tiistai 12. maaliskuuta 2013

Uuno ja Guardamarin majakka

Tänää tuli tehtyä yks tän reissun pahimmista tyräyksistä. Tyrä ei itessään Uunon mittakaavassa ihan keulille ylety, mutta sillo ko Se kävi ni olosuhteet oli onnettomat ja mieli todella matalalla. Nytte ei Sitte Uuno pysty koko Guardamarin kylään mänemää ku muovipussi päässä tai vähintäänki karvahattu syvällä korvilla.

Caffin nuoriso-osasto oli lähössä tänää kanavanvarteen pitempikestoselle. Uuno ei sinne viittinny liukkaampijalkasten kanniskeltavaksi lähtijä eikä Olakaa lähtenny.

Ola lähti kummiski mörskältä reilun kympin mittaselle, mut Uunon jalat ei tahtonnu saaha minkäänlaista liikkumiskäskyä laholatvan kummastakaan lohkopuoliskosta. Niin oli vetelänä kääkkä ku aamuset espanjanmakkarat.

Kello oli jo yli puolpäivän muutaman minuutin verran ku laholatvan antama liikuntakäsky mäni jaloille asti ja pääsin mörskästä ulkoilmaan.

Varusteenaha miul oli normi lenkkivarustuksen lisäks mörskän avain, pikkune vesipullo ja riemurasijaa varten otin myös tissiliivit matkaan ku avvain ja vesiputeli jo vei molemmat käjet kantokelvottomiksi.

Matkaan lähin ja heti alusta asti tuntu meno tosi raskaalta ja ponnettomalta...iha eri meininki ku eilen? Oisko sillä aamu-urheilupalalla ollu vaikutusta?

Miehän venyin tuonne Guardamarin suuntaan. Ekat siivut vesipullosta siemasin ekan ylikulkusillan alla, ja pikku nassakasta haihtu jo puolet heti ekassa kurnutuksessa.

Sitte yläkuolokohassa sain näköalapaikalla uskoa jopa majakanki löytymiseen ku Guardamarin kylä jo pilkisteli likeellä.

Appelsiinitarhan kohilla tiirailin jo tarkoin, oisko joku onnellinen hedelmä kierähtänny aijan uunommalle puolelle, ei perhana ollu ja vesi väheni uhkaavasti.

Rannan kuppilat oli kaikki liki täys ku Uuno paineli rintsikat yllä niijen lävitte.

Kuppiloijen jälkee oli taas pitkä suora kuja ja sen puolvälissä alko Uunon usko loppumaa ja piti käyvä rannassa kytistämässä näkyykö sitä perhanan majakkata.

SIELLÄHÄN SE MAJAKKA PILIKISTELI, mutta pirun kaukana edelleen. Vetasin Sitte rantahietikoille suoralla suuntauksella ja totesin, jotta nyt Tää homma ei vetele ko Uunon jalassa olevat hyvin ilmastoidut Special light large heavy-malliset hollannikkaat ei tämmösee jotosteluu ollu ensinkään sovelijaat.

Onneks tuli rappuset ja tyhjensin ensimmäisen kilon hienova hiekkaa siinä sapateeroistani. Siitä pääsin Sitte sinne puistikkoon ja pikkutielle joka miuta ja sapateerojani johatti tuota majakan perhanaa kohen.

Ohitin aallonmurtajan alussa olevan venesataman kuppilan ja aattelin siinä janoissani, että tuohon kyllä toppaan takatullessa ja vetasen ainaki Uunon serveesan jos en jopa Dossin serveesaa.

Majakalle Sitte hiippasin jo Sitte pikkusen viluissani ja räpsin pakolliset todistusaineistokuvat ja mulkasin syrjäsilmällä Torren suunnille.

Siellä oli helekatin musta ja laaja pilivi, joka jo näytti olevan yläkuolokohassa näköalapaikan kohilla.

Nyt tuli Uunolle kiire, vesi loppu ja kylmä jo kangisteli 15 kilsan jälkeen särkevää ja raihnasta runkova. Nyt ei passaa niijen servessojen kanssa ruveta pelehtimään. Henki on kalliimpi ja näissä märissä vetimissä ei missään myrskynsilmäkkeessä piehtarointi innostannu.

Ekalla kylän kujalla pysähyin venyttelemään kippeitä kinttujani ja jatkoin yhä hidastuvaa kulkuani. Sitte ennen kylän viimestä liikenneympyrää nykäsin Carrefourin kauppaan sisälle. Olihan mulla Se kakskymppinen, jonka olin just näitä ostoshommia ja selviytymistäni varten mukkaani ottannu.

Nälissäni vetasin puntarille pari banaanija ja kylmäkaapista limupullon. Kassalla Sitte vielä vitsikkäällä mielellä jotaki Dineroista murjoin, ku muonaa ja juomaa oli helttaan hetken päästä tulossa lähes kuolleelle.

Vaan eipä perkele tullunna....Uuno oli joutunnu lähtiissä riemurasijan tunkemaa tissiliiveihi ilman sen kotelova, ku Se ei ois muute kyytille mahtunnu ja siinnä kotelossa oli Se miun oljenkorsikakskymppinen ja kotelo tukevasti Torren mörskällä.....voi helevatti ku otti päähän, janotti ja vilutti teellä ja näläkäki oli, vaan rahhaa ei ollu bolsassa dineron vertaa.

Ei auttannu muu ku luovutella jo hiplaamani muonat niijen oikijalle omistajalle ja hiipiä siitä niukoin äänin ja lyhyin askelin ulos....

Perhana otti pattiin ja patellaaki jo pakotti ja muutenki närästi. Loppumatka oli Sitte välillä kävelyvä ja välillä tuskasaa juoksun ja kävelyn yhistelmää. Ainut mikä vähän armahti ja nosti mieltä oli Se, et Se pilivi vettäyty merelle, eikä Uunoo kokonaa kastellu.

Tyrimisretkelle tuli juoksumatkaa 25 kilsaa ja kävelyt päälle...keskivauhilla 5:45.

Seuraavaks ku (jos) Guardamariin jalkapelillä yritän, satalappusija on oltava riittävä määrä taskuloissa ja muovipussi Uunon päässä.

Muutaman kuvan Gurdamarin tyrimisretkestäni lattailen TÄHÄN.


6 kommenttia:

  1. Kyllä se Uuno niin on, että kun oikeen uskoo, niin löytää vaikka mitä, esim. majakan. Hienoo kun et luovuta ja anna heti perix, vaikka "aina" ei meniskää niinku Trömsöössä. Tervetulloo harrastammaan lenkkeilyä Suomen kamaralle, teällä ei mee hiekkaa kenkiin, jos ei ihan hiekotusauton perässä juokse ;)

    VastaaPoista
  2. Heh...niihä Se tuppailee olemaan, varsinkin tuon Tromsöön kanssa...useimmiten ei mee, mit eihä Se tarvihe männäkkää...mitä elämätä Se semmone ois ki aina tietäsi että risukasoissa eikä ruusupusikoissa tarvisi millonkaa makoilla. Nytte on lähes aina jännitystä, ku ei tiije millonkaa minkälaisen ryteikön Se eteen rykäsee...tulossa ollaan yhtä kokemusta (koettelemusta) rikkaampana. Pärjäile!!!

    VastaaPoista
  3. Onnittelut Uunolle Caffin täysjäsenyydestä majakan kiertämisellä! Sitkeä sissi olet ja trendi jatkukoon vaikka maailman tappiin asti!
    -Miklos-

    VastaaPoista
  4. Kiitos Miklos, täysjäsenyys lämmittää kovasti mieltä...parasta elämän antia on täällä ollu neljä viikkoa tarjolla....

    VastaaPoista
  5. Kyllähän uuno oli taasen seikkaillut, ei kuitenkaan joutunut ravintolaan strippariksi tai tarjoiliaksi.
    Ja se MAJAKAN löytyminen.
    Oikeestihan ne majakat on tarkoitettukkin helposti löydettäviksi, ei ihme että uunokin löysi sen.
    Hauskaa meillä on ollut uunon kanssa mörskälläkin, osataan kumpikin nauraa omille möhläyksille, niin silloinhan aihetta nauruun kyllä löytyy.

    VastaaPoista
  6. Joo, pakko sen oli Se majakka olla ku mieki sen löysin. Se olis tosiaan siitä puuttunnu, että sinne kapakin puolelle oisin rahattomana eksynny. Ja jos ei sitä pilivee ois ollu sillee ois varmasti käynny...siellä toimiteltasi varmaan vieläki niitä ripparin ja tarjoilijan hommia tai oltasi pamputettuna pahnoilla....KIITOS OLLI IHAN MAHTAVASTA MATKASTA. TÄLLÄ PITÄS KYL JAKSAA MUUTAMA KUUKAUS KESÄÄN!

    VastaaPoista