maanantai 24. lokakuuta 2016

IV Carrera Popular de Santomera. 23.10.2016

 
Santomeran upeita aamu-usvasia maisemia.

Miulla oli eilen aamulla aikanen herätys. No ei kuitenkaan niin aikanen ku olin aatellu. Tössin tuon herätysajan ja jätin tallentamisen väliin ja heräsin "vasta" puol kuus. Oli jo kiire, ku matkaa oli hinkattavana 41km. Kahvia motillinen heltoille, kamat kasaan, patongin pätkä ja juomat mukaan ja kiivaasti menoksi.

Valoja oli nyt pyörässä eessä ja takana ja oma ottalohkovalo vielä lisäksi. Heijastimia roikku repussa, satulassa ja lisäksi molemmissa käsissä. Joulukuusesta ei Uunoo ois erottannu.

Matka mäni rauhassa polkien, ja Bigastrossa katoin varmuudeksi reittiä ollaanko menossa suunnitellulla reitillä. Hyvin oltiin ja matka jatku sysipimmeessä lämpösessä ilmassa.

Lähtö ja maali.

Perille pääsin ennen yheksää ja yöki oli jo muuttunnu valosaksi ja helteiseksi päiväksi. Kankeen lukitsin näkyvälle paikalle ja torsaalin hakuun. Samalla kyselin löytyykö säilytyspaikkaa täpötäyvelle repulleni. Semmonenki löyty, mut en heti sitä sinne jättänny. Henkilökunta kysy, että "Quieres Café" (=katotko kahvia kieroon). No en oo kattonnu ikänä, ja sanoin, että en kato, ja sain kahvikupongin käteeni. Se tuli nyt ihan sopivaan saumaan, ku aikaa oli tuntikaupalla.

Kupongista selvis, että se oli voimassa ennen kisaa ja tuossa likeellä aukion laijassa olevassa kuppilassa. Mie änkesin sinne reppuineni ja kyselin kahvija kuponkija heilutellen. No kuponki kelpasi ja mulle kelpasi mainijosti kahvi, jonka kurnutin sisätiloissa, suojassa paahtavalta auringolta.

Sitte alko väkimäärä lissääntymää ja kattelin useita nuorisosarjojen lähtöjä. Intoo näytti olevan kovasti juoksijoilla ja lapsosten vanhemmillakin. Kyselin usijaan otteeseen, millon on Veteraanojen lähtö, mutta tarkkaa aikaa ei tuntunnu kukkaa tietävän...eli ooteltiin ja lämmiteltiin.

Sitte jo nakkasin reppuni säilöön ja vetelin ylimääräset rätit niskoiltani ja jatkoin verryttelyä. Francickon kanssa vääntelin rautalankaespanjaani, ja monen muunki entisen ja uuven tutun.


Kovat kiihytykset.

Sitte jo päästii myöki lähtökarsinoihi, ja näytti, että meijänki lähtö lähestyy. Matkahan oli 9km, joka juostaan kolmena kierroksena. Ilma oli helteinen +25, tuulta muutama metri ja aurinkoo täys taivaallinen.

Sitte lähettii liikkeelle kovalla kiireellä ja kovalla äänellä loivaan alamäkeen, joka sitte muuttu ylämäeksi ja sitte tasamaaksi. Liijan kovasti mäntii, eka kilsa 4:13....heh ja toka vielä ripeemmi 4:11. Sitte jo seuraski kisan hitain eli 4:24.

Alusta ei meinannu toipuu enää tolpilleen millään, ja eka 3km oli 20s nopeempi ku kaks seuraavaa. Läkähyksissä läpsyttelin sitte mieki maaliputken alitte.


Palkinnot oli mukavannäkösijä katella, vaikka niitä ei nyt ite tarvinnu hiplata.

Paska juttu, ku pöyvät oli notkollaa muonaa, mutta syömää en pysty kisan jälkee. Oluven join ja pari purkkia muuta juomaa...

Sitte pitkän toipumisen jälkee hain reppuni. Miun reppu oli erikoisvartijoinnissa ja sitä vahti englanninkielen opettajatar. Mie kiittelin kovasti hyvästä palvelusta ja MAHTAVASTA kisasta koko organisaatioo.

Sitte tuli tuloksetki, ja Uuno oli ajalla 38:38 Veteraano C(M50)- sarjassa viijes. Keskivauhiksi Garmini anto 4:20, ja matkaksi 8,921km. Olin tyytyväine tähän kiihytykseeni. Parempi ku viime viikolla.


Naistensarjan mitalisteja.

Francisco voitti makeine partoineen Veteraano B-sarjan.

Palkintojen jaot kattelin vimoseen piikkiin ja sitte vapautin Kankeen kahleista ja kahlitsin itteni painavan repun kylkeen ja lisämuovikassi sarveen ja sytkyttämään kohti Torreviejaa auringon paahtessa niskaan ja vastatuulen otsaan.

Hyvä on pimeessäki tätä putkee seurailla, ku reitti kulki putkilinjaa pitkin.

Meinasin sortuu syömään välillä Jacarillassa, mutta jatkoin sitkeesti loppuun saakka "yhen patonginpätkän taktiikalla".

Perillä olin väsähtäneenä, mutta yhtä mukavaa kokemusta rikkaampana. Mahtavaa...kertakaikkijaan.

Tulokset löytyy TÄÄLTÄ.

4 kommenttia:

 1. Hyvä Uuno! Kova on sinulla motivaatio kun Kankeella kisamatkatkin taittuu. Jätäppä ens pyhänä Kankee mörskälle ja lähe meijän mukkaan Molina de Seguraan, niin juostaan koko rahan eestä.

  VastaaPoista
 2. No motivaatijosta ja mistään muustakaan en tiije mittää, mutta siun Spartatloniin verrattuna tuo oli lapsosten leikittelyä. "Mölinän" kisa on liijan pitkä Uunolle...tai tarkalleen ottaen kestää liian kauan. Miulla on jo tiketti vetämässä Benejuzarin 10k:lle. Tsemppijä teille sinne pitkäkestoselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. Tosin sunnuntain hellelenkillä mietin että onkohan taas mitään järkeä ihan vapaaehtoisesti lähteä itseään neljäksi tunniksi rääkkäämään.

   Ihan vauhdikkaasti on muuten lähtenyt. Ensin puhkesi vuokra Nissanista rengas ja eipä tietenkään ollut vararengasta eikä mitään täyttöpulloa. Lauantaina lohkesi hammas ja kohta lähen sitä paikkuuttamaan. Tapaillaanpa joku päivä kunhan kiireet helpottaa.

   Poista
 3. No jo piti sattua...h-lääkärin kuitti kannattaa viijä Suomen Kelaan. Siitä voipi saaha rahhaa takasin. Joo niin tehhää.

  VastaaPoista