tiistai 13. maaliskuuta 2018

Ola lähti, Uuno jäi

Ola nautiskelee aamulla viimestä jäätelöään. Yleensä hetekointi alkaa jäätelön syönnillä, mutta tänää alko laukun "raijaaminen" paperipussiasemalle. Hoijettii homma vuorovejolla. Naapurin ukkokin näyttää virittelevän jo nyöriä...heh....onkohan rasvapurkki jo hommattu?

Joopa, vähän on masentannu Uunoo tää kaiken maaliman "mierda", mitä päähän pukkaa, ja siellä kopan sisällä tulee kanniskeltua...välttämättä ei tarvis, mutta omalle "kemialleen" ei voi mitään. Harmi juttu, mutta mualima ei oikeen oikeuvenmukane kapistus oo vieläkään, ja pahalta näyttää, että ei semmoseksi ees tuu.

Aamulla aikasin kuuven jälkeen lähin vähän jälkeen Olan ukos. Kävelin ja välillä juoksin sataman ohi aallonmurtajalle. Siintä kyttäilin auringon nousua, ja sieltähän se vielä alko pilkistelemää. Sitte vetasin muutaman korttelin rantapaanalta ylemmäs, ku en halunnu "turistiryysiksessä" rantapanaa kyykätä. Yleensä mie tervehin lähes kaikki eteen tulevat ihmiset kadunlakasijoista roskapönttöjen tutkijoihin ja muijen ammattiryhmien adustajiin, ja lähes aina miunki "huomeniin" vastataan, mikä tuntuu aina mukavalta. Erityisesti vanhemmat espanjalaiset kotikujan lähistöllä tuntuu silminnähen tykkäävän Uunon " mongerruksista" ja huomenista. Sitte jo olinki takasin mörskällä, jossa Ola valmistautu tulevaan "kuttuuri- ja lämpötilasokkiin".

Olan hyvästelin paperipussiasemalla laukunraijjauksen jälkeen, ja lähin siitä hilppasemaan Carrefourin ostoskeskukseen. Sieltä ei mitään ostettavaa Uunolla ollu, mutta piti selvitellä löytyykö sieltä Nan 2 Pro:ta. No siinä oli kyllä setvimistä ja "jalottelua" piisas, mutta paras juttu oli, että ei tarvinnu englannin kielellä sanoo sanaakaan. Yritystä oli ja kovasti selvittää asiat "täyvellisellä" espanjan kielelläni. No sanottava on, että kyllä siinä joutu kävelemään koko Carrefourin sisätilat ympäri ainaki pariin kertaan, ja loppujen lopuksi kassaneitonen talutti miut käjestä kiinni pitäen kaupan tuloportille, mutta "segura"- mies miut sitte päästi pinteestä, ja laski mänemää, ku selvää oli, että Uunon edellen Carrefourin teipeillä suljetussa repussa, ei mittää epäilyttävää ole.

No sen homman sain selvitettyy, mikä oli tarkotuskin, ja nyt on se tieto, että siellä ei Nan2 Pro:ta ole muussa muodossa, kuin jauheena. No nuo valkoset jauhehommat yleensä tiettää vaikeuksia, mutta ei maha mittää, kaikkesa on muijen eteen tehtävä, minkä pystyy.

No siintä lähin sitte kovassa kiireessä hipsimään kohti Cortes Valencianaa...kahvihammasta pakotteli, mutta nyt oli jo kiire hierontaan. Kerkisin mukavasti pieni hiki jo päässä sessijoon. Mutta sitte jo oli kahvihammas niin kipijä, että piti pakitella takasinpäin ja käväsin  Kahvilla.

Siintä sitte aloin lompsia kohti 4,5km:n päässä olevaa mörskää. Tullessa vielä poikkesin kotikujan puotissa hakemassa pätkän patonkija. Sitye mörskälle, ja pyykkikone "peuhaamaan".

Kohta pitää pistää läskit pannulle, ja riisit pataan, ja jatkaa perinneruokailua....ja sitte hetekalle.

2 kommenttia:

 1. Kiitos kämppikselle hurtin huumorin täyttämästä reilusta parista kuukaudesta.
  Helsinkiin on selvitty ajallaan, minulla oli tosin ohjelmaa lennonkin aikana kun vieressäni istuva iäkkäämpi naishenkilö alkoi vaipua tajuttomuuteen.
  Saivat lentohenkilökunnan ja happipullon avulla kuitenkin niin toipumaan että matkasta selvisi.
  Meikäläinen sai kyllä etsiskellä uutta istumapaikkaa, jotta ko.henkilö sai makuupaikan ja jalat hiukan koholleen.
  Nyt saavuin justiin Forenomiin yön viettoon.
  Hyvää lomanjatkoa ja hyviä kisoja.

  VastaaPoista
 2. Kiitokset myös Siulle...mukavaa oli taas kerran "mörskällä" ja kisoissakin, vaikka molempijen tennarit jo alkaa vähän ruostumaan, niinko Uunon kalsaritki välillä...heh...mutta paskanko väliä tällä enää on? Hyvä, että oot jo puolet matkasta selättänny! Kyllähän se aina "reissun päällä" vällä tullee ohranenki olo, mutta sehän kuuluu asijaan. Kaikki hommat kyllä selviää, ku selviämisen aika on. Hyvää ja turvallista loppumatkaa ja KÄRVISTELEMISIIN! T.uuno

  VastaaPoista