keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Perhanan Perslantija

Nii kirotusvirheitä ei tuossa miun satakertaa koluamassa ja muutenki mainiossa Vakuutuskorvausosiossa ei voi määrätyn vaiheen jälkee enää korjata. Jos sinne esimerkiks kirjottaa, että "kuusi" ja sitte käy sillee, että u-kirjain jääpi pois, ni vakuutusyhtijön mies tai nainen lukee varmasti, että "kusi". Asian tarkotus saattaa pikkusen hämärtyä tai jopa muuttua, jos kusesta tullee kysymys ja alunperin oli kuusesta tarkotus puhua.

Hymyssä suin mie tätäki kirjottelen, vaikka kyllä hetki sitten Vee- ja Ärrätyyli oli mielessä ensimmäisenä ja mielessä oli muunkinlaisija otsikoita.

Eniten kuitenkin keljuttaa ystäväni puolesta "laillinen" ikkunaremontti. Kyllä Perslantijassaki on vielä parannetaavaa, vaikka siellä usijat on siinä uskomuksessa, että pollan paras paikka elellä...no miulla tullee ainaki muutama muuki mieleen eläkeläisenä, eikä töihinkään jääneijen kommentit juuri omaa mielipijettäni muuksi muuta.

No aina ei voi voittaa, eikä ees toiseksi tulla, mutta tyhmyyvestä AINA sakotetaan. Miehän oon tukkaani hävittänny melkosen tukon, että oon saannu "vakkuutus" yhtijön suuntaan selväksi tuon meijän rosmoushomman. Perkele oli kyllä ihan turhaa hommaa. Joo anteeksi pyyvän huonoo kielenkäyttööni, mutta jos ois käyttänny sievempää ilmasuu, ois omat viilikset jäänny vähän puolitiehen.

Miullahan oli koti"vakuutus" joka oli onneksi voimassa 45 päivää retkeilyn alkamisesta. Sen perusteella oli miulla oikeus korvaukseen. Romuja miulta mäni n. 950€:n verran siinä rosmouksessa. Suurin menoerä oli pari vuotta sitten ostamani mölypuhelin Lumia 920. Hinta oli muistaakseni 430€. Nytte sain vastaavan (Lumia 930) vekottimen karvaa vaille 400€:lla.

Korvausta sain muistaakseni Teellä alkavasta vakuutusyhtijöstä 296 tai 299€ koko romuläjästäni. Viesti tuli jo muutama päivä sitten, mutta jotenki aavistelin aikasemmasta helvetinmoisesta viestiläjästä sen, että Uunolle ei tässä oikeen lupsakasti käy....eikä käynny.

Romuläjästäni olin vielä unohtannu pari lippalätsää ja kynsleikkurisatsin, joka miulla aina kuulu "kisavarustukseen". Asioijen hoitamista varmaan edesautto miun edellinen viesti, jossa sanoin, että heittäkää se miun anomus vaikka roskiin, ku alko vahvasti näyttämään siltä, että pääsyyllinen rosmoukseen oli Uuno ite...

Tuohon päälle ku mie sitte läjähytän vuosia ja vuoskymmenijä maksamani vakuutusmaksut, voin sanoo, että omalta kannalta tää ei kannattavaa pisnestä oo ollu....heh...jonkun muun kannalta kylläkin....

No senverta vielä järki juoksee, että omat johtopäätökseni oon asijoijen tiimoilta vejelly....

Kuvaliitteenä Uunon ontuva vastaus vakuutusvirman kyselyyn, "voijjaanko teihin yhteyttä ottaa, kun retkenne kestää yli tuon vakuutuksen 45 päivän ajan, ja loppuajan ootta ihan ilman mittää vakuutteluita". Kohta ketarat kohti kattoo ja hetekalle...ehkä valvomaan?No aikaahan miulla on niin kauvan ku on....

Näähän on vaan maallisija murheita...mie lähen huomenna Kapernaumiin. Siellä kuuluu olevan karne-vaalit.


7 kommenttia:

 1. No nyt mainoskommentti.
  Pohjola-yhtiön kotivakuutukseen saapi matkavakuutuksen joka on voimassa ilman lisämaksuja 120 päivää, sama yhtiö antaa myös sairausvakuutuksen joka on voimassa 99 vuotiaaksi. Mulla on molemmat, joka matkalta on tullut korvattavaa, korvausmaksut ovat pöksähtäneet täysmääräisinä tilille ilman mitään kyselyjä (siis matkavakuutuksesta). Sairausvakkuutuksesta olen selittelyjen jälkeen saanut lauenneen polven aiheuttamat kaikki kulut (tähän mennessä 4832 euroo) Vaiha yhtiötä
  Toinen matkaaja maailmalla.

  VastaaPoista
 2. Heh....mainospläjähyksesi tais nyt osua oikijaan kohtaan....vaihettavahan se on...kiitos vihjeestä ja ilosija päivijä sinnekin koko porukalle!

  VastaaPoista
 3. Saahan sitä Pohjolaa kehua, mutta rajansa kaikella. Materiaali puolelta kyllä korvaukset tulee, mutta mutta, tämä henkolöpuoli, siis se joka vakuutuksia maksaa on huonoo. Multahan meinas lähtee nirri autuaimmille juksubaanoille viime elokuussa tuolla pyöräretkellä. No ukko ylijumalan asemaan ottanut A pohjolan tarkastaja totes, että ei sinulle oo mitään kolhuja eikä särkyjä tullut.Vi..u kahen ja puolen kuukauden säryt ja no per... Hyvä kun en itse joutunut maksumieheksi. Olin sentään kuitenkin kantanut roposet 35 vuotta tuoho P merkkiseen yhtiöön. Vaihdoin vakuutusyhtiötä ja kohta myös pankkia, koska OP samaa paska konsernia, ilkesivät vielä kysyä joksikin omistajajäseneksi, huumorimiehiä nääs:) T.Telkkari

  VastaaPoista
 4. Joo...kyl mie tuon siunki kolhun muistan....hommahan mänee omalta kohalta vaikijaksi...heh...tai helpoksi. Kaikki romut mitä Uuno on ympärilleen haalinnu vuosien ja vuoskymmenijen aikana taitaavat olla jo niin vanhaa vuosmallia, että niijen vakkuutusarvo on käytännössä nolla...no katellaa mitä teen, kunhan "laineet" vähän tasaantuu. Pitää kollata romut ittesä mukaan lukijen ja männä romulistan jossa myös vuosmalli kanssa yhtijöihin ja kysyy sitte mitä ne korvaa jos jotaki mukilointija ja varateluva ilmaantuu eteen....kiitos TV kommentista....mietitään.

  VastaaPoista
 5. Joo henkilövakutuksilla ei tee mitään, ainakaan ihminen joka on täyttänyt 50 vuotta.
  Vakutusyhtiöt vetoaavat vammassa kun vammassa iän tuomaan rappeutumiseen, ei korvauksia makseta.

  Minullakin tuossa akilleksen katkeamisessa vakuutuslääkärin kommentti " Ikääntymisen aiheuttaman
  rappeutumisen aiheuttama akillesjänteen katkeaaminen, ei korvauksia"
  Ainoa mitä matkavakuutus tapauksessa korvasi oli taksikyyti lääkäriin, ja lääkäristä asunnolle.
  Sairaalassa käynnin korvasi EU sairausvakutus.
  Ja sitten kotimaassa kaikki kulut maksoi op omasta lompsasta.

  VastaaPoista
 6. Niin se op. lompsa joutui korvaamaan matka, kuvaus, lääke, leikkaus, kuntoutus ym. kuluja jokseenkin tasan kymppitonnin.
  Olis ollut kiva jos vakuutusyhtiökin olisi talkoisiin ryhtynyt.

  VastaaPoista
 7. Ei ne taija kyllä niihin talkoisiin kyl ryhtyy.....pitää tarkoin tuo omaki tilanne selvittää....no ikkää 61 ja rspijat ja kaikki romut jo ylivuotisia....ei hyvältä kuulosta...eikä näytäkkään.

  VastaaPoista