keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Suvi-ilta

Masa- hotelli. Tässähän mäjessä on hiiviskelly vähän jokahinne Torressa käynny.

Tänää oli vanhukset (Vanhukainen ja Uuno) hyvässä vejossa. Aamupäivällä ku tuosta peltipolliisin painajaisesta ylös selvisin, lähin ekaks toiselle Suomi-baarille kahville.

Siinä samalka sitte kinkkailin lähellä olevaan Bikemaniaan ja hakemaan Vanhukaista huollosta. Siihenhän oli sovittu vaihettavaksi molempijen sarvijen "vaihekepit" ja molemmat polkimet.

Kiinanmiehen polkupalikat ei montaa polkasuu kestänny, ku ne linttaantu vinoon ja nilkka alko saamaa semmosta reenijä, että oikeen kipijää teki.

Mie mänin Bikemanijaan sissään ja kattelin, että onpa Vanhukainen timanttisennäkösessä kunnossa. Uuvet kepit oli kahvoissa ja polkimet ei ollu lintassa yhtään.

Myöhän oli jotaki sovittu hinnaksi eilen, mut aattelin, että tuohon hommaan en kyllä noilla hinnoilla ite kyllä rupijas. Hinta oli kyllä pysynny samana, eli 23€!!!! Eihän se Vanhukaisen hinta paljo yli satasta ollu, mut kuitenki Perslantijasta jos mänet ostamaa yhtä vaijerin pätkää, se ei alta kympillä irtoo.

No nyt irtosi, ja ovesta ku myö molemmat vanhukset ulos ja irti päästiin, meno alko maittamaan. Mukava oli vaihekeppilöitä käännellä ihan vaan huvikseen, ku voimaa ei tarvinnu juuri käytellä vaihteijen kääntelyyn.

Painelin rantabaanaa mukavassa +18 asteen auringonpaisteessa. Sihtasin La Mataan ja siintä Pinomariin. Hessu ja Kyllikki siellä oli just paistelemassa lihapiirakoita ja Uuno veteli niitä pari kipaletta suupielet rasvassa. Hyviä oli ja tölkki Mikkeliläistä perään. Olo senku vaan petrasi.

Sitte läksin poleksimaan Torreviejan suuntaan, mutta Luonnonpuiston polku veti puoleensa vanhuksia ja sinne painettiin vanteet vimputtaen. Sitte radanpohjaa Alzheimerin ohitte ja rantaa pitkin mörskälle.

Suurimmat rynnistyshalut vähäksi aikaa laantu ja heittäyvyin hetekalle muutamaksi tunniksi vatupassiasentoon. Siintä kuitenkin toivuin, ja vaikka oli jo pimijää, nykäsin vielä juoksutohvelit jalkoihi ja lähin Parriisin ylämäkkee nylkyttämään. Siintä huitelin La Matan ohitte ja Pinomar ykkösenki ohi tuonne Pinomarin Sociaali Clubille saakka. 11km tuli vauhtileikittelyvä ja 4km kävelyy. Nyttehän tuo kello jo rallattelee varttii vaille puolta yötä, ja Uunoki edelleen rallattelee.

Tais männä kahvin keittelyksi tääki "suvi-ilta".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti