keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Vääräoppinen?

 

Aamupalottelun jälkee eilen lähettii toimittelemaa tyhjää ja vähän muutaki tuonne keskustaan ja toisen Suomibaarin suunnille.

Samalla reissulla käin lyhentelemässä vuokravelkojani Zarikon toimistolla. Takatullessa sitte käveltii sataman kautta niinku monasti ennenki.

Miehän oon näitä Torreviejan kujia ja katuja kuleksinnu kymmenen vuotta, talikkohommissa ku vielä olin ni sillo lyhkäsempijä aikoja ja nyt pari vuotta koko rospuuttokauven parissa pitemmässä erässä. Kaikenmoista on kujilla käynny ja monenmoista tineroijen nyhtäjää on vastaan tullu.

Nyt kävi tämmönen tapaus. En tosin voi väittää, oliko henkilö oikijalla asijalla vai väärällä. Asijan ois kyl voinnu todentaa ku ois ollu "luuri" matkassa ja ottannu sillä kuvan, mut nyt sitä ei mukana ollu, ja todentamine jäi....

Homma mäni seuraavasti. Vastaan lompsi joku kolmekymppinen mies, jolla oli joku lista mukanaan. Kaveri näytti listaa miulle ja halus miun lukevan englanninkielisen tekstin. Mittää se ei puhunnu (oli vissiin kuuro ja mykkä...heh tai sitten ei ollu kumpaakaan?).

Mie lukasin hätäsesti tekstin ja katoin nimilistaa, jossa oli n. 5 kipaletta allekirjotuksia, postinumerot ja postitoimipaikat. No ymmärsin tekstistä sen, että listassa kerätää nimijä kuurojen ja mykkien hyväksi johonki tarkotuksee ja sehä on hyvä asija ja miekii rupesin nimijäni siihe väsäämään. Mykkä oli pitänny listaa sillee käjessään, että ku se sitä esitti, viimone sarake oli sen käjen peittämänä ku se sitä miulla luvetti.

Sitte ku se paljasti sen viimesen sarakkeen, jossa oli 10-20€ merkintöjä, miun yläkopassa alko herätyskello soimaa, ja vetasin jarrut päälle ja liinat kiinne ja tokasin, että NO ja tinerot jäi miun ommaan lompsaan.

No vähän jäi mietityttämää, oliko mykkä mykkä vai kuuro ja oliko oikijalla vai väärällä asijalla. Ite oon taipuvaine nyt kyl uskomaa tuohon väärään. Harmi ku ei sitä kameraa mukana ollu. Tuskin vääräoppinen ois antannu listasta ja itestää kuvaa ottaa? Mäne ja tiije?

2 kommenttia:

  1. Mykkien kuorohan välillä konsertoi kuurojen koululla ja siinä yhteydessä pidetään sokeiden arpajaiset. Taisi nyt epäilevältä Uunolta mennä potti sivuun, oikealle riville nimen raapaisemalla olisi saanut kaksikymppiä, huonommalla rivillä kympin.
    Kyllä nyt harmittaa helpon rahan menetys puolestasi...no tuleehan niistä juoksukisojen voitoista sentään pesetoja. T:Pate



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo paljon on tineroita männy sivu suun parin viimesen vuuven aikana. Miljoonaluokan tappijot tullu, ku en oo lunastellu erinäisijä arpajaisvoittoja ja afrikanperintöjä. Juoksukisojenkaan voittoja ei rapakivenkuntoselle Uunolle luvassa...täytyy vaan elellä entiseen hyväksi todettuun malliin talvet täällä halvemman tasonaassa ja keväällä suolasäkki selkään ja mökille melomaan....

      Poista