perjantai 19. toukokuuta 2017

Heinäsirkkoja on suojeltava!
Tällä lähinnä heinäsirkan olkapäijen leveyvellä on 64 vuuven aikana törmänny monenlaiseen seinään ja sattumukseen. Oman elintilansa on kyl joutunnu ite kampailemmaa ja tunnustammaa jääneensä tappijolle usijammassaki jonossa, nuoruuven nakkikiskan jonot mukkaan lukijen. Apuja ei oo pahemmi tarjolla ollu, eikä niitä pahemmin kyllä tän ikäluokan kääkät kyllä pyytelekkään.

Tännää kyl törmäsin taas semmoseen "sattumaan", että päsähti pintaan väistämättä nuo nuoruuven kaikki muistissa olevat epämiellyttävät sattumat.

Myöhä oltii Rouva-Uunon kanssa hellepäivän ja kolmenkympin pyöräreissun päätteeksi lähössä tänne Luumäjelle mökille möhlimään. Lähtijessä huomattii, että muutama artikkeli vielä puuttu, ja aateltii, että käyvää Ropparissa (entine Robin Hood ja vissiin nykyne Tokmanni) hakemassa puuttuvat "tikkelit".

Mie kurvasin Kossilan autotallijen (vissiin nykyne Savon linjan alane kiinteistö?) jälkeen vasemmalle vanhasta muistista havaitakseni, että siintä ei ennää pääsekkään Tokmannin pihhaan niinku aikasemmin on päässy ku Tokmannin puolella on joku remontti mäneillään.


Kysäsin Rouva-Uunolta onnistuuko siltä nuo artikkelit hakija yksin. Sano, että hyvin onnistuu ja mie jäin siihe lähes "täpötyhjän" ja suuren aluveen sivvuun oottelemaa Rouva-Uunon paluuta reiluksi viijeksi minnuutiksi kolmen muun, ilmeisesti samoilla asijoilla olevan henkilöauton kanssa.

Sitte jo tuli Rouva-Uuno takasi ja mie loikin koko heinäsirkan kokone ruumiini mukana Rouva-Uunon kantamistaakkaa keventämmää. Tuon reilun viijen minnuutin aikana siintä lähti tasan yks julkinen kulkuneuvo, jonka keula oli suoraan eteenpäin ja ohitti miut noin viijen metrin etäisyyveltä. Tuskin Uunon Nipponin Rusinasta, eli Rosinantesta suurta haittaa oli liikenteelle? Ja sitä varte mie siinä ite könötin, että oisin heti tarvittaessa siirtänny helmaruttusen Rosinanten siintä sivvuun. Omat niklaukset on vähintääki yhtä rutussa jo ku Rosinantenki, ja takatukkaki liehahteli hilpijästi lämpösessä hellekelissä.

Oisinhan mie tietysti voinnu heti kiertää koko tuon ison autotallihallin ympäri ja rutata Rosinantee lissää mänemällä uuvestaa Pikkupalomäen kavulle ja Karjalankavulle ja siintä Lehtomäjenkavulle ja edelleen Ropparin pihhaan. Tätä hommaa en kuitenkaan tehny, ku jalkasin oli parin metrin matka suorittaa tää sama homma....

jatkuu saunan jälkeen...

No sitte siihe aluveelle, julkisten kulkuneuvojen eli linjapiilijen huolto-hallin ovijen etteen pörähti musta "maaseuvun" maasturi, ja sen ohi ajaessa kuski pyöritteli päätään ku mie mänin Rosinanttesta jelppaamaan Rouva-Uunoo kassijen kannossa. Näytti siltä ku se ois miulle niskojaan nakellu, mitä kovasti ihmettelin. Sitte ku maaseutumaasturi toppasi ja ulos ulostautu kovalla kiireellä minnuu paljo isomahasempi ihmine, homma varmistu, että miulle se oli nakellu niskojaan.

Ainuvat sanat, mitkä se ylimieline ja minnuu paljo isomahasempi ihmine huuteli vieraisiin autoihin oli seuraavat ihan sanatarkasti ilmastuna: "Onko tää julkine parkkialue"?

Miusta kyl näytti, että kaikesta sen minnuu isompimahasen ihmisen toiminnasta näki sen, että se ties tuoho kysymykseensä ite vastauksen, mutta mie heinäsirkan kokone Uuno en sitä aikasemmi tienny, mutta nyt se miulleki valkeni. Samalla kyl miulla oli "satane lasissa", ja pyytelin pariin kertaan anteeksi omaa parkkeeraamistani, ja lopuksi sanoin, että en ikinä ennää tähä parkkeeraa, niinku meinaan myös tehä, ja mielessä oli myös lausahus, että en kyllä ikinä meinaa tuon virman linjapiiliikää kyllä käyttää. No sen viimosen lausahuksen kyl jätin visusti omaan koppaani. Ei miulla oo tarkotus ehdoin tahdoin rasittaa minnuu isompimahasia, eikä pienempimahasempijakkaa ihmisijä.

No kyl vois olettaa, että on mahollista, jos parkkialuveella on parkkeerattuna julkisia kulkuneuvoja, on myös mahollista, että ollaa julkisella parkkialuveellaki. No kyl mie sen tiesin, että tuo alue ei välttämättä julkine parkkialuve oo, ja siintä viisminuuttisesta minkä tuossa "laittomasti" ja ilman kenenkään lupaa "lymysin" oon valmis vastuuni kantamaan rahallisestikin, jos siintä haittaa jollekin taholle aiheutu.

Isomahasempi ihmine lähti siintä linjapiilijen tallijen ovvee kohti, ja myö lähettii siintä Luumäjen ja Satun Makijoijen suuntaan. Satulla oli jo "lasini" laantunnu ehkä ysiysiin, mutta korventi kyl kanssaihmisen käyttäytymine minnuu kovasti.

Sattu aika somasti, ku silmäilin kahvin lomassa Satulla tän päivän Kauppalehtee, ka siinä sanottii, että linjapiirivuoroja on liikaa tarjontaan nähen. Oisko tässä ollu osasyy minnuu isompimahasen lähimmäisen tökeröön käytökseen? En tiije, mutta ite oisin kyllä yrittänny vastaavassa tilanteessa toimija toisin, vaikka jo toisen ihmisen ulkomuodosta oisin nähnny heti, että uunohan se on...tai heinäsirkka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti