sunnuntai 30. lokakuuta 2016

VI Carrera Popular 10K y 5K Villa de Benejúzar. 30.10.2016

 
Tänää on tullu ähellettyy kovasti kaikenmoista. Vielä ku sais aikaseksi kauan unelmoimani makaryynilaatikon, vois tyytyväisenä todeta, että tänäänkää ei juuri mitään järkihommaa tullu tehtyy ja heittäytyy hetekalle.

Aamulla kellot ja elektroniikka pärisi vartin yli viis. Kone ei meinannu käynnistyy millään. Luotin siihe, että elektroniikan automatiikka säätää ittensä talviaikaan, ja kyllähän se siirti.

Sitte Kankeen viimeset voitelut. Ketjuihin ruokaöljyy ja kitusiin kuppi kahvia ja keksi. Tänää päätin lähtee riskillä matkaan ja otin pienemmän repun mukkaan ja siitä jätin renkaanpaikkausvehkeet pois. Pahin paikka olis ollu rengasrikko puolvälin kohilla. Siitä ei enää välttämättä ehtis kisoihi, ja takasinki olis ollu parin tunnin tallustus ja Kankeen talutus. Hessu kyl tarjos kyytiäki, jos rengas vaikka puhkee, mutta lupasin ottaa avun vastaan vasta sitte ku jalat tai pää ei toimi. Molempijen toiminta on kyllä hijastumaan päin, ja erityisesti jälkimmäinen "jätättää" jo välillä pahasti.

Kankeella, jonka olin viritelly joulukuusen näköseksi kaikenmaaliman valoilla ja heijastimilla, kanttasin ekaks Pariisille ja siintä Balearisia pitkin Carrefourin ja Grevilenten tien suunnille.

Baarikärpäset pörräsi vielä täyttä häkää, vaikka kello jo lähenteli seittemää. Mie jatkoin Kankeen ohjastusta, ja ekan pyssäyksen tein Villasaladan vieressä olevassa pyörätien levähyspaikassa. Käin pusikossa keventämässä ittijäni, muutama huikka juomista ja matka jatku auringonnousun jo vähän värjätessä muuten sysimustaa yötä.

Tutussa paikassa ja tutut hulinat.

Benijofarin alamäen jälkee ku käännyin vasurille järtteslaaki oli lähellä. Risteyksen vasemmalla puolella oli kirkko ja kellot alko soittaa, mut sitä ennen risteyksen aukiolla kajahti kaks hirveetä tömmijä...en tiije oliko hautajaiset vai mitkä kinkerit aluillaan, mut savupilven seassa Uuno kyl luuli, että nyt ois parasta ruveta poteron kaivuun, jos meinaa hengissä selvitä....

No sain pumpun ja itteniki senverta rauhottumaan, että pääsin matkaa jatkamaan kohti Algorfaa. Siintähän ei sitte ennää ollu pitkä matka Benejuzariin, ja perillä olin ajoissa tapojeni mukkaan. Kilsoja Kankeen kyyvissä 23kpl.

Lähtö ja maali ja muu toiminta oli tutussa paikassa Plaza de Españalla, ja torsaalit hajin heti ku Kankee oli saatu kahlehittuu kirkon etteen.

Kahen litran vetosen Consumin juomapullon kanssa olin vähän kuusessa yhellä uulla, ja päätin jättää sen pois repusta pyörän viereen, ku iso pullo vie pienestä repusta suuren tilan. Jos siihe joku sattuu sitte kusasemaa, ni ei sekkää miuta sen suuremmi haittaa. Saapihan maistaa viel kerran eläessään "Liikan Jaska-vainaan lääkettä", jota se miulle leivinjauhepurkista tarjoili...heh.

Dorsaalihenkilöstö taas lupasi Uunon repun ottaa kisan ajaksi säilöön...hyvä juttu.

Lähtö- ja maalitötterö.

Monet tutut siinä tuli käteltyy ja tervehittyy ja rautalankavyyhti oli kovassa käytössä, ku Uunon sanavarasto ei vieläkään ihan piisaa henkevämpiin ilmaisuihin.

Sitte jo sai ittesä verryteltyy läkähyksiin, ja oli tartin aika. Reitti oli nyt muuttunnu ekan kierroksen kohalta, eikä kisaa alotettu sillä aikasemmalla 2,5km:n nousulla, vaan pyörittiin kujilla eka 5km. Raskasta ja rasittavaa oli Uunon meno ja aikaa kuluttavaa. No tää oli kyl ootettavissaki viime viikon siivuttelun perusteella.

Reilulla kymmenellä osanottajalla heltisi nytki Serraanokinkku.

Toiselle kierrokselle ku sitte lähettii, alko perhana näyttää siltä, että toisella kierroksella juostaan taas viimevuotinen "piinavitonen", jossa noustaan 2,5km, ja loput lasketaan ja vähän tasamaata lisäks. Silleehän se sitte jatku niinku aavistelinki. 2,5km noustii ja hyvin, hyvin hitaasti. Viimenenki kilsa, mikä on osin tasasta ja lopussa muutama satanen alamäkee, tultii vaatimattomalla 4:10 vauhilla. Oma kelllotus 44:50, keskivauhilla 4:29, ja matkaa 10,020km, riitti nyt viijenneksi E(M55)- sarjassa. (Korjaus: Virallisissa listoissa Uunon sija tipahti yhen pykälän, eli kuuvenneksi)

Kisan jälkee oli taas tarjoilut viimosen päälle. Väkisin nieleksin tarjotun Paella-lautasen ihan tyhjäksi ja "väkisin" join yhen oluven. Ym. Ym. Sitte katoin palkintojenjaot ja hajin Dorsaaliteltasta reppuni, ja nestehukan takija pusero päälle, ja tarttasin Kankeen. Ylimäärästen kankeenkäyttökilometrijen minimoimiseksi, kysyin vielä varmuudeksi missäpäin lienee Benijofar. No siintä se Kankee oikijalle kumiuralle tiensä löysi heleposti, ja ohjastelin sen hiljalleen Torreviejan mörskälleni.

Täällä pienestä pitäen opetetaa lapsosetki pootijumille. Perslantijassa on kyl monessa, monessa suhteessa tän lajin toiminnot jälkijunassa, jos Espanjaan verrataan

Täällä sitte heti rättikone rällättämään, ite sitte suihkun alle vähksi ajaksi virumaan ja kahvia, juomaa ja muonaa mahan sissää. Sitte vielä rappujen lakasu- ja pesuvuoron toimitus ja muuta en oo kerinnykkään tänää, mut vielä sen makaryynilaatikon selätän....Tulokset löytyy TÄÄLTÄ.

2 kommenttia:

  1. Hyvin on Uunolla Kankeen kanssa taas kisareissu onnistunut. Mutta meilläpä meni tällä kertaa vielä paremmin. Helena oli korkeimmalla pallilla ja minun oli tyytyminen kakkospalliin :) Mukavoo on tiällä!

    VastaaPoista
  2. Heh...Onnittelit sinne "Jumitusjuhlista" teille molemmille. Joo niihän tuota tuppaa olemaan vähä joka päivä.

    VastaaPoista