sunnuntai 25. marraskuuta 2018

VIII 10K y 5K Villa de Los Montesinos. 25.11.2018

Tänää oli syysjakson viimenen kisa. Paikkana lähes kotikylä, eli Los Montesinos.

Vanhukset alotti päivän urakoinnin jo ennen aurinkojen nousuja ja kuijen laskuja. Oli sovittu, että Kauko hilppasee 3km:n aamuverryttelyn Uunon mörskälle seittemän jälkee, ja täältä jatketaa Kankeella ja Jäykimmällä sytkytellen kisapaikalle.

Jossakin Torreviejan ja Los Montesinosin välimaastossa.

Kari oli myös lupautunnu tulemaan kattomaan ja pitelemään huolta repuista. Se helpotti meijän hommia kovasti. En raattinnu Karia vielä siihen aikaan hätyytellä, ku kisat alko vasta kymmeneltä, ja myö haluttii männä "etuajassa" haistelemaa kisakylän tunnelmia.

Kauko ja Kari.

Hyvät oli tunnelmat, ja laitettii "polkupyörän tapaset" säppiin keskelle keskus-aukioo, ja lönköteltii kunnantalolta hakemaa torsaalisäkki. Säkki oli pullollaan kamaa: Lippistä, teknistä paitaa, patukkaa ym, ja nyt oli myös nykyisin harvinaista herkkua, eli Aneton kananjalkalientä. Sitä jäin harmittelemaan, kun kananjalkaliemi tuli nyt vasta käsiini viimosessa kisassa, ja en päässy hyödyntämään kuulun voimajuoman vaikutusta ollenkaan, kun kisat nyt tyssää vähäksi aikaa.

Myöhän osallistuttii molemmat 10km:n kisaan, joka juostiin kahtena lenkkinä. Lenkki ei nyt ihan sama ollu, ku joskus aikasemmin, mutta kyllä käännöksiä piisas nytkin tarpeeksi.

Toni vaimoineen, ja kääkkä. Kuva: Kari.

Sitte lähettii käveleskelemään reittiä lävitte, ja siellä jo Karikin sitte tavattii, ja luovutettii reput Karin haltuun. Vähennettii kamppeita, ja pientä lenkkiä kehiin. Sitte vielä lenkkikehää isommaksi ja varustusta pienemmäksi, ja lähtöö oottelemaan. Oli jokusen minuutin myöhässä.

Sitte lähettii kisaamaan. Alku vajaa satanen juostaan loivaan ylämäkeen, ja sitte alko n.1,5km:n mittane lukusia mutkia käsittävä alamäkivoittonen kiihyttely suolajärven rannan tuntumaan. Eka vilkasu Esijuoksijaan tallensi takaraivolle keskitahtilukeman 4:28, liijan ripeeltä vaikutti tahti, mutta toisaalta mäntiin alamäkeen?

Jatkoin samaa kyytiä, ja alamäkipätkän lopussa olin saannu kiinnne 4:30 ilmapalloukon. Tasanen ku alko, tuntu siltä, että ilmapalloukko saa miun puolesta männä mänöjään, ja mie jäin vähäsen. Siinä sitte kuitenki kyyti jatku suunnilleen samaa vauhtia kun takasin kylän kujille päästiin. Puolvälin aika oli 22:38.

Kauko maalissa. Kuva: Kari

Sitte oli taas tuo 1,5km:n alamäkivoittonen pätkä, ja pätkän alapäässä ilokseni huomasin, että taas kyykkäsin ihan ilmapalloukon kannassa kiinne. Pahalta jo tuntu, mutta vuntsin siinä jo sekopäisenä, että pitää tapahtuu ihan totaalikatkijaminen, tai niskanikaman nytkähtäminen, jos en syyssessijon parasta keskitahtia nyt saa tulokseksi.

Uuno samassa paikassa. Kuva: Kari

Hyvin mäni myös loppu, vaikka ilmapalloukko olikin ennen miuta maaliviivan helpommalla puolella. Miun aika oli sekunnin päälle ilmapalloukon tavoteajan, eli 45:01. Keskitahti parani edellisestä parhaastani 12s, ja keskisyke oli 154...parasta tasamaan sykettä Uunolla. Olin tässä "nuorisokisassa" (VetDM50) sijalla 8.

Kauko juoksi myös hyvän juoksun, ja kellotteli 18 vuoden tasotuksilla ajaksi 42:24 ja oli samassa sarjassa sijalla 6. kaks ja puol minuuttia Uunon eellä.

Ilma oli taas aurinkoinen, ja aamuviileys katosi kuin tuhka Saharan kamelin varpaijen välliin. Lähettii siitä sytkimään kohti Torreviejaa, ja välillä kovassa kyyvissä meinasi Jäykimmän kiertokanki lentää kokonaan taivaan tuuliin. No sitä sitte kiristeltiin hampaijen kiristelyn lomassa usijamman kerran ennen Uunomörskälle pääsyy.

Mukavata oli taas mukana olla, ja päristellä posket lommoilla joukon jatkeena. Kiitokset Kaukolle ja Karille!

TULOKSET ilmaantuu varmaan TÄNNE.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti