keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Terremoto jäykin jaloin


Terremoto (=maanjyrähys) tärisytti mörskän seinijä aamulla. Siinä kyllä vähän aikaa tärisi Uunon alaleukaki. Senverta tömäkkä oli jyssäys.

Jyrähyksen keskus oli tuossa merellä viijentoista kilometrin päässä Torreviejasta. Tää Uunon mörskä on senverta ylläällä, että jos tää korttitalo sortumaa rupijaa, ei tarvihe arpoo mitenkä siinä Uunolle käypi....väittäsin, että huonosti, ku muutaman kymmenkunta metrii syöksähtää seinijen ja lattijoijen kanssa tukevammalle maankamaralle.

Jyrähyksen voimakkuus näytti olevan 2,1, ilmeisesti edelleen auki olevalla Richterin asteikolla. Millonkohan ne saa sen asteikon suljettuu? Harmi homma, jos hyvä asteikko on jatkuvasti auki ja levällää kaiken kansan kateltavana ja ropeloitavana...

Aamulla vetelin edelleen jäykin jaloin kutosen verran, ja pyöräsytkytystä 2x6km. Jätin suosijolla illaksi alkuun aiotun juoksulenkin tekemättä ja oottelen yhen yön verran kinttujen kohentumista.

2 kommenttia:

  1. Vai on taas torremoto vieraillut.
    Itsekkin heräsin yöllä kahden aikoihin ja luulin että torremoto tai jokin muu katastrofi jytisee ulkona.
    Se olikin vain parvekkeen katoilta tippuva lumi, kun ilmat lämpesivät plussa asteille.

    VastaaPoista
  2. Sen pirupliutsi taas tekasi....seinät heilu mukavasti....viikonloppuna pitäs kelit lämmetä yli kahteen kymppiin. Maastokisaa tarjolla Alicanten suunnilla.

    VastaaPoista