nyt kulkevan. Huomenna on taas uusi päivä, mut liikaa ei kannata kujeilemaa ruveta. Siitäkään ei hyvää seuraa.

TULOKSET löytyy TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti