perjantai 16. marraskuuta 2018

Tapaksia ruuttaamassa


Käytii tänää menestyksellisesti ruuttaamassa Tapaksia Torreviejan keskustan kujilla. Myö oltii joskus takavuosina jo yritelty aikasemminkin muutaman kerran tuohon ruuttaamiseen osallistuu, mutta onnistumisrosentti oli jäänny aina nollan tuntumaan.

Päivällä jo reenattii ruuttaamista pikkusen, ku heimolaiset käi pistäytymässä mörskällä kahvilla ja muulla murkinalla. Mukava oli ruutata tosijuttuja, ja vähän potaskaakin, höystettynä pienillä lapinlisillä niinku hyviin tapoihin kuuluukin.

Mie käin sitte pistäytymisen jälkee hyvällä juoksulenkuralla. Ketarat oli jo vihdoin toipunnu sunnuntain vuoristo-ilmaston aiheuttamasta ylimääräsestä "hapotuksesta", joka tuntu erityisesti etureisien kipuna.

Lenkuran jälkee sitte Tero sai Uuno-kääkänki houkuteltuu yrittämään Tapaksien ruuttausta. Mie olin aikalailla skeptinen tuon ruuttausyrityksen suhteen, perustuen lähinnä aikasempiin epäonnisiin yrittelyihin.

No myö lähettii lompsimaa tietenki jalkakyyvillä keskustaan illansuussa. Oltii jo netistä vähän varmisteltu, mistä sitä ruuttausta vois alkaa yrittelemään. Ekana telläyvittii El Rinco'n del Norte kapakkiin. Siellä sitte ilmotettii oma halukkuus osallistuu Tapaksien ruuttaukseen, ja saatii ruuttauslista, jossa oli esiteltynä kaikki kapakit, joissa ruuttaus oli mahollista, sama lista, mikä oltii jo netistä kuuklattu.

Siinä sitte selviteltii myös tän paikan ruuttausmahollisuuvet, ja muu asijaan liittyvä oheistoimnta. Myö aloteltii varovasti ruuttaus, ja juomiksi valittii turvallinen Caña molemmille. Uuno ruuttasi Chipiron del Diablo:n, ja Tero Bombon del Chistorra:n. Uunon satsi koostu pääosin mustekalan jalkapohjista ja Teron maukkaasta ryynimakkarasta.

Kuva on ekasta ruuttauspaikasta. Hyviä muonia ja paikkoja olivat kaikki, ja muutenki oli mukavata ruuttailla.

Siintä sitte jatkettii seuraavaan ruuttauspaikkaan, joka oli Mejilloneria el Faro. Siellä vaihettii juomat kuupallisiin Viino Tintoihin, ja Uuno ruuttasi Tosta Solomillo de Cerdo a la Motaza:n, ja Tero Delicias Gallegas de Mejillones Rebozados:in. No Uunon ruutauksen koostumuksen ennakkoarvaus oli aika kohillaan, ja se koostu käristetystä sian lihakimpaleesta valeltuna sinappikastikkeella, ja Tero ruuttasi pääosin näkinkenkijä ja muuta meille määrittelemättömäksi jäänyttä muonaa.

Kolmas ja viimonen ruuttauspaikka oli Taijitu Healthy Cafe. Siellä Uunon ruuttaushalu ois ollu Pincho de Pollo con Mango Chutney, mutta se oli jo päässy lopumaan, ja mie vaihoin sen johonkin päällystettyyn Barra de Paniin. Tero ruuttasi Mini Hamurgesa de Queso Brie y Cebolla Carameliza:n. No senkin koostumuksen arvaus oli aikalailla kohillaan eli minihamppari Brie-juustolla ja makeutetulla sipulilla maustettuna.

Sitte meiltä loppu aika kesken, ja lähetii muutaman korttelikierroksen jälkee lompsimaa takasin mörskää kohti pääosin pitkin Caballero de Rodasin Callee, ja siitä pätkä Habanerasia, Locosin rantaa ja loppuosa Fray Luis de Leonia.

Mukava oli ees kerran onnistuu tässä mahottoman vaikeessa Tapaksienruuttaus-lajissa. Toivoo Uuno ja Tero.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti