lauantai 15. helmikuuta 2014

Rentikäs juhlaillallisvaihtoehto

Ystävänpäivän juhlaillallinen...maittava ja helppotekonen ja edullinen vaihtoehto.

Mörskän lokihommat on ihan tietosesti suunnattu ruoka-aiheiselle puolelle. Sehän on nykysin niin rentikästä.

Tässä huushollissa on alusta pitäen keskitytty vaan edullisiin, helppotekosiin ja terveellisiin vaihtoehtoihin. Maittava kanakeittohan oli jo päivällä täyttänny Uunon pötsin, mutta muutama reeni päivässä vaatii kuitenki muutaki lisuketta.

Illalla sitte rupes vähän vielä huikomaan, ja päätin valmistaa vielä maittavan ja monipuolisen illallisen. Kurkkasin sitte jääkaappiin, mitä sieltä löytyisi. Tähän laitan vielä tarkennuksen, mikä on ykspuolisen ja monipuolisen ero...sillon ku on vaan yks laji. Sillo on kysseessä ykspuolinen. Sillon ku on kaks tai usijampi (niinku nytkin oli) on kyseessä monipuolinen.

Sieltähän pilkisteli täys pussillinen porkkanan juuria, vettä, ja pikkusen jo kuivahtannu juuston- ja leivänkimpale.

Siintähän se muonanteko sitte lähti. Vettä kattilaan, ja pilkotut porkkanat sinne, ja voittosuolaa rapijasti sekkaan. Lämpötilalla ei oo väliä, kunhan vesi alkaa kuplimaan...sillon sen sanotaan kiehuvan. Sitte on porkkanan juuret valmiita, kun kalusto niihin pystyy....voipi lopettaa jonnenjoutavan keittelyn pikasestikin, tai jättää koko tän osion välliin kokonaan.

Molemmat kannikat, juusto ja leipä essiin. Leivästä siivutettiin vähän paksumpija siivuja ku juustosta. Lopuksi vesiputeli essiin. Jos sattuu lasi olemaan kohilla käytettävissä, voi veen antaa lotista sinne. Jos ei ole, voipi veen päristellä suoraan pullostaki, etenki tämmösessä suljetussa yksityistilaisuuvessa.

Nälkä siirty, ja hetken perästä Uuno myös hetekalle.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti