tiistai 5. huhtikuuta 2016

Novelda ja Alicante

Uuno on Torreviejan seuvuilla vietelly erimittasia aikoja jo vuoskymmenen ajan. Lähes kaikki lähikylien ja kaupunkien juoksukisat on kyllä ehitty koluta jo useaankin kertaan, mutta lähes kaikki muu näkeminen on jäänny ihan nollille.

Eilen oli sitte Pinomarin "valmismatkatoimiston" henkilökunnan kanssa sovittu Eldan matkasta. No siellä pääkohteena oli Santuario de Santa Maria Magdalena.

Matkatoimiston väki tuli meijät hakemaa sovittuna aikana ja ajeltiin Marinan kautta Elchen suunnille. Sitte Elchen jälkeen ruvettii vuntsimaan, että oliko se Santuario sittenkään Eldassa. No ei ollu vaan Noveldassa, ja sinne sitte sihtailtiin. Hyvin löyty ja oli mahtava paikka. Sisälläki piipahettii hetkonen Pyhässä paikassa.

Kuppilassa istahettii kahvikupposten ja rikkaijen ritareijen verran...perhana ku jäi se espanjankielinen nimi vähän epäselvyyteen (Torixa?).

Aikaa ku oli ja ilma sopiva, ni suoritettii Sanitaarion kuppilassa arpajaiset käyvääkö vielä Elchessä vai Alicanten linnakkeella. Castillo de Santa Barbara. Päädyttiin Alicanteen.

Sinne ei autolla kyl kannata ylös asti yritellä turistiaikoina kesällä ja pääsiäispyhinäkään, mutta nyt löyty onneksi parkista sopivasti vielä tilaa. Mahtavat oli paikat ja puitteet ja näköalat.

Linnan sisältä näkymä.

Sitte yritettii vielä Kiinan miehen kuppilaan syömään, mutta siestailut paino päälle. Sisälle kyl päästii mut saman tien lennettii masut edelleen yhtä tyhjinä ulos samasta ovesta ku tultii.

Sitte hajettii Liidelistä suuhunpantavaa ja "valmismatkatoimiston" ruokaosasto laitto ihan oikijaa pottumuussija kaikkinne lisukkeineen ruuvaksi. Siinä jäi kiinamiehen riisiryynikepakot kyllä auttamatta kakkossijalle tälläki kertaa.

Sitte vielä kyyvitys illalla ähkyn kanssa mörskälle. Kiitokset SUURET koko Pinomarin valmismatkatoimiston henkilökunnalle!

PS. Sunnuntain kisan jälkeen tyräsin aika pahasti. Yrittelin väärään kämppään, ku en väsyksissä erottannu omaa porttijani naapurin vastaavasta. Portti avautu miun avaimilla ja lompsittiin rappuset ylös asti...heh ja viereiset naapurit katteli vähän ihmeissään....vähän hävetti, mut ei paljon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti