maanantai 1. toukokuuta 2017

Sairauvenhuoltojärjestelmä

Kuva on Quironin sairaalan etupihalta.
 
Miulla oli meininki torstaina osallistua Suijankosken juoksuun, mutta iltapäivällä tuli muutos suunnitelmiin.

Iltapäivällä selvisi se, että Uunon "tulkkaushommat" sai jatkoa, ja samalla oli myös mahollista tehä lähemmin tuttavuutta Perslantijan nykyseen kunnallisen puolen Sairauvenhuoltojärjestelmään.

Torstai-illan kuuven tunnin "tutustumissessijon" jälkeen Uunolle oli selvää, että jotenkin kuitenkin toimiva aikasempien vuoskymmenijen järjestelmä on täysin romutettu...ei toiminnu mikkään ja tän "tulkkauskäynnin" jälkeen varsinkaan Uunon hataralla pohjalla jo muutenkin ollu latvus.

Päämieheni oli käynny Terveystalolla ja saannu lähetyslistan Kuusankoskelle Sairaalanmäelle, jossa oli mäntävä jonottamaan ensiapuun ja mahollisesti suoraan leikkuulavetille?

Perkele sentään ku Uunolla teki pahhaa katella sivusta sairaijen ihmisten tuntikausien ootteluu siellä vastaanotossa, eikä se "terveellekään" mukava koettelemus ollu. Rullatuolissa istuva naishenkilö oli tullu puol kaks iltapäivällä paikalle, ja kymmenen aikoihin joutu saattajaki jo lähtemään, ja myö lähettii yhentoista maissa kotija, mutta rullatuolihenkilö ei voinnu vieläkään lähtee pyynnöistään huolimatta, ku työvuoro ja lääkäri olivat vaihtumassa.

Yks Mäntyharjulta ambulanssikyyvillä "puol pierussa" tullu potilas, jolta oli sormi puolvälliin poikki lähti livohkaan tuntien oottelun jälkeen. "Puol pierusta" oli varmaan ylimäärästä haittaaki potilaalle ku näytti sivusta siltä, että muutama ilmottautumisvuoroki mäni sivu suun.

Meillä mäni siellä ootellessa kuus tuntia aikaa, ja täysin turhan takia...lähetetyt kuvat oli kateissa ja otettii uusia ja päivystävä lääkäri kysy päämieheltä, että miks yleensäkään täällä ootte?

No tuo kaaos, mikä tuolla Kuusaanmäjellä torstai-iltana vallitsi ei välttämättä oo siellä työtään tekevien vika, mutta erittäin huono on tuommone homma sairaan ihmisen kantilta katottuna...

Omien kantapäijen korjaamiseksi käin apoteekista noukkimassa satsin ipuprofeiinijä, ja niitä alan huomenna pureksimaan muijen hoitojen lisäksi ja juoksutennarit pijän ainaki kaks viikkoo lukkojen takana.

Kauhulla oottelen tuota Perslantijaan tulevaa uutta SOtilaallisen TEhokasta terveyvenhoitojärjestelmää, jossa terveillä on mahollisuus valita. Minnuu vaan huolettaa kovasti se, miten meille sairaille tullee siinä uuvessa järjestelmässä käymään?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti