torstai 19. tammikuuta 2017

Litistynny

Pikkusen on viilikset toissapäiväsestä litistynny näijen ilmojen takia. Eilen aamulla vielä pääs aamulenkiltä kuivin jaloin mörskälle, mutta sitte rupes lykkäämään jo lunta ja se muuttu sitte illan mittaan vesisateeksi.

Iltaa kohen sitte tuuliki ylty myrskyksi ja siihen päälle kova salamointi.

Aamupäivällä lähettii hakemaa teknistä apua ja lompsimaa "kylälle" Olan kanssa. Teknisen avun toimistossa työntekijä sano tiskillä, että 32 vuotta on ikää ja eka kerta lunta täällä sataa.

Kovasti tuo lumisaje ihmetystä ja hämminkiä aiheutti ja joka mutkassa oli ihmiset kameroimassa talteen tätä poikkeuksellista ilmiöö.

Keli pysynee samanmoisena lauantaihin asti. Sitte toivottavasti jo aurinkokin näyttäytyy. Aamulla käin yrittämässä pientä juoksulenkkiä, mutta uimahommiksi mäni ja parin kilsan räpiköimisen jälkeen tulin takasin mörskälle rättijen ja tennarijen kuivatukseen.

Kauppareissun lupasin suoritella tänään ja kroolailla yksinää kaupalle, ni ei kaikkijen tarvi rättijänsä kastella. Miullahan on tuolla kaapissa tuliterä ja testaamaton "kumilurtsi", jonka vois viritellä ennen lähtöö paperinahkansa suojaksi.

3 kommenttia:

  1. Tasan ei käy onnen lahjat, 29 astetta ja aurinko paistaa...

    VastaaPoista
  2. Tarkennus vielä ettei tule epäilystä pään pahemmasta pehmenemisestä, kellonajassa kannattaa huomioida huomattava aikaero

    VastaaPoista
  3. No ei oo viimepäivinä lahjat ihan tasan käynny. Kellojen ajoissa en oo huomannu isompia eroja.Täällä kaikki masiinat jököttelee suunnilleen samoissa ajoissa. Siellä se aikaero johtuu varmaanki tuosta liijan kuumasta ilmasta.

    VastaaPoista