lauantai 24. marraskuuta 2018

Pelastusoperaatio

Aamu lupaili mukavaa ja aktiivista päivää, ja semmone siitä tulikin...vaikka ei ihan kokonaan, mutta pääosin.

Aamulla hyvä henki päällä, ja hyvät unet alla, lähin pienelle juoksulenkille Aromatica- puiston "normisetin" kautta. Hölköttelin luonnonpuistoaluveen portille ja siitä sissään vesipisteelle juomaan. Sitte hölkkäsin LaMataan ja koukkasin välillä rantaan Mölinäpuiston kohilta, ja palasin Mölinäpuostoon ja Pariisia pitkin mörskälle.

Sitte olin ajatellu ryhtyy ihan suosijolla markkinamiesten uhriksi, ja käyvä kattomassa ekaks Sprinterissä ja Habanerasissa oisko siellä miulle HALPOJA ja hyviä, keykäsiä tennareita. Sprintteriä pitemmälle ei tarvinnu rynnistellä. Sieltä tarttu kankeen keulille laatikko, jossa oli Niken höyhenenkeykäset tennarit. Olin tyytyväine ko halavalla sain, ja sen myös myyjähenkilölle ilmotin: "Estoi mui contento"...heh...ja hyvät naurut sain samaan halpaan hintaan.


No siintä Kankeella Germaanimiehen kaupan kautta mörskälle. Naapuritontilla majaileva Belgian mies kyseli, mitä oli käsissä, ku myslipakettii kanniskelin, reppuu ei kaikki ollu sopinnu. No perhana nyt olin unohtannu sen Mysli-sanan kokonaa, ei tullu sana mieleen suomeksi, eikä ruotsiksi, eikä millään muullakaan kielellä. Hieno homma, taas Uunon ottalohkot petti. Sopertelin siinä, että tuo sana on varmaan sama myös Flaamiksi, jota Belgiassaki puhutaan. No kyl mie sen sanan, ihme kyllä, sitte jostaki aivojen takalohkon viimesestä sopukasta viimein sain esille....ylleensä en saa, ja sama sana se lienee kaikilla kielillä?

No mörskälle ko pääsin, vetelin sermit ja räppänät auki ja rupesin tiskailemaan. Siinä ihmeekseni kuulin koputusta makuuhuoneen ikkunasta??? Pitää olla melko pitkä ihmine, tai lentävä elläin, joka siihe koputtelemaa ylettyy. No mänin kattomaa, ja naapurin rouva tai saatto olla siivooja?, joka siellä koputteli. Oli jäänny parvekkeelle, ku oli laittannu sen oven kiinne. No mie käin käteen ojennetuilla avaimilla päästämässä rouvan pinteestä....heh...sanoin, että miulle tommonen homma on jo jokapäivästä toimintaa ja arkea.

Sitte tuli Kauko ka Raija kahville. Siinä mäni ratevasti juttuja jutellessa muutama tunti, ja sitte aattelin yhen pesukoneellisen jälkee lähtee vielä pienelle pyörälenkille.

Aurinko oli jo lasehtinnu, ja otin kaiken tarpeellisen mukkaan, persvalon, etuvalon ja myös ottalohkovalon, sekä hauvisheijastimet. No sitte innolla talliin. Siellä se into sitte väheni, mutta ei ihan kokonaa onneks hiipunnu.

Takarengas oli luttaantunnu kokonaa, ja taas alareunasta. Siinä kyllä samalla luttaantu Uunon naamataulu pykälää vakavammaksi. No nythä oli ainaki pari mahollisuutta: joku on tyhjentänny gummin alareunasta, tai sitte sisägummi on puhennu. No käin sitte tarkastelemaa tyhjää takarengasta sen todennäkösemmän vaihtoehon poistamiseksi. No se ei poistunnu, vaan tutkailun tuloksena renkaassa törrötti pieni pyramidin mallinen piikki, ja se painavin "juurakko-osa" oli näkyvillä....se sitte siitä tän illan pyöräilystä". Tuo samanmalline piikki on varmasti yleisin syy pyörän renkaijen alareunan ilmavajeeseen näillä seuvuilla.

Nakkelin kaikki valokaitteet taskuihini, ja lähin siitä sitkeesti kävelylenkille. Siintä tuli reilu 7km:n siivu.

Huomenna on sitte Uunolle luvassa autotallissa Kankeen takarenkulan paikkaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti