perjantai 2. maaliskuuta 2018

Päivänselvää

Yks aamu tuolla Cortes Valencianan vimesessä ympyrässä, lähellä Aromatica puistoo.

Kivasti rupes raukomaa tämänki päivän askareet jo näin alkuillasta, jollon täkäläiset vasta kylille vääntäytyy.

Myö jo monasti vääntäyvytää tähän aikaan läskin paistoon ja kohta jo hetekalle. Tämäkää ilta ei siitä varmasti paljon poikkea.

Aamupäivällä sai omakohtasen ja ilmasen kurssin ulkomaalaisena espanjan toimistoissa asijoinnista. Ja kielikurssia samalla korvien punotuksen verran. No kyllähän jo monenlaista kokemusta on kaikenmaaliman asijoista tullu eteen näijen 13 vuuven aikana, joina oon täällä Torreviejassa vieraillu, ja viimeset eläkevuodet jo pitempiä aikoja täällä kuleksinnu.

Myöhän asustellaa täällä kolmannessa, eli täkäläisittäin toisessa kerroksessa kerrostalossa. Tuoho alakerran pääoven sisäpuolelle oli viime viikolla ilmaantunnu lappu, jossa sanottii, että autotalliin vaihetaa ovi kohtapuolin, ja avaimet pitää sitte hommata ja muuta souvia tehä.

No en lappua sen tarkemmin lukennu, mutta kuvan siitä otin ja lähetin varoilta tuolle vuokranantajalle, jos sillä olis jotaki tarvetta reakoija jotenki tuoho ilmotuksee.

No aamulla sitte makselin ens kuun vuokria ja lähetin muutaki postii omistajalle. No sieltä tuli postia takas, ja myöskin mainittiin noista avaimista. Nyt oli epäselvää, vaihetaanko lukkopesä myös pääoveen.

No mie olin ulos lähössä, ja aattelin sitte vähän selvittää ja kysellä tietääkö kukkaa talon asukas muuta tuosta lukkohommasta ja vaihosta. Siinä tuli ovelle talon sisältä espanjalainen, ja mie kysäsin siitä. Sano, että ei tiije, mutta talon toisella puolella on isännöintivirman toimisto ja mää sieltä kyselemään, ne kyllä tietää. Espanjalaine miut kävi lähes käestä pitäen hiissaamassa toimiston etteen. Kiittelin siitä, ja yritin sissään toimistoon. Ei ollu ovi auki, mutta soiton jälkee se avautu ja pääsin pieneen toimistohuoneeseen sisälle.

Siellä ootti sitte virkailija. Tervehittii niinku asijaan kuuluu, ja mie esitin asijani, ja sanoin, että Suomesta ollaa ja ei tuo espanjan kieli oikeen hyvin taitu, mutta on tuo avainongelma, ku ei tiije mitä tapahtuu. Henkilö alko minnuu sitte tentata, ja rupes kyselemää asunnon numeroo, kerrosta ja muuta yksityiskohtaa. Mie latelin tarvittavat tiijot, mutta sitte ku tuoho kerroksen kohta tultii, asijat mäni monimutkasemmaksi. Miehän oon aina täällä tuon kerroksen kanssa epävarma ja sekalla, kun Suomessa ensimmäinen kerros on ensimmäinen kerros, toinen kerros on toinen kerros jne., mutta täällä kun homma ei silleen mäne. Täällähän on toinen kerros ensimmäinen kerros ja kolmas kerros toinen kerros jne.. No siinä ku aikani arvoin ja arvioin missä kerroksessa asun, virkailijalta alko käämi vähäse käryämää, ja miun selitys, että oon 64 vuotta joutunnu elämää semmosessa paikassa, jossa ensimmäinen kerros on ensimmäinen kerros, ja että tää espanjalainen laskutapa on miulle vähän outo, ei oikeen läpi tuntunnu mänevän. Ja sen virkailija toi julki hyvällä englannin kielellä, vaikka ei sitä oikeen halunnu puhua, vaikka näki, että miun espanja ei riimaa ollu.

Rouva sano englanniksi, että hän pirut välittää missä oot elänny, nyt eletää Espanjassa ja täällä kerrokset lasketaa siten ku lasketaan...heh...no eihän siinä asiassa ollu yhtään Uunollekaan epäselvää. Sitte oli kyl epäselvää, ja monessakin asiassa. Siitä ne epäselvyyvet oikeestaa vasta alko, mut minnuu ku loppujen lopuksi alko hymyilyttää ja naurattamaankin, ni lopputulos vissiitistä oli, että hyvään yhteisymmärrykseen päästiin ja lopulta oiken käsipäivät ja "encantaadot" sanottiin.

Reissun ja pitkäkestosen kommunikoinnin tuloksena oli PÄIVÄNSELVÄÄ, että lisäavaimia ei tarvita, kun pääovea, eikä sen lukkoa vaiheta.

Vuokranantaja oli tunnin verran keskustellu sitte tuon samasen virkailijan kanssa, ja lähetti miulle usijammankin kiitos- ja kehumisviestin, kun olin homman selvittänny hänen puolestaan. Oli lähettänny myös kyselyviestin tuosta samasta asista jo viikko sitten, mutta ei ollu siihen mitään vastausta saannu....no nyt sai, ja kaikki oli tyytyväisiä..."mañana" on hyvä ja käyttökelpone sana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti